Şimdi Ara

[ANA KONU] ASUS X550JX-XX171D - Oyun Bilgisayarı (2015-2016 F/P Kralı) (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.788
Cevap
33
Favori
68.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Termal macunu çok da sürmeyin az da sürmeyin :) Birde bazı macunlar 1 günde performansını gösterirken bazıları 3 4 günü bulabiliyor (günlük ortalama 2-3 saat kullanımda.)

Cooler masterın ürünü kısa sürede performans gösternelerden. Fanı temizlemişsinizdir diye tahmin ediyorum. Takarken yerine tam oturduğundan emin olun :)

aida64 programıyla sensörlerden gelen değerler ile kıyaslamanızı öneririm. Macuna girişmeden önce hep kontrol ediyorum.
  • Yok hocam çok sürmedik az da sürmedik.Fanı temizlemedik açıkcaksı temiz görünüyordu.Problem şurda hocam pc boştayken işlemci sıcaklıgında sorun yok 45-50 arası da gidiyor ama cs go 'ya girince ekran kartı 78 80 arası ama işlemci 90-92 arasına cıkıyor.Galiba işlemciye iyi süremedim veya az sürdüm.Yarın elimde olucak sipariş ettigim termal macun bu sefer daha dikkatli sürücem.
  • Chosen312 kullanıcısına yanıt
    Sonucu bekliyorum :)

Fani da yine bir temizle, yapraklarina ufak tozlar birikiyor. Gpuya da suruyorsundur diye tahmin ediyorum, ona da kararinda sur , tasma yapmasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır hocam bu sefer daha çok dikkat edicem haberdar ederim son durumu .d

• Hocam dün akşam halletik termal macun sürme işini pc 80 i geçmiyor cs go da tam istediğim gibi oldu .Başta pc ye çok az sürmüşüz termal macunu ondan oldu galiba şimdi tam ayarında sürdük 10 numara çalışıyor.Ama fanı temizlemedim hocam yapraklarını temizledim o kadar çünkü fanın sökülme videolarını izledim orda bi bant var bantı çıkarınca geri tekrar yapışırmı onu bilemedim o yüzden ellemedim.

Değerleri baya iyileşmiş :)

Fanı genel temizlediysen sorun olmaz ama aslında fandan kastım sadece fan değil sistem olarak kastetmiştim. Bakır ısı atıcının uç kısmındaki taraklı yapıya kullanılmayan bir diş fırçası ile girebilseydin aslında hakkıyla temizlenmiş olurdu.

Birde kontak spreyleri oluyor elektronikler için kullanılan, onla da fanın kendisini temizleyebilirsin.

Laptop olduğu için içini sürekli açmak zor, hakkıyla temizlenince ama bir 2 yıla yakın kafan rahat olur.
  • Anladım hocam artık bi dahaki sefere fanı da temizleyim.Fan kısmını hiç bilemediğim için ellemedim .d Sağolsın tavsiyeler için.
    Fanı temizleseydiniz keşke toz peteklerini kapatmaya başladıkça sıcaklığı atamıyor
    o bantı çıkarıp çift taraflı bant kullanırsan hem hava kaçırmaz hemde sağlam olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam o bant tekrar yapışmassa diye hiç girişmeyim o işe dedim.Termal bant lazım galiba oraya onu da hemen bulamazdım.
    Bi daha ki temizliğe artık

• Selamlar dostlar.

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir.

Uzun zamandır yazmıyorum buralara. Laptopu ilk aldığımda baya aktiftim konuda. Sonradan sonradan eksildik işte :)

Sizlere bir şey soracağım. Daha doğrusu bir problemi. Benim laptopun yaklaşık 6 aydır tuş takımındaki bazı tuşları basmıyor. Geçici süreyle harici klavye ile başa çıkabildim. Ama her zaman harici klavyede olmuyor. Benim gibi aynı sorunu yaşayan var mı acaba?

Cihazın drivelerini güncelledim. Çok fazla cmd komutu girişi/çıkışı yaptım yemedi. En son tertemiz yeniden Windows 10 kurdum. Ama maalesef yinede çalışmamakta.

Fiziki/teknik problemden şüpheleniyorum. Cihaza herhangi bir sıvı teması veya ağır baskı olmadı. Durduk yerde kendi kendine infilak ettiler Fiziki bir müdahalem olacak klavyeye. Ondan sonra duruma göre aksiyon alacağım.

Şimdi buraya yazmak istedim hem kendime not düşmüş olurum hemde diğer başına böyle bir durum gelen arkadaşlara yardımcı olurum.

