Şimdi Ara

Anakart,ekran kartı ve işlemci sıcaklığım normalmi?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Oyuna girdiğimde 68-70 °C

işlemci: boşta 50-53 °C
    Oyun veya video izlerken: 70-80°C

Anakart: 46-50 °C

• Marka ve modeller bir de psu özellikleri kaç watt falan yazarsan bakayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digerleri normal ama islemci cok yuksek bostayken. Aida64 CoreTemp vs. programlarla resmini atarsan daha iyi olur. Parcalarin marka modellerini de tabi.
  • PC Özellikler:

Sistem boştayken:

Oyun video girdiğimde sıcaklıklar:

• Ekran kartını yeni aldın veya aldıktan sonra böyle ısınma oldu doğru mudur?

• bence yuksek bu sıcaklıklar malzemeler yenı mı? Kasanın hava akısını yazarmısın neresınde fanlar var?
  • açıkçası bilmiyorum ekran karttını aldıktan sonra değil galiba.ama eskiden bu kadar ısınmıyordu pc.film izliyorum özellikle filmde işlemci uçuyor 85 derece çıkmış birinde program raporunda yazıyordu.film işlemci sıcaklığından dolayı bazen donuyodu ağır çekimdeymiş gibi :S 1 tane işlemci üzerinde var.Ama macunu kurumuş gibi.1 tanede kasa arkasında ve Güç yerinde var.Kasanın yan tarafı açık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram ve işlemci
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yalnız şöyle bir sorunumda var: pcnin güç düğmesine bastıktan 20-25 saniye sonra ekrana görüntü geliyor.böyle bir konu açtım forumda güçten dolayı dediler.bilemiyorum bu 1 haftadır pc anormallik gösteriyor sürekli.
  • cevap yardım lütfen
  • Psudan kaynaklanıyor aslında ama yine masraf çıkarmaya gerek yok sen ekran kartı ile işlemcinin macunu yenile bir de fanlarin dönme çubuklarını yağla o kadar fazla artış olmaz ama anakartida nasıl yaparız bilmem psu kaç watt?

• Peki.dediklerinizi yaptgmda sonuclari koycam :) 230 watt

• quote:

Orijinalden alıntı: sermer

Peki.dediklerinizi yaptgmda sonuclari koycam :) 230 watt

Powerden de problem var tabi 5450 bazı yerlerde 500 bazı yerlerde 350w gibi gereksinim falan istiyor, en düşük 350 yine de masrafa gerek yok dediklerimi yap, anakart 80i aşmadıkça problem olmaz ekran kartının 120C ye kadar yolu var ben max 113 çıkardım oyun oynuyordum.
    İhtimal varsa psu değiştir fakat yine de zorlama yok olmasa da olur, olursa daha iyi olur

• galiba bu psu dan dolayı pc gec açılıyor.20-30 saniye sonra açılıyor.tamam yardımınız icin cok saol.ya psu yetersizligi anakarti veya ekrankartı yakmasnda gerisi önemli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aferna*

quote:

Peki.dediklerinizi yaptgmda sonuclari koycam :) 230 watt

Powerden de problem var tabi 5450 bazı yerlerde 500 bazı yerlerde 350w gibi gereksinim falan istiyor, en düşük 350 yine de masrafa gerek yok dediklerimi yap, anakart 80i aşmadıkça problem olmaz ekran kartının 120C ye kadar yolu var ben max 113 çıkardım oyun oynuyordum.
    İhtimal varsa psu değiştir fakat yine de zorlama yok olmasa da olur, olursa daha iyi olur

Anakart derken islemcimi demek istediniz yoksa? islemci sicakligim ucuk 90 a vurdum birinde.

• quote:

galiba bu psu dan dolayı pc gec açılıyor.20-30 saniye sonra açılıyor.tamam yardımınız icin cok saol.ya psu yetersizligi anakarti veya ekrankartı yakmasnda gerisi önemli değil.

Anakartı bilmem de ekran yanmayacagi kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aferna*

quote:

galiba bu psu dan dolayı pc gec açılıyor.20-30 saniye sonra açılıyor.tamam yardımınız icin cok saol.ya psu yetersizligi anakarti veya ekrankartı yakmasnda gerisi önemli değil.

Anakartı bilmem de ekran yanmayacagi kesin.

tamam :/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.