Şimdi Ara

Ampül Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba. 2011 Model Piaggio Beverly 300 Tourer i.e. motorumun kısa farının kestiğini gözlemledim. Tamirci usta bakımı yaparken sarı ampülün eski teknoloji olduğunu, artık lede geçildiğini ve aküyü çok yormadığını söylemişti. İstediğinde de değiştiririz tahmini 200 lira gibi bir fiyat vermişti. (Kısa ve uzun ayrı ampüller ikisi için mi teki için mi dedi tam emin değilim)


    Bu işi tek başıma yapabileceğimi düşünüyorum. O yüzden internetten kaliteli bir marka ürün sipariş verip değiştirmeyi düşünüyorum. Burada dikkat etmem gereken sanırım aldığım ampülün girişi ile farın içindeki soket girişinin aynı olması.


    Hangi ürünü almam konusunda araştırdığımda RMS diye bir markanın ürünlerini gördüm. Burada sizlerden hangi ürünü almam konusunda tavsiyeler. Kullandığınız ya da beğendiğiniz ürünleri beklemekteyim.


    Hepinize sağlıklı günler dilerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kesinlikle led almalısın. Daha düşük watt ile daha yüksek parlaklık alabilirsin. Mevcut ampulün kodunu öğren. Sanırım H7 duylu senin motorun kafa ampulü. Kılavuz varsa buradan bakarsın. Motorda ampul sökmek biraz uğraştırabilir ama yaparsın. Motorda araba gibi canbus olmuyor genelde bu yüzden farklı watt ampul hata vermez.

    Sana tavsiyem ampulü almadan önce kafayı sök ampulü çıkarıp takmayı öğren. Birde dikkat et eğer uzun ve kısa far için 2 ayrı ampul var ise ve her bir ampul çift filamentli ise bunları birbiriyle değiştirip problemini çözebilirsin yeni ampul almadan.

    Benim motorun kısa far patlamıştı , uzun far yanıyordu. Kısa ampulünü sökünce bir baktım ampul hem kısa hem uzun çalışabilen ampullerden. Kısa farın kısası yanmıyor , diğer filamenti yanıyor (uzunu yani, bir ampülde iki ampul gibi düşün) Bende kısa farın ampulü uzuna taktım ,uzun farın ampülünün kısa filamenti çalıştığı içinde bunu kısa far hüzmesine taktım ampul almadan işi çözdüm. Benimki HS1 ampuldü.





  • Hocam selamlar. Gece yorumunu gördükten sonra sabah soluğu motorun yanında aldım. Farı bir güzel söktüm ve sökerken vidalar ön tarafın içine düştü. Neyse bunu bir şekilde halledeceğim. Ampüllerin bir tanesinin demir telinin koptuğunu gördüm. Fotoğrafları paylaşıyorum. Söylediğiniz gibi H7 ibaresinini de gördüm. Geriye bir tek internetten doğru ürünü sipariş vermek kalıyor sanırım.


    Ampül Tavsiye

    Ampül Tavsiye
    Ampül Tavsiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Filament kopar genelde zaten. H7 lerde çift filament yokmuş. Mecbur yenisini alıp takacaksın. Tavsiyem 5000K (kelvin) ne çok beyaz ne çok sarı olanlardan alman. Bulamıyorsan mecbur 6000-6500K beyaz renk alırsın. H7 arabalarda da kullanıldığı için piyasada bolca mevcut. 35 watt civarı güzel ledler var hepsiburada da. Artık fiyat , watt, ışık rengi tercihine kalmış. Mümkün olduğunca yüksek lümenli ve düşük wattlı tercih edebilirsin. Birde ampulü test ederken ampul kafa plastiğinin biryerine değmemesine dikkat et. Ampul yanınca aşırı ısındığı için hemen plastiği eritebiliyor.

  • Hocam bilgilendirmen ve tavsiyen için teşekkür ederim. Açıkcası renk olarak beyaz olmasını tercih ederim. Çünkü motorun sağ ve solunda beyaz led aydınlatması var. O yüzden aşağıdaki ürün hakkında düşüncelerini merak ediyorum. Yorumuna göre sipariş geçeceğim. Ek olarak cahilliğimi mazur gör lütfen; bu kutunun içinde 2 tane var diyor. Ben bir tanesini uzun bir tanesini kısa far gözüne takacağım. Fakat kısa ile uzunun ne farkı olmuş olacak o vakit?


    https://www.hepsiburada.com/photon-duo-led-xenon-far-ampulu-h1--h3--h4--h7--h10--h11-h27--9005--9006-p-HBV00000N6C0S?magaza=TOZO%c4%9eLU+OTOMOT%c4%b0V




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncmttnynk -- 10 Nisan 2021; 16:36:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla 2 tanesi 170 TL ise fiyat çok iyi. Philips filan taksan onların fiyatı çok uçuk hiç gerek yok. 35W ve led daha ne olsun. Akü içinde 20W az harcayacak demektir. Hem led uzun ömürlü. Bu photonlardan benimde niyetim vardı ama ben yer değiştirip çözünce almamıştım.

    Photon Duo serisi çift geliyormuş.

    Kısa uzun olayı ise tamamen mercekle ilgili. O kafa kısmının içindeki mercek uzunda ileri odaklamış oluyor. Ampulle ilgisi yok yani olay taktığın bölmenin içindeki mercekte bitiyor. Aslında kısa farın ampulünün yerine uzundan söktüğün ampulü takarak test edebilirsin. Bir daha sök takla uğraşmayayım diyorsan al bu seti ikisini bir tak arkana bakma uzun bir süre.

  • huncacare kullanıcısına yanıt

    Hocam bilgilendirmelerin için çok teşekkür ederim. Bakalım ürünün siparişini verdim. Geldikten sonra duruma göre takacağım. Buradan da görselleri paylaşacağım. Sağ ol, var ol.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim, umarım bir sıkıntı çıkmaz Ampül Tavsiye 

  • benin motorunda ampulleri zayıf yanıyordu, düz led ampul alıp taksam çok parlak yansada etrafa çok dağılıyor yine iyi aydınlatmıyordu.


    Aliexpress te şu ürünü buldum


    https://tr.aliexpress.com/item/4000204353116.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.23c24c4dDfAmUy


    kendi lensi üzerinde olduğundan ışığı güzel odaklıyor, far tasında kesme biçmeyede gerek kalmıyor. 1 seneyi geçti takalı gayet memnunum şimdi aydınlatmadan.

    Ampül Tavsiye
    Ampül Tavsiye
    Ampül Tavsiye
    Ampül Tavsiye
    Ampül Tavsiye
    Ampül Tavsiye




  • Marka olarak bulabilirsen osram alabilirsin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese selamlar. Pazar günü verdiğim sipariş denildiği gibi perşembe günü elime ulaştı ve ben de o gün motora taktım. Motora takarken mercekteki bir çentiği yanlışlıkla kırdım. Fakat sorun oluşturmuyor. Değişim aşağıdaki gibi. Sarı olan eskisi anlayabileceğiniz üzere. Değişikliği tam gözlemlemek için fotoğrafları yanlış çektim gibi fakat sonuçtan çok memnun kaldım. Konuya cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.



    Ampül Tavsiye
    Ampül Tavsiye
    Ampül Tavsiye
    Ampül Tavsiye




  • Hayırlı olsun güzel olmuş

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.