Bu sene sbs den 444 puan aldım anadolu öğretmeni düşünüyorum bu liseler nasıldır anadolu liselerinden iyi midir
Aynıdır bir farkı yok.Sadece öğretmen olmak istersen daha rahat olabiliyorsun diye biliyorum.
Bir de bir şey sorcam bir akrabamız 457 puan almış.Fen lisesine girebilir mi?
güncel
bu sene öğretmen lisesinden mezun oldum. şimdi tabiki anlatacaklarım liseden liseye değişir. Ben edirne anadolu öğretmen mezunuyum. daha okula başladığımızda bütün öğretmenler öğretmen olacaksınız falan diye kafamızı ütülerdi. seneler geçtikçe bu sözler azaldı kayboldu. ben sayısal okudum sayısal okumama rağmen eşit ağırlık öğrencilerinin çözdüğü ed.2 sorularını çözebiliyorum. bunun bana hiç bir katkısı olmuyor açıkçası ama ben öğretmen liseliyim yapmak zorundaymışım. sayısal okumama rağmen kimi edebiyat ve dil ve anlatım derslerinde o kadar çok şey öğretilmeye çalışıldı ki kimi zaman şu sırada ölsem dedim. daha iyi olmamız için sürekli bizi zorladılar yapan yaptı yapamayanlar ... hiç mi güzel yanı yok bu lisenin? diye sorarsın şimdi içinden. tabiki var bizim arkadaşlıklarımız bir başkaydı açıkçası. sürekli siz öğretmen liselisiniz farklısınız diye yetiştirdiler bizi. buna inanmaya başladık biz de bi süre sonra eee koşullanma =)) normal liseler günde 7 saat ders yaparken biz bazı günler 8e kaldık normal liselerden farklı dersler gördük. bunların da artısı öğretmenlik tercih edeceğimizde kazandığımız 0.24 katsayı oldu.
başka sorun varsa yanıtlayabilirim. (kendim ve okulum için =) )
quote:
Orjinalden alıntı: NuTeRX
Aynıdır bir farkı yok.Sadece öğretmen olmak istersen daha rahat olabiliyorsun diye biliyorum.
Elbette girebileceği bir fen lisesi vardır ama yakın uzak bilmiyorum nerde oturduğunuzu..Ayrıca önemli olan sıralamasıdır ..Türkiye'de kaçıncı olduğu yani
quote:
Orjinalden alıntı: sht1
quote:
Orjinalden alıntı: NuTeRX
Elbette girebileceği bir fen lisesi vardır ama yakın uzak bilmiyorum nerde oturduğunuzu..Ayrıca önemli olan sıralamasıdır ..Türkiye'de kaçıncı olduğu yani
Tokat ya da İstanbulda ki fen liselerine gidebilir
quote:
Orjinalden alıntı: Güren
bu sene öğretmen lisesinden mezun oldum. şimdi tabiki anlatacaklarım liseden liseye değişir. Ben edirne anadolu öğretmen mezunuyum. daha okula başladığımızda bütün öğretmenler öğretmen olacaksınız falan diye kafamızı ütülerdi. seneler geçtikçe bu sözler azaldı kayboldu. ben sayısal okudum sayısal okumama rağmen eşit ağırlık öğrencilerinin çözdüğü ed.2 sorularını çözebiliyorum. bunun bana hiç bir katkısı olmuyor açıkçası ama ben öğretmen liseliyim yapmak zorundaymışım. sayısal okumama rağmen kimi edebiyat ve dil ve anlatım derslerinde o kadar çok şey öğretilmeye çalışıldı ki kimi zaman şu sırada ölsem dedim. daha iyi olmamız için sürekli bizi zorladılar yapan yaptı yapamayanlar ... hiç mi güzel yanı yok bu lisenin? diye sorarsın şimdi içinden. tabiki var bizim arkadaşlıklarımız bir başkaydı açıkçası. sürekli siz öğretmen liselisiniz farklısınız diye yetiştirdiler bizi. buna inanmaya başladık biz de bi süre sonra eee koşullanma =)) normal liseler günde 7 saat ders yaparken biz bazı günler 8e kaldık normal liselerden farklı dersler gördük. bunların da artısı öğretmenlik tercih edeceğimizde kazandığımız 0.24 katsayı oldu.
başka sorun varsa yanıtlayabilirim. (kendim ve okulum için =) )
Birde bişey soracam ilerde anadolu öğretmenden anadolu lisesine nakil olabilir miyiz
quote:
Orjinalden alıntı: cesurnonda
Birde bişey soracam ilerde anadolu öğretmenden anadolu lisesine nakil olabilir miyiz
olma ihtimalin var eğer puanı daha düşükse ama bunu neden isteyeceksin ki?
