Şimdi Ara

Anakart'ım yandı mı? ( Sorun Çözüldü )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle yanlış yere konuyu açtıysam özür dilerim.

Gigabyte marka ( Mk1000 gibi bir model ismi vardı yanılmıyorsam ) Socket 478 anakartı olan bilgisayar var işyerimizde. Geçen gün hiç bir şekilde çalışmıyor diye bana getirdiler. Ve bilgisayar sadece özel bir tarayıcıyı kullanmak için tutulduğundan kullanılmadığı zamanlarda fişleri çekili vaziyette durur. İlk aklıma gelen sorunun PSU'dan kaynaklı olacağı yönündeydi. Bir başka bilgisayarda bulunan 350 Wat ( Cool Master kasadan çıkma ) gerçek değeri olan PSU ile denedim. İlk başta elektiriği alır gibi oluyor ( bir anlık ) ve kasa önü ışığı ile kasa fanı çalışır gibi oluyor ve sonra kapanıyor. Tam net okuyamadığım ama anakartın üzerinde olan ufak LED'lerden birinin ışığı yanıyor ama. Bunun üzerine biraz nette araştırma yaptım ve benim kadar olmasada buna benzer problemleri olan kişilerin uyguladığı yöntemleri yapmaya çalıştım ( anakartın pilini çıkartıp takmak gibi ) . Şimdi benim tahminim Anakartla ilgili bir problem. Anakartı bilgisayarı toplarken almıştım ve 2004 başı gibiydi yanılmıyorsam ve doğal olarak garanti dışı. Konuyla ilgili kontrol etmem gereken başka şeyler varsa tavsiyelerinizi rica ederim arkadaşlar. Socket 478 anakartlar sıfır olarak piyasada bulunmuyor bildiğim kadarıyla. İkinci eline de pek güvenemiyorum. Ama sorunun anakarttan olduğuna tam emin olursam mecburen anakart değişimine gideceğim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qube26 -- 18 Nisan 2008; 22:47:14 >

• selam power yapınca uarı sesi verip çalışmıyorsa tahminmce ram
    bir ramleri kontrol etmeyi dene
  • Merhaba,

Uyarı sesi vs. hiç bir şey yok. Ram'de sıkıntı olunca yanılmıyorsam uzun bir bip sesi çıkıyor. Ama bunda fişi takıp güç düğmesine basında anlık bir kasa ışığı yanıyor ve kapanıyor.

Teşekkürler
  • Sorunu çözdüm.

Denemek amaçlı taktığım PSU'da 2 adet 4 pinli soket çıkışı vardı. Anakartın güç girişi 20 pinli. 4 pinli soket girişi de ayrı bir yerde ( daha önce dikkat etmemiştim ). PSU dan çıkan 4 lü pin çıkşını değiştirip diğerini takıp tekrar denediğimde anakart çalıştı. Sanırım diğeri arızalıydı ya da 24 pinli güç girişi olan anakart içindi ( donanım konusunda çok iyi değilim ). Ancak bu sefer de diğer bir sıkıntıyla karşılaştım. Açılışta HDD, DVD ve CD writer olmak üzere hiç birini tanımadığından bilgisayar açılmıyordu. Yine deneme yanılma yöntemi ve incelemelerim sonunda CDWriter'ın IDE ve güç kablosunu çıkardım ve sadece HDD ile DVD Writer'ı takılı bırakıp o şekilde denedim. Bilgisayarı tekrar çalıştırdığımda sıkıntısız bir şekilde çalıştı. Bu bilgisayardan çıkan PSU gerçekte problemli miydi yoksa 4 pinli soket mi arızalı onu PSU'yu diğer bilgisayarda deneyene kadar bilemeyeceğim. Yarın bir aksilik olmazsa onu da deneyip buradan bildireceğim. Kıssadan hisseye gelecek olursak ; iyice denemeden direkt anakart değiştirmeye karar verseydim cillop gibi çalışan anakart ve en az 50-70 YTL gibi bir paradan olacaktım .

Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.