Şimdi Ara

Anakart ile ilgili bilen gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler normalde olduğu gibi ddr ram slotlu bir ana karta ddr2 ram takamıyoruz
    peki bir pci-e slotunun ddr kaç desteklediğini nerden bulabiliriz yoksa her ddr da ekran kartını takabilirmiyiz veya ram ile bir çakışma olabilir mi ?

• ve öyle birşey var ise anakartın ekran kartı slotunun drr kaçı desteklediğini nerden bulabiliriz AIDA64 ultimate edition ile baktım birşey göremedim
  • ram başka ekran kartı başka. ikisindede ddr harfleri olduğu için benzerlik olduğunu düşünme, pci-e slotuna anakartının desteğine göre nvidia yada ati olan tüm kartları takabilirsin. agp ekran kartları hariç
  • quote:

Orijinalden alıntı: hd4650

Beyler normalde olduğu gibi ddr ram slotlu bir ana karta ddr2 ram takamıyoruz
    peki bir pci-e slotunun ddr kaç desteklediğini nerden bulabiliriz yoksa her ddr da ekran kartını takabilirmiyiz veya ram ile bir çakışma olabilir mi ?

Anakart modeliniz nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: krisokol

quote:

Beyler normalde olduğu gibi ddr ram slotlu bir ana karta ddr2 ram takamıyoruz

Anakart modeliniz nedir ?

ekran kartı almayacağım ilerde böyle bir şeyle karşılaşırım diye sordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

ram başka ekran kartı başka. ikisindede ddr harfleri olduğu için benzerlik olduğunu düşünme, pci-e slotuna anakartının desteğine göre nvidia yada ati olan tüm kartları takabilirsin. agp ekran kartları hariç

bazı sitelerde şöyle yazılar gördüm

anakartınız ddr3 ile uyumlu çalışıyorsa ddr5 bir kart taktığınızda %20 lere varan performans düşüşü oluryor yazıyordu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

ram başka ekran kartı başka. ikisindede ddr harfleri olduğu için benzerlik olduğunu düşünme, pci-e slotuna anakartının desteğine göre nvidia yada ati olan tüm kartları takabilirsin. agp ekran kartları hariç

bazı sitelerde şöyle yazılar gördüm

anakartınız ddr3 ile uyumlu çalışıyorsa ddr5 bir kart taktığınızda %20 lere varan performans düşüşü oluryor yazıyordu

öyle birşey yok, onu yazan ya dalga geçmiş yada bilmediği halde birilerine akıl vermeye çalışmış. pci-e slotlarının performansından bahsedeceksek ancak hızlarına göre performansından bahsedebiliriz; pci-e 16x slot maximum performansla çalışır. bunun haricinde kalan pci-e 8x ve pci-e 4x slotlarına bağlanan kartlar(sli yada cross yapmaya çalışanlar için geçerli bunlar) performans olarak kayıp yaşatan slotlar. ama hiçbirinde ddr'la ilgili bir ibare bulamazsın çünkü hiçbir alakası yoktur performansla yada çalışmamayla.

• grafik kartındaki ddr bellek slota taktığınız yerle alakasız slota grafik kartı takarsınız oda grafik kartının üzerinde bulunan belleği ve işlemciyi çalıştırır metafor gerekirse

ddr da olsa ddr2 de olsa fişi aynı prize takıyosunuz fişin ramle alakası yok kaba tabirle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.