bu arada bir çok kişi "öğretmen lisesi meslek lisesidir, öğretmenlik dışında bir şey yazdığında puan kırılır" diye yanlış bir bilgiye sahip. puan kırılma olayı yok, sadece aldığınız yaklaşık 24 ek puanı alamıyorsunuz o kadar. anadolu lisesi ile aynı şartlarda oluyorsunuz yani. en kötü ihtimalle öğretmenlik garanti diyeyim :)
bu arada, ben de öğretmen lisesi mezunuyum. ilk 5 üniversitede genellikle öğretmen liseliler vardır.bizim sınıfta yaklaşık 70 kişiden 3-5 tane öğretmen lisesi olmayan var. ek puanlar yoluyla buralar öğretmen liseleri tarafından doldurulur. yani anadolu liselerinden mezun olup büyükşehirlerdeki üniversitelerde öğretmenlik okuma şansı azdır.
farklı bür yöntem, en kötü üniversiteye gidip not ortalamanızı yüksek tutarsınız, sonra yatay geçiş için başvurursunuz 1 sene sonra ancak bunun da riski büyük ve garantisi yoktur. geleceğinizi karartma ihtimali olan bir seçenektir bu.
anadolu öğretmen lisesinden anadolu lisesine nakiller artık çok kolaylaştı. aynı şekilde anadoludan anadolu öğretmene de geçiş kolay ancak bunu niye isteyesin ki. 4 sene boyunca fazladan 1-2 ders alıyorsun ve öss'de 0.24 katsayı geliyor. hadi onu geçtim işe girerken bile lise diplomanda pedagojik formasyon görmüştür yazıyor. bu bile bir artıdır işveren için.
quote:
anadolu öğretmen lisesinden anadolu lisesine nakiller artık çok kolaylaştı. aynı şekilde anadoludan anadolu öğretmene de geçiş kolay ancak bunu niye isteyesin ki. 4 sene boyunca fazladan 1-2 ders alıyorsun ve öss'de 0.24 katsayı geliyor. hadi onu geçtim işe girerken bile lise diplomanda pedagojik formasyon görmüştür yazıyor. bu bile bir artıdır işveren için.
2007 mezunuyum benim diplomamda öyle pedagojik formasyon görmüştür yazmıyor. avantaj olabilir de durumu bilen birisi için pek bir katkısı yoktur yazsa bile. zira bu önemli bir şey olsa üniversitede bu derslerden muaf olurduk.
Bilgileriniz için teşekkürler bir şey daha soracam Fen Lisesine gidersen illaki sayısal mı oluyorsun ea falan yok mu
quote:
Orjinalden alıntı: löpçük
quote:
2007 mezunuyum benim diplomamda öyle pedagojik formasyon görmüştür yazmıyor. avantaj olabilir de durumu bilen birisi için pek bir katkısı yoktur yazsa bile. zira bu önemli bir şey olsa üniversitede bu derslerden muaf olurduk.
nası yazmıyor ya? O yazmasa bile zaten öğretmen lisesi yazdığı için anlarlar formasyon gördüğünü. derslerden muaf olamazsın ya. Lisede gördüğün farklı Üni deki farklı.
cesurnonda fen lisesinde ea bölümü açılması tartışması vardı bi ara ama şu an ne durumda bilmiyorum. ama çok saçma bişey o bence. adı üstünde fen lisesi.
@güren,
mezun olup diploma aldın mı yoksa duyduğun bilgilerden mi yazıyorsun?
yeni koydularsa bilmem bu yazıyı ama 2 yıl önceki diplomamda yazmıyor işte :) diplomada böyle şeyin yazılması zaten saçma gözüküyor bana. liseyi bitirdiğine dair belgedir o. ayrıca bir belge verirler formasyon eğitimidir vs diye, ki bu da mümkün değil. lisedeki eğitim formasyon eğitimi değildir. bunun sadece bir parçasıdır. yoksa formasyon için alınan bütün dersler lisede verilmiyor.
bütün derslerin verilmediğini tabiki biliyorum. ben daha almadım diplomayı bugün yarın alacam. ama bize hocamız söylemişti formasyon aldığınız belirtilecek bu bile artıdır sizin için diye. demek ki biz o eğitimi aldığımızla kalıyoruz. kimsenin haberi olmuyo.
yav o kadar büyütmeyin o eğitimi, zaten aöl mezunu bir öğrenci lise diplomasıyla kalıyorsa, üniversite eğitimine devam etmiyorsa bu başlı başına bir kayıptır.
o dersleri de boşa almıyorsunuz. aldığın derslerde üniversitede birebir aynısını aldığın oluyor. orada çoğu şeyi biliyor oluyorsun, bu büyük bir kazanç. tabi birçok kişi aöl mezunu ancak çoğu kimse lisede bu derslere önem vermediği için sorun yaşıyor zaten.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme