Şimdi Ara

Anakart işlemci problemi yardım lazım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

elimde şöyle bir sistem mevcut

amd 6000 x2
    gigabyte m57sli
    hd3870 pci ekran kartı
    2 gb. ram
    tagan 600w

Ben bu sistemi yaklaşık 2 senedir gayet stabil kullanıyordum 7/24 açık olarak.Fakat 1 hafta bilgisayar kapalı kalınca bozuldu meret
    Sorun şöyle;

Bilgisayar açıldıktan sonra hem vistada hemde kendi bios ekranında yaklaşık 1 dk içinde donup kalıyor.Ram olabilir dedim denedim sorun aynı oldu gene dondu.Ekran kartı dedim 3870 çıkarıp yerine 3650 taktım gene aynısı oldu.Daha sonra elimde olan 1600pro ekran kartını takınca birşey olmadı.Yaklaşık 2 saat sorunsuz çalıştı.3870 olanıda diğer makinaya taktım oda o süre boyunca sorunsuz çalıştı.Demekki ekran kartında herhangi bir problem yok.Hemen 3870 olan kartı bozuk dediğim makinaya taktım gene 30 sn sonra kilitlendi.Özellikle söylüyorum biosta bile kilitleniyor.Yani harddiski felan çıkardığım zaman dahi kilitleniyor.

Benim anladığım kadarı ile ram ve ekran kartında sorun olma durumu gözükmüyor.Fakat kuvvetli ihtimal anakart 3870 veya benzer 3650 gibi ekran kartlarında bişekilde kendini besleyemiyor herhalde ve kilitleniyor.Açıkçası güç kaynağına pek ihtimal vermiyorum.

Bu ve tarzı bir durum başına gelen arkadaşlar sizce hangisinin arızalı olma ihtimali var?

1- işlemci (ama 1600 pro ile 2 saat çalıştı herhalde bu arızalı olsa çalışmazdı)
    2-Anakart
    3-Yada sizin diyeceğiniz başka bir bileşen

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.