Daha önceden ismini ve namını duyduğum ve şimdilerde Eskişehir'liçalışma arkadaşımdan ayrıntısını öğrendiğim,türk taraftarının zamanında takımını nasıl desteklediğinin canlı tanığı ve ispatı AMİGO ORHAN karşınızda.
eskişehirspor'un ünü ülke sınırlarını aşmış amigosu.es esin maçlarındaki olağanüstü çabası ve tribünleri inanılmaz bir biçimde çosturmasıyla tanınır.80'li yıllardan beri sahalardan uzaktadır.halen yaşamını iş adamı olarak sürdürmektedir.onun yeşil sahalardan ayrılması,yerinin ne kadar zor doldurulur olduğunu göstermiştir.ama "eses"taraftarı onun yokluğunu hiç bir zaman aratmamış, 15 000 kişilik değişmez korosu o yokkende hiç susmamıştır. türkiye de ve dünya da bir benzeri daha olmadığından özellikle istanbul takımları taraftarlarından onu taklit etmek isteyenler hep çıkmıştır.bjk de onun adını taşıyan bir meczup adının başına amigo sıfatınıda ekleyerek amigo orhanın haklı ününden de yaralanarak bir yerlere gelmek istemiştir.oysa çok çabuk fark edilmiştir ki efendiliği ile tanınan orhanı taklit etmek kolay değildir.çünkü büyük amigo orhan maçlarda küfür etmediği gibi küfürde ettirmezdi. (bjk takımında "eses"in amigosu orhanla aynı adı taşıyan zavallı ise hıncal ulucun bir yazısında da dile getirdiği gibi bir yerlerden para alarak mustafa denizli gibi önemli bir spor adamına kafa dahi atabilmiştir.) amigo orhan bugün yeşil sahalardan uzaktadır ama taraftarlık aleminin fair play bir ruha sahip bu önemli kişisinin yüreği hala es es için çarpmaktadır.nasıl güzel ülkemizde eses taraftarı gibi büyük taraftar grupları varsada amigoluk tarihinde de amigo orhan dan büyük amigo yoktur.
not:alıntıdır
şimdilerde taraftar gruplarında tribün ağabeyleri var internetten veya farklı yollardanorganizasyonlar yapılıyor zamanın şartlarında bunları başarabilen Amigo ORHAN'ı tebrik etmek örnek almak lazım. hala eskişehirde yaşayan ve maçlara gitmeyen tribünlere küsmüş(küfürden dolayı),küfürü sevmeyen,insalcıl tavırlarıyla eskişehir halkının sevdiği bu karakteri ayakta alkışlamak gerek.
türkiye'nin ilk amigosu (amigoların tabiriyle tribun lideri) tek eliyle bütün eskişehirspor taraftarlarını yönetmiş, adına tribünde özel bölge yaptırılmıştır. transfer teklifi alan ilk amigodur. ünlü "es es es ki ki ki ki eski eski es" tezahuratini da bulan kişidir.
Yanlış hatırlamıyorsam Fenerbahçenin Bir avrupa maçında ingiliz takımına kaşı Fb tribünlerini yönetmiştir..
Orta yaş ve üstünde onu tanımayan yoktur heralde..
quote:
Orjinalden alıntı: aswod
Yanlış hatırlamıyorsam Fenerbahçenin Bir avrupa maçında ingiliz takımına kaşı Fb tribünlerini yönetmiştir..
Orta yaş ve üstünde onu tanımayan yoktur heralde..
Doğru Hatırlıyorsun
Müthiş Bir Adam
keşke tekrar o sahLara dönsede yine eski haLimize dönsek küfürsüz haLimize