Culio tartışmaları sırasında ortaya atılan Amrabat konusunu bir hatırlayalım istedim. Çünkü yanlış bilgiler verilmekte.
Kayserispor'un Faslı oyuncusu Noureddine Amrabat'a 2011-2012 sezonun ilk yarı bitimine haftalar kala Galatasaray kulübü talip olduğunu beyan eden açıklamalar ortalığı gerdi. 5 Aralık 2011'de Galatasaray başkanı Ünal Aysal, katıldığı bir televizyon programında Amrabat'ı istediklerini söyleyince, Kayserispor kulübü Futbol Federasyonu'na resmen başvurarak Profesyonel Disiplin Kurulunun, sözleşmesi devam oyuncularını Galatasaray'ın kendileri dışında görüşerek ayarttığını ileri sürdü. 25 Aralık 2011'da Kayserispor Kulübü resmi sitesinden bir açıklama yaparak Amrabat'ı hiçbir kulübe satmayacağını duyurdu. 27 Aralık'ta TFF Disiplin Kurulu Kayserispor'un başvurusunu değerlendirerek, Galatasaray'ın ayartma yapmadığını açıkladı. 30 Aralık'da Kayserispor kulübü Amrabat'ı Fenerbahçe veya Beşiktaş'a verecekleri yolundaki söylentileri yalanladı. 5 Ocak 2012'de Kayserispor'un Antalya kampına katılan Amrabat, Galatasaray'a gitme konusunda ısrarlı olduğunu belirterek, kamp çalışmalarına katılmadı ve yönetim tarafından A2 takımın antrenmanlarına gönderildi. Amrabat, 8 Ocak'da Afrika Kupası için Fas milli takımına gitti. Döndükten sonra 4 Şubat'ta ise kendi imzasını taşıyan Türkçe, İngilizce bir mektubu kaleme alarak, Kayserispor camiasından özür diledi ve iki gün sonra da Kayserispor-Gençlerbirliği karşılaşmasının ikinci yarısında yeniden Kayserispor forması giydi.
Neymiş? 5 Aralık-6 Şubat arası tam 8 hafta takımla beraber çalışmadı, (bir haftayı geçkin afrika kupasındaydı) gençlerbirliği maçının yarısında forma giydi, bir hafta sonra GS maçında oynadı.
Sorun GS maçında iyi oynayıp oynamadığı değil, bir takımın en iyi ve usta oyuncusunu 8 hafta futboldan uzakta kalmasını sağlayanların bunu neden yaptığı.
işte sebebi; ALIŞKANLIKLAR değişmez.
Kayserispor Kulübü ile Galatasaray'ın arası Gökhan Ünal ile Mehmet Topuz'un renktaş takım tarafından 2007-2008 sezonunda istemeleri üzerine açıldı. Her iki oyuncunun mukavelesinin sürdüğünü belirten Kayserispor yönetimi tarihi kalenin surlarına 'Satmıyoruz' pankartı asıp, Kulüp Başkanı Recep Mamur'un ağzından, Galatasaray'ın merhum başkanı Özhan Canaydın'a bir mektup yazmıştı. Daha sonrası Gökhan Ünal 2008-2009 sezonunda Trabzonspor'a oradan da Fenerbahçe'ye, Mehmet Topuz da olaylı şekilde 2009-2010 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Geçtiğimiz 2010-2011 sezonunda Kayserispor kaptanı Ali Turan'la Galatasaray kulübü sözleşmesi devam ederken bir görüşme yapmış, Kayseri takımı yöneticileri Ali Turan'ı bırakmayacaklarını belirterek, tıpkı Amrabat olayında olduğu gibi, gitmekte ısrarlı olan Ali Turan'ı süresiz kadro dışı bırakmıştı. Kayserispor kaptanı sezon bitimine kadar A 2 takımında antrenman yaptıktan sonra Galatasaray'a transfer olmuş, oradan da halen top koşturduğu Antalyaspor formasını giymişti.
Sanırım konu anlaşılmıştır.
Bu da Amrabatın özür mektubu.
Aldatıldığını anlayınca özür dilemiş.
Bakalım diğerleri dileyecekmi?
''Değerli Kayserispor camiası ve taraftarı, son aylarda yaşadığım transfer sürecinde, sizleri arkadaşlarımı ve kulübümüzü fazlasıyla üzdüğümü biliyorum. Yaşanan her şeyden dolayı üzgün olduğumu, hiç istemediğim davranışlar sergilediğimin farkındayım. Bu nedenle, başta futbolcu arkadaşlarım olmak üzere herkestenözür dilerim. Tekrar fırsat verilmesi halinde oynayacağım futbolla, üzdüğüm herkesi mutlu edeceğime söz verir, kamuoyuna saygılarımı sunarım.''
aziz yıldırım konularda çok dürüsttür gider adam gibi yöneticilerlen bozuşmadan transferi yapar ama gs çirkeflikte sınır tanımıyor ahlaksız transfer politikaları gün geçtikçe kendisine düşman kazandırıyo.
