Şimdi Ara

Anakart-cpu-ram-kasa tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba yeni sistem kuruyorum ve fikirlerinizi almak istedim. Aslında burada bir çok kişiye yardımcı oldum/oluyorum yani konuyla ilgiliyim ancak ne kadar fazla fikir alırsam o kadar iyi.
    Öncelikle şu an ki sistemim avatarımın altındaki bilgisayar ikonunda yazıyor. Aslında sistemimden çok memnunum yalnız vatan'daki son indirimde 400 liraya Corsair Force Gt ssd aldım ve benim anakartım Sata II destekliyor bu yüzden de tam verim alamıyorum ssd'den o yüzden elim değmişken sistemi değiştireyim dedim. Kalan parçaları da forumda 2. el kısmında satışa çıkardım, ilgilenen olursa linki;http://forum.donanimhaber.com/m_58649482/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58649482 bu. Yalnız işlemci, anakart, ram ve kasayı satıyorum.
    Gelelim asıl konuya, ben aslında kafamda sistemi kurdum almayı düşüdüğüm parçalar şöyle;
    Anakart: ASUS P8Z68-V LX INTEL Z68
    İşlemci: Intel i5 2500k
    Kasa: Aerocool xpredator ya da Corsair 400r
    Ram: Corsair Vengeance 2x4 gb 1600mhz ddr 3

Güç kaynağımı eski sistemden alıyorum Enermax Infiniti 720 watt, ekran kartımda var olan sistemimden alınacak Asus Gtx 460 1 gb 256 bit.
    Bu sistemle dediğim gibi ssd kullanacağım. Çok fazla o/c yapmam crossfire ya da sli yapacağımı da sanmıyorum. Bana bu yönde bir sistem önerirseniz sevinirim. Intel ya da Amd fanlığım yok ikisini de kullandım ikisinden de memnun kaldım ama şu an piyasadaki en iyi fiyat/performans işlemcisi 2500k bu da gerçek. Asıl sıkıntım anakart ve kasa konusunda, özellikle anakart 1600 mhz rami desteklemeli o/csuz. Kasada ikisinden biri gibi olacak, yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

• Bana Kalırsa Seçimler Gayet Güzel Olmuş Kasa Olarakta Xpredator Almanı Öneririm Kesinlikle Ortalama Bütçeniz Ne Kadar Birde Ona Göre Bir Anakart Önersek Hani Yüksek İse Maximus Vs. Alabilirsin Veya 77 Soketler Çıkmak Üzere Hatta Yarın Teknobiyotikte Stoklara Girecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-K-Y

Bana Kalırsa Seçimler Gayet Güzel Olmuş Kasa Olarakta Xpredator Almanı Öneririm Kesinlikle Ortalama Bütçeniz Ne Kadar Birde Ona Göre Bir Anakart Önersek Hani Yüksek İse Maximus Vs. Alabilirsin Veya 77 Soketler Çıkmak Üzere Hatta Yarın Teknobiyotikte Stoklara Girecek

Pardon hocam asıl konuyu söylememişim zaten anakarttan kısmak istemem ondan, bütçem maksimum 1200-1300 lira kdv dahil o da
    Normalde anakarttan kısmam ama yine de ne kadar iyi alırsak alalım yeni teknolojileri desteklemiyor bi yerden sonra ben P5Q PRO yu alırken de oldukça pahalı bir karttı ne ddr3 ü destekliyor ne de sata III , kasa olabildiğince iyi olsun istiyorum çünkü onu sistem yenilesem de kullanmaya devam edeceğim. Yalnız xpredator'da da reset olmaması canımı sıkmadı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__

quote:

Orijinalden alıntı: T-K-Y

Bana Kalırsa Seçimler Gayet Güzel Olmuş Kasa Olarakta Xpredator Almanı Öneririm Kesinlikle Ortalama Bütçeniz Ne Kadar Birde Ona Göre Bir Anakart Önersek Hani Yüksek İse Maximus Vs. Alabilirsin Veya 77 Soketler Çıkmak Üzere Hatta Yarın Teknobiyotikte Stoklara Girecek

