Şimdi Ara

anakart kondansatör şişmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
16.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • evet kapasitelerini ölçütum sağlamlığından emin olduktan sonra taktım hatta ölçtükten sonra güç aleti ile 6.2 voltajla şarj dedip voltaji ölçtükten sonra taktım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben gitim tanesi 50 krş dan aldım, taktım çalıştırdım. Pastası cilası diye bişe yok dostum lehim lehimdir.
  • yücelnet lehim lehimdir derken ne demek istedin

• benim açıklıyım : sorunu kendinde ara demek sonuçta sökme ve lehimleme özel bir formülü yok, bazı havyalar bu işi çocuk oyuncağı yapar...
  • lehinde bir sorunum olduğunu zannet miyorum ama o kondansatörler paralel bağlı ise kondansatorun biride arızalı olduğu için ölçü aleti ötüyo olabilirmi

• quote:

Orijinalden alıntı: sesslayt

lehinde bir sorunum olduğunu zannet miyorum ama o kondansatörler paralel bağlı ise kondansatorun biride arızalı olduğu için ölçü aleti ötüyo olabilirmi

kondansatör şişmesi gözle görülemeyecek kadar olabilir.
    konunun hepsini okumadım.senin elinde lehim yapıcak makine varmı ki?
    kondasötörlerin ayaklarını birbirine lehimleme.
    bi yerde kısa devre olabilir yada lehim tam oturmamış olabilir yada kullandığın tel kötü olabilir.bi elektronikçiden biraz tel iste.muhtemelen lehimler oturmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

ben gitim tanesi 50 krş dan aldım, taktım çalıştırdım. Pastası cilası diye bişe yok dostum lehim lehimdir.

dostum bucağın ucunu ısıtıp filanmı yaptın.neyle yaptın
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkin0007

quote:

ben gitim tanesi 50 krş dan aldım, taktım çalıştırdım. Pastası cilası diye bişe yok dostum lehim lehimdir.

piyasada "havya" denilen lehim yapmak için kullanılan bir alet sayesinde yaptım.
    Şimdi lehimi de merak ediyorsundur. Merak etme onu da kabloları eritip anakartın üstüne demirini damlatmadım yani.
    O da piyasada var.
  • quote:

quote:

quote:

piyasada "havya" denilen lehim yapmak için kullanılan bir alet sayesinde yaptım.
    Şimdi lehimi de merak ediyorsundur. Merak etme onu da kabloları eritip anakartın üstüne demirini damlatmadım yani.
    O da piyasada var.

ben elektronikçide çalışıyorum.
    sadece, bikerelik lehim için o makinaya para verip vermediğni merak ettim.

• quote:

ben elektronikçide çalışıyorum.
    sadece, bikerelik lehim için o makinaya para verip vermediğni merak ettim.

Ben bendeki normal 30W havya ile yaptım. Nasıl yaptın dersen ?
    Şu konuyu oku;
    http://forum.donanimhaber.com/m_55234375/tm.htm
     anakart kondansatör şişmesi

• Bu zamanında benimde başıma geldi hiç düşünmeden söktüm kondast. değiştirdim. Teknolojik ömrü bitene kadarda kullandım bilgisayarı. Olayı bu kadar abartıp açık kalp ameliyatına çevirmeye gerek yok bence yap geç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boreas

Bu zamanında benimde başıma geldi hiç düşünmeden söktüm kondast. değiştirdim. Teknolojik ömrü bitene kadarda kullandım bilgisayarı. Olayı bu kadar abartıp açık kalp ameliyatına çevirmeye gerek yok bence yap geç.

Güzel yorum

• orda bi yerde delikleri genişlettiğim matkap motor demişsin, delikleri genişletirken bir hata yapmış olmayasın, aslında genişletme ihtiyacı olmaması lazım,
    niye yaptın, delik içinde kalan lehimleri sökmek istedin sanırım.
    kondansatörlerin kutuplarını yanlış takmış olabilirmisin,
    bak keşke her bir kondansatörü taktığında ölçüm yaparak diğerini taksaydın,
    benim tahminim kanallar üzerini kondansatörlerin lehim yataklarını büyüteçli iyice kontrol et, küçük bir lehim parçası kısa devre sebebiyeti verebilir. yada bir yere lehim damlatmış olabilirsin.
    bu tip hatalar olabiliyor,
  • deliklerin hepsine buyutecle bakmıştım bisorun gorememiştim ama kondansatörlerin kutupları ters olabilir tek ihtimal o kaldı galiba
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.