Şimdi Ara

Anakart - desteklenen RAM hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Anakartların destekledikleri RAM frekanslarında yanlarında O.C. ibaresi olan frekanslar var (benim almayı düşündüğümde "2133/3200(O.C.)/3000(O.C.)/2800(O.C.)/2400/2666 MHz Arabelleksiz Bellek " yazıyor), bu normalde 2400/2666 MHz'i destekler, 3200'ü desteklemesi için anakartta mutlaka OC yapmak lazım mı demek?

Bir de ben biri VGA (çözünürlüğü önemsiz) biri büyük ekran DVI (çözünürlüğü tam bilmiyorum ama kesinlikle 1920x1200'den çok fazla) iki çıktı alıyorum, yine aynı anakartın özelliklerindeyse "Desteklenen Maksimum DVI-D çözünürlüğü 1920 x 1200 @ 60 Hz
    - HDMI 2.0b ile Desteklenen Maks. Çözünürlük 4096 x 2160 @ 60 Hz" yazıyor, bu durumda benim DVI monitörüm için anakartın normal DVI çıkışı yerine HDMI-DVI dönüştürücü almam mı gerek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barkodd -- 30 Ağustos 2018; 12:39:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

mazda 3

• Direk Bağlandığında hiçbir ayar yapmaksızın sadece Xmp Profili açarak 2666 mhz yi de içine alacak şekilde desteklemesi 2666 Mhz üzerinde Overclock yapmak zorunda olduğunuzu belirten ibaredir. Yani

bu normalde 2400/2666 MHz'i destekler, 3200'ü desteklemesi için anakartta mutlaka OC yapmak lazım mı demek? Sorunuza Evet cevabını vermektir

O.C.'tan hiç anlamam, o yüzden O.C. gerektiren herşey benim için normalde kapsam dışı olması demek, ama Nette biraz bakınca bu XMP denilen ayarın karmaşık bir işlemler dizisi değil sanki basit adımlarla yapılabilecek BİOS'ta bir seçeneğin aktif hale getirilmesi olduğu hissine kapıldım, henüz ayrıntılı bakmadım ama doğru mudur, eğer bu da açılışta hangi diskten yükleme yapılacağını seçmek gibi bir işlemse o zaman 3200 MHz bir RAM'le çalıştırabilmek üzere bu anakartı almakta bir sakınca olmaz sanırım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

mazda 3
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ecc ram vs DDR4 ram
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.