Şimdi Ara

Anakart değiştirdikten sonra 100 Mbps hız alamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim çok ilginç bir sorunum var, o kadar kafa yordum ama hala çözümü bulmuş değilim. Aklıma gelebilecek her şeyi denedim ama çözüme kavuşamadım.

100 Mbps fiber internete sahibim. Anakartımı değiştirmeden önce 94 Mbps'ye kadar hız alabiliyordum. Fakat sonra anakartımı değiştirdikten sonra 65 Mbps'de anlam veremediğim bir limit oluştu. En fazla 65 Mbps hız alabiliyorum, daha 66 Mbps bile göremedim. Yazılımdan olabileceğini düşünerek format attım, arkada çalışan bir programın sınırlayabileceğini düşünerek hiç bir prgoram yüklemeden hız testi yaptım, 65 Mbps'de takıldım, anakartın onboard ethernet kart driverlarını güncelledim sorun düzelmedi, ayrıca ethernet kartı aldım onu taktım, hala 65 Mbps'de limitleniyor. Masaüstünene taktığım aynı ethernet kablosunu laptopa takınca rahat 90 Mbps hız alabiliyorum halbuki.

Buradaki tüm ayarları kurcaladım, yine sorun düzelmedi.

Benim bu masaüstü bilgisayarımda bir sorun olduğu gerçek çünkü evde 2 tane laptop var. Onlarla 90 Mbps'ye kadar hıza alabiliyorken masaüstü PC'mde anakartı değiştirdikten sonra 65 Mbps'yi geçememeye başladım. Üstelik ayrıca ethernet kartı almama ve formatlamama rağmen...

Aklınıza başka bir şey geliyor mu? Sorunum neden kaynaklı olabilir?

Mesela az önce hız testi yaptım sonuç yine bu şekilde çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 31 Mayıs 2013; 19:01:25 >

• Ethernet gigabit.. Ağ ayarlarında mutlaka bir püf noktası vardır hocam. Geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.