Size birşeyi anlatmak çok zor.Siz anlamak istemiyorsunuz ne yapalım.Neyse bazı tapeler anlamanızı kolaylaştırıyor.Efendim Şekip diye açıyor Aziz Yıldırım telefonu.Gerisi zaten herşeyi özetliyor kim kimin hesabına çalışıyor...Anladın...
Aziz Yıldırım bir yanlış yaptıysa, onun yaptığı yanlış Galataray bir yanlış yaptıysa bunu meşrulaştırmaz. Böyle saçma savunma olmaz.
Bir değil iki değil maçtan önce transfer mevzusunu abarttı Galatasaray.
Ne olmuş bu konuşmada? bir zahmet açıklada anlayalım.
GS lı arkadaşlar Aziz yıldırıma kızıyorlar savunma yaparken Galatarasayı karıştırıyor diye ama aynı şeyi kendileri yapıyorlar.
aziz yıldırım konularda çok dürüsttür gider adam gibi yöneticilerlen bozuşmadan transferi yapar ama gs çirkeflikte sınır tanımıyor ahlaksız transfer politikaları gün geçtikçe kendisine düşman kazandırıyo.
Bu söylediğin yalan olmakla birlikte, ligde şikeci takımların bize dost değil, düşman olmasını isterim. Sizin gibi dosta ihtiyacımız yok.
Aziz Yıldırım'la yöneticiler neden bozuşsun ki, istediği zaman maç ayartma, futbolcu aklı çelme, teşvik primi gönderme, şike yapma gibi işlerde hep beraberler. Ben de Karadeniz'liyim Trabzonu desteklerim ama bu sizin gibi taraftartalara da sözümü esirgeyeceğim anlamına gelmiyor. Galatasaray büyük yazılır kısaltması da Gs, Trabzonspor veya Ts gibi
quote:
Orijinalden alıntı: devito
GS lı arkadaşlar Aziz yıldırıma kızıyorlar savunma yaparken Galatarasayı karıştırıyor diye ama aynı şeyi kendileri yapıyorlar.
Madem Galatasaray'ın bir kaç maçtan önce transfer şikesi adı altında oyuncu ayartma yaptığını düşünüyorsunuz. Bunun içinde ceza aldırtmak sizin görevinizdir.
Gerekli oyuncular ile ilgili dosyaları hazırlayın. TFF'yi de geç Amrabat-Kayseri'de ki gibi UEFA'ya yolla dosyayı, istersen akılları karıştırmak için şüpheye mahal vermek için her dosyayı ayrı yollasınlar belki bir işe yarar.
Çok garip birşey var; FB'li yöneticiler,taraftarlar bizim bu olayları transfer şikesi olarak yorumluyor hatta yanlış hatırlamıyorsam geçen günlerde savunmada kullanacakları vs. diye haber çıkmıştı.
Şimdi bu adamlar hem biz masumuz şike yapmadık diyor hemde bizim olaylara transfer şikesi diyip savunmasında "bakın bu tür olaylar oluyor" şeklinde kullanıyor
quote:
Orijinalden alıntı: garcy
Size birşeyi anlatmak çok zor.Siz anlamak istemiyorsunuz ne yapalım.Neyse bazı tapeler anlamanızı kolaylaştırıyor.Efendim Şekip diye açıyor Aziz Yıldırım telefonu.Gerisi zaten herşeyi özetliyor kim kimin hesabına çalışıyor...Anladın...
Zaten Süleyman Hurma'nın Mehmet Topuz transferinden biliniyor Fenerbahçe'ye yakınlığı. Bu konuşmalardan mı anlamamız lazım bir şey? Öyleyse ben anlamadım.
quote:
Orijinalden alıntı: Hasnun Galip
quote:
Orijinalden alıntı: devito
Madem Galatasaray'ın bir kaç maçtan önce transfer şikesi adı altında oyuncu ayartma yaptığını düşünüyorsunuz. Bunun içinde ceza aldırtmak sizin görevinizdir.
Gerekli oyuncular ile ilgili dosyaları hazırlayın. TFF'yi de geç Amrabat-Kayseri'de ki gibi UEFA'ya yolla dosyayı, istersen akılları karıştırmak için şüpheye mahal vermek için her dosyayı ayrı yollasınlar belki bir işe yarar.
Bi fikir beyan etmedim ama bana bu olay çok normal geliyor. Türkiye liginde her zaman olan şeyler. Kimileri böyle durumlarda hapse giriyor kimileride tv ye çıkıp etrafı fırçalıyor. Bu iş böyle gelmiş böyle gider. İlerde sizden birisi, birilerinin çıkarlarına dokunacak bişey yaparsa belki o zaman kullanılır. Ama bundan sonra aziz yılıdırm kendi savunurken bizi katmasın demeyin. Şu kopyaladıklarınızdan sonra komik olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme