Şimdi Ara

Amumu - The Sad Mummy (Jungle Rehberi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
3.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Amumu - The Sad Mummy (Jungle Rehberi)

Amumu jungler yapması zevkli champlardan biri. Gerek Q skili gerek Ultisi ile gank atması zevkli. Aynı zamanda teamfightlarda da takımını oldukça yararlı bir şampiyondur.

SKİLLER

Passive
    Düşmana auto attack yaptığınızda vurduğunuz kişinin magic resistance'ı düşer. 15/25/35 şeklinde.

Gayet güzel bir passive. Özellikle mid lane'e gank atarken güzeldir.

Bandage Toss
    Amumu rakibine doğru bandaj atar. Eğer tutarsa rakibine doğru kendini çeker ve yanına gider. Kendini çektiği anda rakibine kafayı kor 80/140/200/260/320 (+%70 AP) damage vurur ve 1sn stunlar.
    Cooldown : 16/14/12/10/8
    Mana : 80/90/100/110/120

Bu skill sizin gank skilinizdir. Bunu tutturmak gayet önemli. Aksi halde gankin başarı oranı düşer. Rehber sonlarında taktikle birkaç ipucu vericem.

Despair
    Amumu iyice tribe girer ve kendini tutamaz başlar ağlamaya. Yakınlarındaki düşmanlara 8/12/16/20/24 hasar alır ve düşmanların canının 1.5/1.8/2.1/2.4/2.7 (+%1 her 100 AP için) oranında % olarak hasar verir.
    Mana : Açık olduğu her saniye 8 mana

Gayet güzel bir skill bunu açıp koşturmak zevklidir.

Tantrum
    Passive : Amumunun aldığı fiziksel hasarı 2/4/6/8/10 olarak azaltır.
    Active : Amumu çevresindekilere 75/100/125/150/175 (+%50 AP) olarak hasar verir. Amumu'ya her vuruşta skill'in cooldown'ı 0.5 sn azalır.
    Mana : 35

İşte bizi jungler yapan skill. Passive sayesinde aldığınız hasarı oldukça azaltmakta. Aynı zamanda her yediğiniz damage ile cdsi düşmekte. Buda sürekli spamlamanıza neden oluyor.

Curse of the Sad Mummy
    Kullandığınızda Amumu etrafındaki düşmanları 2sn stunlar ve atack yaptırmaz. Aynı zamanda 150/250/350 (+%80 AP) vurur.
    Cooldown : 150/130/110
    Mana : 100/150/200

Harika bir ultidir kendisi. Team fightlarda oldukça yararlıdır.

RUNE DİZİMİ

Greater Mark of Insight x 9
    Greater Seal of Resilience x9
    Greater Glyph of Shielding x9
    Greater Quint of Resilience x 3

Görüldüğü gibi genel olarak defansif bir rune dizimimiz var. Sürekli junglerda damage yiyeceğiniz için e skilli için gerekli.

MASTERYLER

Benim kullandığım masteryler bu şekildedir.

SUMMONER SPELLERİ

ve

Neden Flash derseniz; Flash + Ulti combosu için gayet güzel ve aynı zamanda kaçmak için. Bunun yerine ghost alanlar var. Ama ben flash tavsiye ediyorum.

SKILL SIRALAMASI

Önce W açabilirsiniz. E'de açabilirsiniz o size kalmış. Ama ben W tavsiye ediyorum.
    W-E-E-Q-E-R-W-E-E-W-E-W-W-Q-Q-R-Q-Q
    şeklinde gitmeniz faydalıdır.

E skilini ne kadar gelişirse junglerda yediğimiz hasar ve verdiğimiz hasar azalıp, verdiğimiz hasar artıcaktır. Aynı zamanda daha hızlı jungler ve farm yapacağız.
    Burda Q skillini 4 levelde açtıktan sonra artık gank atabilirsiniz. 4 level'e kadar biraz pasifsinizdir.

PEKİ SOLO TOP ?
    Amumu ile solo top yapılır mı ? Yapılır ama ilk tercih olmamalı. Solo topa göre rune tercihi gitmeniz lazım. Creeplerin agrosunu almadan pek rahat farm yapamazsınız. Karşınızdaki size karşı iyice agresif oynayacaktır. O yüzden ilk tercihiniz mutlaka jungler olsun.

BUILD OLARAK
    Öncelikle :
    ve 3 adet
    alıp koşuyoruz orman yollarına.

Daha sonra
    çıkıyoruz ve botu
    buna tamamlıyoruz. Daha sonra tamamlayacağımız ilk item
    olmalı. Nedeni ise W + E + Sunfire Passive'i ile farmı kolaylaştırması.

Bu noktadan sonra build karşı takıma göre şekilleniyor. Eğer Ap carryler zorluyorsa
    çıkın.
    Ad Carryler zorluyor ise
    çıkabilirsiniz. Bu noktadan sonra
    çıkmaya çalışın. W skilli sayesinde koşturduğunuz adamı slowlayabilirsiniz. + olarak gayette güzel bonus hpsi vardır.
    Oyun hala devam ediyorsa duruma göre ap carryler için
    ad carryler için ise
    .

Eğer Farm sıkıntınız var ise Ekstra build : Eğer farmda zorlanıyorsanız.
    ve
    ikilisini çıkmaya çalışın.

Eğer güzel bir jungler rotasyonunuz varsa ve gankleriniz başarılıysa sadece Hog alabilirsiniz.

Skilleriniz hpden güç almadığı için ben amumuya warmog önermiyorum. Zaten sunfire ve rylaidan güzel hp alıyorsunuz.
    Onun yerine Roa çıkın bence daha iyi.

ÖNERİLER
    Önce bot ve potunuzu alıp jungle yollarına koşun. 4 level olduğunuzda gank'e gidin.
    Tavsiyem gank atmayı unutmamanız. Jungle edalarında kendinizi kaybetmeyin. 6 leveldan sonra ultiniz ile gank'i destekleyebilirsiniz. Amumu rahat farm yapan bir karakterdir. E skillinin damage yedikçe cooldown'ının düşmesi ile sürekli spamlarsınız.
    Laneiniz pushlandıysa ve kimse yoksa. Koşa koşa gidin lane'e. Creeplerin agrosunu üzerinize çekin W açarak. Ardından E spamlayın...

Gank atarken ise Q skillini kullanmak ilk tercihiniz olmasın. W açıp adama doğru koşun. Daha sonra E vurun ve auto attack yapın. Adam kaçmaya çalıştığında Q skillini atın. Yani ilk tercih Q atarak girmek olmasın.

Teamfigtlarda Q ile ad carry'e yada ap carry'e yapışın ve adamı kucaklayın. Kafayı vurun ve ultinizi basın. Ulti basma zamanının genelde belli bir zamanı yoktur. Bu değişebilir. Takımı kurtarmak için basılabilir yada adamları yakalamak için veya fightı başlatmak için.

Rehberde çok fazla detaylandırma yoktur. Genel olarak amumu nedir onu anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olur.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boqe -- 23 Ağustos 2012; 4:30:09 >

• Ağlayarak jungle yapılmaz. Adam gibi mert olucaksın bi kere.

Edit : Rotasyon koyaydın iyiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterNerfLuffy -- 23 Ağustos 2012; 3:54:33 >
  • tek bir sorum olacak, bot ve pot aldıktan sonra 1110 gold biriktirmek zor olmuyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fulctrum

tek bir sorum olacak, bot ve pot aldıktan sonra 1110 gold biriktirmek zor olmuyor mu?

eğer rotasyonun doğru ise ben 7. dakikada rahatlıkla biriktiriyorum.
  • Olmamış madem jungler rehberi nerden nereye gideceğini nerelerden gang atacağını öğretmen lazımdı google sitesinden bulabilirsin bunun için hazırlanan haritaları bak istersen eklersin.
  • Philosopher's stone garanti çıkılmalı bence early'de çok işinize yarayacaktır
  • gp5 itemleri olmadan amumu ile hiç bişey yapamazsın ilk gains belt çıkılmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Philosopher stone ve hearth of gold mutlaka çıkılmalı + sunfire cok erken cıkıyosun sadece farm için gereksiz bir item onun yerine direk frozen hearth cıkıp sonra warmog cıkabilrsin.
  • Philosopher stone ve hearth of gold farm yapamadığınızda çıkın zaten orada yazdım. Sunfire gereksiz değildir. Bence aoe damage veren tanklarda (amumu,mundo gibi) çıkılması gerekiyor.

Burda gp5 itemlerinden ben genelde sadece hog alıyorum. Sebep ise jungle rotasyonum ve lane tutmam sayesinde gold pek sorun olmuyor. Birde ganklerde alınan asist ile yeterli oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boqe

Philosopher stone ve hearth of gold farm yapamadığınızda çıkın zaten orada yazdım. Sunfire gereksiz değildir. Bence aoe damage veren tanklarda (amumu,mundo gibi) çıkılması gerekiyor.

Burda gp5 itemlerinden ben genelde sadece hog alıyorum. Sebep ise jungle rotasyonum ve lane tutmam sayesinde gold pek sorun olmuyor. Birde ganklerde alınan asist ile yeterli oluyor.

sunfire ve W sayesinde kolay farm yaparız yazmışsın. sunfire gereksiz demedim sadece bu dediğin farm olayı için gereksiz dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: BetterNerfLuffy

Ağlayarak jungle yapılmaz. Adam gibi mert olucaksın bi kere.

+1
  • skill siralamasinda q yu sona birakmak hata bence cunku 13 lvlde 5 .seviyedeyken 4-5 snyede bir atabiliyorsun(sadece shurelia ve blue buff olsun yeter)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • health regenle başlamayam amumu başarısız bi gankta ortada tuvalet kağıdı gibi dolanırsın sadece.
  • Genel yorumlardan anlaşıldığı üzere 8-10 lvlde kuleler gidecek gibi olmuş. Bende daha çok ciddi oyunlar için yazdım. Benim buildim bu şekildedir. Genelde premade girdiğimizde ise eğer karşı takımda iyi ise 20-25 dakikadan önce kule falan alınmaz. Kısacası uzun soluklu oyun içindir. Ama bu buildle agresif oyunda oynanabilir birkaç değişiklik ile.

Q skilline verebilirsin. Ama 5. seviyede 4sn cd'ye düşmüyor. Şu mantıkla bakarsan. Gank attığında Q ile atmadan girip koştururken Q atsan adam kaçar. Q atıp girsen kaçarken Q cooldown'ı yetişmeyecektir. 6snde o adam kaçar gider aptal değilse. Belki güzel pushladıysa bi nebze.

Tabi skill sıralaması öncelikle E ağırlıklı. 10 leveldan sonra W-Q arası isteğinize göre oynayabilirsiniz.
  • Ps ve hog core itemlerin olmalı zaten.Ganklardan kill alıyorsan onu bilemem ama doğru olan ps,hog aldıktan sonra oracle alıp gank atmaktır(Ölmüyorsan).

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BetterNerfLuffy

Ağlayarak jungle yapılmaz. Adam gibi mert olucaksın bi kere.

Yapma bunu yapma
  • E skill açıklamasında hasar aldıkça CD düşmekte denilmiş fakat öyle birşey yok düz vuruş yaptığımızda CD düşmekte. 3. Seviyede 3 skillide açıp gank gitmek daha mantıklı veya direk 1. Seviyede E 2. Seviyede Q açıp gank atmak çünkü 4. seviyeye jungler ulaşana kadar laneler büyük ihtimalle çoktan wardlanmış olur ve bu seni ganklerde başarısızlaştırır. Ayrıca base ilk gidişinde kesinlikle philosopher almalısın ve son olarak mastery sayfanı beğenmedim bence mana regen ve buffların süresini arttıran özellik daha iyi sonuçta blueyu middeki kişiye verdiğimizi düşünürsek hele bide philosopher yoksa mana konusuunda çok sıkıntı çekeriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: terapi99

E skill açıklamasında hasar aldıkça CD düşmekte denilmiş fakat öyle birşey yok düz vuruş yaptığımızda CD düşmekte. 3. Seviyede 3 skillide açıp gank gitmek daha mantıklı veya direk 1. Seviyede E 2. Seviyede Q açıp gank atmak çünkü 4. seviyeye jungler ulaşana kadar laneler büyük ihtimalle çoktan wardlanmış olur ve bu seni ganklerde başarısızlaştırır. Ayrıca base ilk gidişinde kesinlikle philosopher almalısın ve son olarak mastery sayfanı beğenmedim bence mana regen ve buffların süresini arttıran özellik daha iyi sonuçta blueyu middeki kişiye verdiğimizi düşünürsek hele bide philosopher yoksa mana konusuunda çok sıkıntı çekeriz.

amumunun e skillini okuyup bidaha gel bilgisiz arkadaşım
  • quote:

Orijinalden alıntı: terapi99

E skill açıklamasında hasar aldıkça CD düşmekte denilmiş fakat öyle birşey yok düz vuruş yaptığımızda CD düşmekte. 3. Seviyede 3 skillide açıp gank gitmek daha mantıklı veya direk 1. Seviyede E 2. Seviyede Q açıp gank atmak çünkü 4. seviyeye jungler ulaşana kadar laneler büyük ihtimalle çoktan wardlanmış olur ve bu seni ganklerde başarısızlaştırır. Ayrıca base ilk gidişinde kesinlikle philosopher almalısın ve son olarak mastery sayfanı beğenmedim bence mana regen ve buffların süresini arttıran özellik daha iyi sonuçta blueyu middeki kişiye verdiğimizi düşünürsek hele bide philosopher yoksa mana konusuunda çok sıkıntı çekeriz.

Bunu, bunu alın dışarı.
  • takımınızda amumu jungle varsa blue korumaya bütün takım gidin(evet 5 kişi) çünkü işini bilen bir takım amumuya ilk blueyu aldırmamaya çalışır. takımınızdaki amumu eğer ilk blueyu alamazsa 20. dkda surrender çekin boş yere oynamanın anlamı yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.