Pardon hocam asıl konuyu söylememişim zaten anakarttan kısmak istemem ondan, bütçem maksimum 1200-1300 lira kdv dahil o da
    Normalde anakarttan kısmam ama yine de ne kadar iyi alırsak alalım yeni teknolojileri desteklemiyor bi yerden sonra ben P5Q PRO yu alırken de oldukça pahalı bir karttı ne ddr3 ü destekliyor ne de sata III , kasa olabildiğince iyi olsun istiyorum çünkü onu sistem yenilesem de kullanmaya devam edeceğim. Yalnız xpredator'da da reset olmaması canımı sıkmadı değil.

Kasa Olarak Düşünür Müsün Bilmem Ama

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/corsair-cc600twm-wht-graphite-serisi%E2%84%A2-600t-midt-atx-pencereli-beyaz-kasa/productdetails.aspx?I_ID=57745#allImages

Kendim Kullanıyorum Serinlik Ve Görsellik Olarak Mükemmel Bir Kasa

Anakart Olarakta

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-z77a-gd65-z77a-gd65-intel-z77-soket-1155-ddr3-2667mhz(-oc)-hdmi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=59267

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-maximusivgene-zgen3-maximus-iv-gene-zgen3-intel-z68-soket-1155-ddr3-2200mhz(oc)-hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=58321

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-maximus-iv-gene-z-maximus-iv-gene-z-intel-z68-soket-1155-ddr3-2200mhz-(oc)-sata-30-usb-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55795

Anakart Önemli Bence Sürekli Değişebilecek Birşey Değil Yani En Azından İlerde Yapacağın Upg.ler Sadece İşlemci Ve Ekran Kartı Üzerine Olur

• Hocam önerdiğin parçalar muazzamda beni aşar çok pahalı. Anakart konusunda da dediğim gibi bi yerden sonra yetersiz kalıyor hep iyi kartlar almama rağmen o yüzden bugünün teknolojilerini desteklesin yeterli.
  • seçtiğiniz bileşenler iyi,anakartta xmp bellek profil desteği var yani xmp uyumlu bellekleri anakartın bios'unda bulunan hazır bellek profillerinden birini seçip kullanıyorsunuz ama zaten seçtiğiniz anakarrta 1600mhz olarak çalıştırması lazım.o destek var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talatcaner -- 14 Mart 2012; 16:49:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talatcaner

seçtiğiniz bileşenler iyi,anakartta xmp bellek profil desteği var yani xmp uyumlu bellekleri anakartın bios'unda bulunan hazır bellek profillerinden birini seçip kullanıyorsunuz ama zaten seçtiğiniz anakarrta 1600mhz olarak çalıştırması lazım.o destek var.

Anladım hocam çok teşekkür ederim, anakart iyi diyorsanız sorun yok en çok aklım ona takıldı çünkü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram ve işlemci
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sonunda sistemi aldım arkadaşlar

Adet Ürün
    1 ad. Anakart ASUS P8Z68-V LE INTEL Z68, DDR3, LGA1155, USB3.0, SATA3 (SATA6Gbit/s), HDMI, DVI, D-SUB, ATX
    1 ad. İşlemci INTEL Core i5-2500K SR008,3.30GHz, 6MB L3, çift kanal DDR3, 32nm, LGA1155
    1 ad. Bellek CORSAIR CMZ8GX3M2A1600C9R VENGEANCE DDR3-1600Mhz CL9 8GB (2x4GB) DUAL (9-9-9-24) 1.5V
    1 ad. DVD yazıcı LG GH22NS70 22X Siyah, Kutusuz
    1 ad. Kasa AEROCOOL XPREDATOR 2x23cm Fanlı USB3.0 Güç kaynaksız
    Toplam 1361 lira tuttu, ayrıca Vatan'dan 400 liraya Corsair Force Gt 120 gb ssd aldım.
    Yardım eden herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.