Şimdi Ara

Anakart CPU güç soketi pin yetmezliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
96
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, elimde MSI b650m gaming plus wifi anakart, ryzen 5 7600x işlemci, MSI 3080 ti Trio ekrankartı ve 650watt PSU var. Anakart ve işlemciyi yeni aldım fakat şöyle bir sorunum var;

Anakart üstünde CPU power soketleri 8 + 8 gibi ekran kartı kadar pin girişi mevcut fakat ben ekran kartıma pinlerini taktıktan sonra geriye elimde 8 + 4 pin kalıyor CPU power için. Soketlerde CPU power 1 ve CPU power 2 şeklinde ayırmışlar bende sadece 8 pini CPU power 1 e takarak deneme yaptım ve PC çalıştı sorunsuz şekilde fakat işlemciye herhangi bir yük bindirmedim denemek istemedim açıkcası. Bu durum bir sorun yaratırmı sormak istediğim bu birde 2 pinide doldurursam sorun olmama durumunda performans değişikliği olurmu?

Not : oc kullanmıyor stok durumları ile kullanıyorum bütün ürünleri.

Anakart CPU güç soketi pin yetmezliği

• Üst model anakartlarda opsiyonel olarak bu girişleri koyuyorlar psu çıkış varsa tak yoksa takmana gerek yok ben z serisi anakartımı 8+4 girişi var 8 pini yakabildim gayetde cpuyu yüzde yüz zorladım sorun yaşamadım overclock atmadığın sürece sorun olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayli82 -- 26 Mayıs 2024; 16:24:0 >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

Çok sağolasın ilerde kasa ve PSU değişimi düşünüyorum borçlar bitince o zamana kadar gönül rahatlığıyla kullanabilirim, ilgin için teşekkürler Anakart CPU güç soketi pin yetmezliği 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.