Şimdi Ara

Anakart-Ekran Kartı uyumsuzluğu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Benim sorunum şu:kasadan dıt dıt sesi geliyor(2 kısa).ve ondan sonra eğer oyundaysam oyun o esnada kitlenip 4-5 saniye sonra geri dönüyor.
    internetten araştırdığıma göre 2 kısa dıt dıt sesi eşlik uyumu anlamına geliyormuş.Sanırım Ekran kartı-Anakart uyum sorunu yaşıyorum.
    benim anakartım everest programında şöyle yazıyor:Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
    ekran kartım GeForce 9400 GT.
    Bir de şöyle birşey anakartı 6-7 yıl önce aldım(kasayla beraber)
    1 buçuk yıl önce de ekran kartı aldım.Bu üçüncü ekran kartım . daha öncekileri daha üst sürümdü fakat onlar yandı . bilgisayarcım daha düşük almamı önerdi.
    Ne yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: chantypes30

anakartın gayet iyi düşük seviye almayı önerdi demişsin ben katılmıyorum uyumsuzluk için diğer parçaları kontrol et bence ekran kartınıda yine değiştirmek istiyorsa daha iyi birşey al bence
    2 ci el hd5770-GTS 450 filan 100-150 arası rahat bulursun

eğer benim sorunumu kökünden hallediceğini söylüyorsan hocam alırım. ben 250-300 vermeye de hazırım tek istediğim sorunsuz bir kasa.
    Daha Fazla Göster
  • Anakart ve ekran karti uyumsuzlugu diye bir sey yok bildigim kadariyla. Sorunun baska bir sey olmasin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 kisa bip sesi ramden dolayi cikar son zammanda pcyi temizledinizmi ? Yerinden oynatmis veya cikarmis olabilirsiniz 2 tane ram varsa cikarip teker teker denne ramlerin sari kisimlarini yumusak silgiyle sil ama bastirma

Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir
  • quote:

Orijinalden alıntı: JEANT

2 kisa bip sesi ramden dolayi cikar son zammanda pcyi temizledinizmi ? Yerinden oynatmis veya cikarmis olabilirsiniz 2 tane ram varsa cikarip teker teker denne ramlerin sari kisimlarini yumusak silgiyle sil ama bastirma

Dediğiniz gibi yaptım sanırım birtanesi yerinden oynamış ben ikisinide çıkartıp dediğiniz yerleri bastırmadan sildim ve açtım bilgisayarı.tam size bu mesajı yazarken diyecektim ki 20 dk oldu hiç ses gelmedi (normalde 6-7 kere gelirdi 20 dk da) tam bu esnada 1 kere geldi.yine de cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: zeki1981

anakartın amd çipli ekran kartın nvidia bazen bu şekilde amd nvidia çakışması olan sistemlere rastlıyorum
    imkan varsa amd yada ati çipli bi ekran kartı ile deneyin bide psu kaç watt ve markası nedir

Thermal Master - 350 W.
    İmkan yok hocam sadece satın alabilirim :)

Orijinalden alıntı: Otistikkurbaga

Anakart ve ekran karti uyumsuzlugu diye bir sey yok bildigim kadariyla. Sorunun baska bir sey olmasin?

Eğer aklınıza çözüm geliyorsa yazın uygulayım hocam.sonra size olumlu/olumsuz dönerim.

Orijinalden alıntı: honoury

quote:

Orijinalden alıntı: Otistikkurbaga

Anakart ve ekran karti uyumsuzlugu diye bir sey yok bildigim kadariyla. Sorunun baska bir sey olmasin?

Eğer aklınıza çözüm geliyorsa yazın uygulayım hocam.sonra size olumlu/olumsuz dönerim.

Eger islemci ve RAM parcalarin yuksek kaliteyse 350 w yeterli gelmez gibi. Dit seslerine sebep olacagini sanmiyorum ama aklima baska bir sey de gelmiyor. Imkan varsa bir de daha guclu bir guc kaynagi dene. Denemekten zarar cikmaz. Olmazsa benim hic anlamadigim bir bolume girer o ditlar. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: honoury

quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

anakartın amd çipli ekran kartın nvidia bazen bu şekilde amd nvidia çakışması olan sistemlere rastlıyorum
    imkan varsa amd yada ati çipli bi ekran kartı ile deneyin bide psu kaç watt ve markası nedir

Thermal Master - 350 W.
    İmkan yok hocam sadece satın alabilirim :)

psu dandik gibi duruyor o markayı hiç duymadım işe psu değiştirmekle başlayabilirsin
    eğer yine olmazsa ekran kartınıda değiştirmen lazım ama psu yu mutlaka değiştir
    sadece kasanın yan tarafını açtım hemen yanına vantilatör koydum en yüksek seviyede sürekli çalışıyor vantilatör
    sanırım bu yüzden psu motoru soğumuyor ve kasmıyor .dolayısıyla sorunsuz kullanıyorum.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.