• Bu arada format atmadan önce cihazın ses giriş çıkışı tamamen iptal oldu. Birazda bu yüzden format attım ya neyse

Cihazın fiziksel ses sorunu olmadığını biliyorum ama ne olduysa cihaz kapandıktan sonra açıyorum ve ne göreyim ses yok! Neler denedim ama yemedi

Sınırsız CMD komutları.
    Sınırsız Driver programları.
    Sınırsız Driverler(Manuel).
    Fiziki hoparlör, kulaklık denedim.

Sorun şu ki. Cihazı normal şekilde kapatıp açtıktan sonra sağ alt köşede ses simgesinin üzerinde bir çarpı işareti olduğunu gördüm. Dedim driverleri zarar görmüştür. Hemen cihazı virüs taramasından geçirdim. Ama temiz. Malware vs vs. tüm kombinasyonları denedim ama herhangi bir sorun gözükmüyor.
    Aygıt yöneticisinden bakınca 2 tane Ses aygıtı gözüküyor ve ikisi de sorunlu. + Kamera da çalışmamakta.
    Neyse bir sürü driver denememe rağmen düzelmedi. Zaten kendi driverlerini hiç kabul etmiyor. Yükleme hatası verip iptal ediyor.
    Win Update yaptım yinede olmadı. Güvenli modda açıp tekrar tekrar donanımları kaldırdım ekledim, güncelledim ama çalışmadı.

Neticeye gelecek olursak. Windowsun update ile ses aygıtları ile kamerayı çakıştırıyor. Ve sonuç olarak cihazda var olan ses, video, kamera içeren hiç bir şey(oyun, uyg.) çalışmıyor. Çare olarak temiz bir kurulum gerektiriyor. Şahsen ben bu şekilde aştım bu sorunu. Belki olur da benim durumuma düşen, benimle aynı sorunu paylaşan birisi olursa diye bu paylaşımımı da buraya bırakıyorum :)

Sağlıcakla kalın.

• MoRTaLSouL kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, sahsim adina sukur bir yaramazlik yok

Umarim siz de iyisinizdir..

Klavyeye hicbir zarar gelmeden bahsettiginiz sekilde olmasi aklima direk isidan dolayi klavye flexinin zarar gormus olmasi ihtimalini getiriyor.

Ben pc dede touchpad sapitmis sekilde calisiyor.

Degisimdrn baska aklima bir cozum gelmiyor. Flex kablosu ayri degisir mi onu bir servise danisin isterseniz ama pc nin icini actigimda klavyeyle butunlesikti diye hatirliyorum

• Tüm kablolar iki taraflı. Bant yada alüminyum folyo ile kaplanmış olabilir diğer ucu.
  • Merhaba arkadaşlar.Benim bilgisayarın fanindan sürtme şeklinde cızırtılı ses gelmeye başladı. Fani değiştirmeli miyim temizletmeli miyim ?

• Aldığından beri hiç temizlemedim makinayı. Termal macun falan da yenilemedim. Kendim açmak ta istemiyorum makinayı. Masaüstü olsa dağıtıp toplamisliğım çokta,dizüstü denemedim hiç.

Isınma sorunu var biraz. Servise göndermeyi düsünyorum. Asus servisinde sıkıntı yaşayan oldu mu ? Temizlik+ termal macun işleri ne kadar sürüyor ? Kaça mal oluyor ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu arıza belirtisi gibi ama önce bir temizleyin üst kasayı takmadan bir çalıştırın ses gelmezse kapatırsınız gelirse değişim gerekli. kadıköy yazıcıoğlunda vardır ya da sahibinden.comda falan
  • İçini açıp tozunu almıştım fani sökmeden ama sadece birkaç saat sessiz çalıştı sonra yine devam etti ses. Bana kalsa direk degistirteyim diye düşünüyorum ama satilanlar orjinal ürün değil. Sesli şekilde calisir mi diye korkum var

• Arkadaşlar geçenlerde termal macun temizliği yaptıktan sonra touchpad bir çalışıyor bir çalışmıyordu bügün içini açınca komple gitti acaba flex kablodan olabilir mi çünkü bilgisayar düz zemindeyken sorunsuz çalışan touchpad pc kuçagıma alınca touchpad bozuluyordu.Flex kablo sipariş vermeyi düşünüyorum önericeğiniz bir link varmı?
  • MoRTaLSouL kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sorun bende de mecvuttu 2 aydır. Özellikle tab q w e sırası tıları geçici süreyle basmıyordu ve son zamanlarda laptop cok ısınıyordu. Fan temizliği ve termal macun yenileme işlemi yaptırdım sorun çözüldü.
  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.