Şimdi Ara

Anakart,ekran kartı arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar.Yaşadığım sorunu en kısa ve en anlaşılabilir şekilde yazmaya çalışıcam:Öncelikle sistem bileşenlerim şunlardır:
    Anakart: GA-P55-US3L
    İşlemci: i5 2.6Ghz 1156
    Ekran kartı: HD 6870
    Ram:6gb
    Psu:600w +80
    Hdd:2 tane 1tb
    Ssd:120gb
    .........................
    Battlefield 3 oynuyordum ekran kartı birazcık kasıyordu ve overclock yapmak istiyordum.Ne gariptirki ekran kartının kendi driveri çalışmıyordu.Driverde overclock bölümüne geldiğimde şartnameyi kabul edersiniz sonra bölüme geçersiniz(overclock garantiye dahil olmadığı için) ''kabul et''e basıyordum sonra overclock menüsü driver interface'inden kalkıyordu :D Bende internette araştırma yapmaya başladım ve ''TriXX'' diye bir overclock programı buldum.Normal ekran kartlarının driverlarının overclock menüsü gibi Core Clock,Memory Clock ve GPU Voltage seçenekleri vardı.Daha önce kullanmadığım için direk voltaj verdim çok fazla.Sonra ekran sapıtmaya başladı haliyle...Hiçbirşey yapamıyordum tamamen kitlenmişti sonra restart falan attım gene aynı şey oluyor,programı (TriXX)'i sildim düzelir diye ama yok gene olmadı.Güvenli modda açmayı denedim gene aynı şey oluyordu silmeme rağmen.Sonra birkaç arkadaşa sordum biosdan ekran kartı ayarlarını defaulta çek düzelir falan dediler.Ama biosda ekran kartı ayarını bir türlü bulamadım didik didik ettim yok.Sonra biosun pilini çıkarmaya karar verdim daha önce buna benzer bir sorunda işe yaramıştı,belki şimdide yarar diye.Çıkartıp taktıktan sonra herşey dahada kötü olmuştu.Bu sefer windowsu açmıyordu bir türlü...Bu sefer sdd'de sorun çıktı diye düşündüm formatta atamıyordum bütün dosyaları yüklüyordu format cdsi en son aşamada kitleniyordu...Umudu kesip ekran kartını garantiye yolladım.Bu ekran kartında hiçbir sorun olmadığını söylediler garantideki arkadaşlar.Sonra ssd'de sorun diye düşündüm.laptopa taktım formatı attım tıkır tıkır çalıştı..Ekran kartı geri geldiğinde aynı şekilde herşeyi taktım tekrardan gene çalışmadı.Bu sefer gene eski hataya benzer bir hata veriyordu''Yakın zamanda bilgisayar bileşenleri'nde bir değişiklik yapılmış olması pcnin açılmasını engelliyor olabilir lütfen herhangi birşey taktısaynız çıkarın'' diyordu.windowsu açmıyordu ''starting windows'' bölümünda takılıyordu sonra ''repair tool'' yani onarmayı deneyin diye bi seçenek vardı ona tıkladım fakat hiçbir sorun bulamadı.Ve ssd'ye önceden w8 kurmuştum en son w7 kurdum.açılırken w8 ide görüyor yani iyice saçmaladı pc.Herşeyi denedim aklıma birşey gelmiyor :S Sorun anakartta diye düşünüyorum çünkü ekran kartı ve ssd sağlam olduğunu doğruladım.Ekran kartına voltaj verirken anakarta zarar vermiş olabilirmiyim diye düşünüyorum,saçma geliyor hiçbirşey gelmiyor aklıma bu saatten sonra.Dediğim gibi Biosun pilini çıkarttıktan sonra sapıtmaya başladı bisodan herşeyi defaulta çektim hiçbirşey deişmedi açılmıyor pc.Aranızda buna benzer bir sorunla karşılaşan arkadaş varsa yada bilen içli dışlı olan biri varsa lütfen yardım etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkyanusAskin -- 22 Mart 2013; 15:42:58 >

• bir çok şeyi denemişsiniz zaten, kartı garantiye yollamak dahil, ama sizden birde bir arkadaşınızdan ekran kartı alıp onunla denemenizi öneririm, ayrıca ssd'de win8i de görmesinin sebebi içinde ön yükleme için ayrılmış bir bölüm olduğundandır yani siz win7 yüklemeden önce o küçük bölümü silmemiş olabilirsiniz. Ayrıca anakartınızda ekran kartınızı takabilceğiniz bir slot daha var mavi olan diğer PCI slotu. Kartı oraya takıp denermisiniz birde.
  • Ne yazikki boşta olan diğer pciex slotu anakartın en altında,ordada psupply olduğu için ekran kartı sığmıyor oraya.Ve hiçbir arkadaşımdan alamadım ekran başka ekran kartı.Sorun anakartta diye düşünüyorum.Elimde başka bir anakart var 1155 slotlu.Eğer ona bir işlemci uyudurabilirsem aynı slotlu onunla denemeyi düşünüyorum.Artık oda olmazsa vay halime dicem =/
  • Hocam anlattığınıza bakılırsa anakartta bir sorun olmaması lazım. Bence önce ekran kartınızı başka bir pcye takıp denerseniz sorunu tespit etmeniz daha kolay olur. Esasen yapılabilecek bir çok şeyide yapmışsınız. Ekran kartını başka bir pcde deneme şansınız yoksa psuyu vidalarından çıkarın kabloları çekmeden kenara alabilirseniz o şekilde slot kullanılabilir hale gelir diye düşünüyorum. Bunlarda olmazsa elektriği kesip Bios pilini çıkarın ve powere 10 sn basılı tutun ve tekrar pili takıp pcyi açın çözüm olacağnı sanmıyorum ama belki işe yarar.
  • Biosun pilini çok çıkartıp taktım işe yaramadı.Ama anakartın en alt slotuna ne yazikki takamıyorum ekran kartını çünkü diğer sata kablolarını falan eziyor yoksa :/ Elimde başka bir anakart var 1155 pinli ama ona uydurucak işlemcim yok.Eğer ona bir aynı socketli bir işlemci uydurabilirsem ekran kartını ona takmayı denicem.Aklıma başka birşey gerçekten gelmiyor yani ilk defa başıma böyle bişey geldi,tam geldi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran kartı ve işlemci
    3 yıl önce açıldı
    Onboard Ekran Kartı Sorunu !
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.