Şimdi Ara

Amfi ve Subwoofer kombinasyonu hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde 1.linkteki amfi den var. Buna 3.linkteki takımı ve 2.linkteki subwoofer'ı bağlamak istiyorum. Tabi bass ve tizleri ayırt edebilmek için filtreyi kullanacağım. Konuya çok hakim değilim. Çoğu bildiğim şey kulaktan dolma bilgiler. Merak ettiğim konu ise bu amfiye bu 30cm lik bass'ı bağlarsam nasıl bir sonuç alırım. Daha da önemlisi herhangi bir şeyi yakma durumum olur mu? Eğer bu bass olmaz derseniz 25-30cm lik farklı marka bir üründe olabilir ama küçük subwoofer pek istemiyorum. Bunu masanın altına koyacağım ve temiz bass sesleri istiyorum. Ayrıca 3.linkteki ürün (filtre) benim bass ve tiz sesleri ayrı ayrı temiz bir şekilde almam için yeterli olur mu?

1. Amfi

2. Subwoofer

3. Hoparlör Takımı

• Merhaba elinizdeki anfi özellikle subwoofer için yetersiz kalır. Çünkü bu subwoofer çok güçlü rms 300 watt ve kabinsiz çalışmıcak bir ürün kabin içinde çalıştırmanız gerekir portlu ve portsuz olabilir. Kabinininde özel doğru litrede yapılması gerekir. Bu ürünler araçlar için olduğu için araç içi sistem yapan yerler kabin litresi bilirler ama heryer doğru litrede kabin yapamaz bilmediği için biliyormuş gibi yapar ama :) ayrıca mid takımlarıda kabınsız doğru şekilde çalışmıcaktır araçlarda kapılara takıldığı için bir nevi kabın içinde çalışıyormuş gibi olur. Siz sanırım evde kullanıcaksınız güçlü bir anfi ile beslenirse bu subwoofe evi yıkar geçer. daha düşük güçte ürünler almalısınız kabınlı sistemlere bakarsanız daha sağlıklı olur paranız boşuna gitmez. daha sağlıklı temiz ses alırsınız. tabi ki bu dediğiniz subwoofer ve mid takimida doğru kullanılırsa çok güzel ve temiz ses verir fakat anfi çok önemli. subwoofer RMS kaç watt ise anfininde o watt değerinde çıkış vermesi gerekir.

• Ses sistemi için bütçeniz ne kadardır bilemiyorum ama alıcaksanız böyle bir sistem alın memnun kalırsınız.

http://www.vatanbilgisayar.com/Hoparlör%20(Speaker)/logitech-980-000403-z-623-2+1-thx-ses-sistemi/productdetails.aspx?I_ID=51121
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. ben zaten kabin olayını hem hoparlör takımı hemde subwoofer icin düşünüyorum. bu konuda bir sıkıntı çıkmaz. lakin tekrar amfi alacak imkanım maalesef yok. bu yüzden eldekiyle idare etmek durumundayım. beni endişelendiren elektriksel anlamda bir sakatlık cikipta yangın vs gibi bir şeye sebebiyet verir miyiz. yoksa 68wattlik bir amfi elbette 1000 wattlik cihazı doyurmaz. ama evi inletmesede patlama çatlama seslerini bir odanın içinde hissedilir derecede temiz verse kafi. peki 20cm lik jbl alsam daha mi çok verim alırım. yoksa daha geniş bir yüzeye sahip 30cm lik bu subwoofer daha mi temiz ses verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anfiden sonra kolonlara gidecek ses kablolarını kalın kullanın ve kısa olsun watt kaybı yaşamayın. Ne kadar kalın kablo olursa anfi o kadar az yorulur ve az ısınır kolonları daha iyi besler. 30 cm'lik basın 20 cm basa göre ses basıncı daha fazla olur. 30cm kullanmanız daha iyi olucaktır. Bas için 12 Ga kablo mid takimi içinde 16 yada 18 kullanın
  • peki hocam amfinin ısınması bizi endiselendiriyorsa kabinin icine uygun bir fan koysak nasıl olur. amfiden 5 veya 12v çıkış alabiliriz elektronikci arkadasla.

• Olabilir tabi koyabilirsiniz. Gerçi subwooferın olduğu kabıne koyarsanız anfiyi fana bile gerek kalmayabilir zaten porttan dışarı hava atacağı için içerde hava sirkülasyonu zaten olucaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer konusunda yardım
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Olabilir tabi koyabilirsiniz. Gerçi subwooferın olduğu kabıne koyarsanız anfiyi fana bile gerek kalmayabilir zaten porttan dışarı hava atacağı için içerde hava sirkülasyonu zaten olucaktır.

Subwoofer farklı bir yerde olacak ama orta sesleri verecek kolonlar amfi ile aynı kabinde olacak hava portundan gelecek havanın gücüne göre o zaman fan olayını değerlendirmek gerekli. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
  • Bununla hiç uğraşmayın.araç için üretilmiş sistemler evde olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Bununla hiç uğraşmayın.araç için üretilmiş sistemler evde olmaz.

peki yanlış olan tam olarak nedir hocam? yani amfi derseniz amfi araç amfisi değil. kolonlarinda araç için veya ev için olanı diye ikiye ayrıldığını hiç duymadım. yani benim yapmaya çalıştığım şeyin tam kitabına uygun olduğunu söylemiyorum. kabinin litresi veya malzemesi tam olması gerektiği gibi değil farkındayım. ama eldekilere bir şeyler yapamaya çalışıyorum.

• Araç hoparlörleri için kabin yapmak pek başarılı sonuçlar doğurmuyor.o nedenle bu şekilde yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Araç hoparlörleri için kabin yapmak pek başarılı sonuçlar doğurmuyor.o nedenle bu şekilde yazdım.

Anladım hocam haklısın belki ama yinede içimde ukte kalmasın diye şansımı denemek istiyorum..
  • Kolay gelsin

• Subwoofer a gidecek ust frekanslari engellemek lazim bence hic subi karistirmadan iki kucuk kabin yaptirip component hoparlorleri baglayin . O amfi zaten subi calistirmaz.. amfi stereo sub monodur....

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Subwoofer a gidecek ust frekanslari engellemek lazim bence hic subi karistirmadan iki kucuk kabin yaptirip component hoparlorleri baglayin . O amfi zaten subi calistirmaz.. amfi stereo sub monodur....

Hocam amfi konusunda haklısınız. Eski kiracıdan kalan 30 luk deep blue subwooferı bağladım. Benim amfi sinek vızıltısı gibi ses verdi. Ben 20 lik 100-200 Watt civarı bir subwoofer bulayım en iyisi. Şu osawa yada sansu ler falan varmış. En azından denemelik iyi iş görür. Sonra JBL GO840 geçiş yaparız artık duruma göre. Ama dikkat ettim de kule tipi ahşap kolonlar kadar temiz ses veren sistem yok gibi. Yani bu bizim yaptıklarımız falan hikaye. Şeytan diyor sony nin nx serisi bir stereo ahşap kabin bul sonra ona + 20 lik jbl ekle filtre ile ses kanallarını ayırıp dene.. Belkide en temiz sesi böyle yakalayabilirim..

• Ne yaptıysam istediğim sesi yakalayamadım. İyice işin içine batmamak için projeyi iptal ediyorum. Sony nin SS NX1 kolanlarını almayı düşünüyorum. Birde ev amfilerinden (sony yada pioneer gibi) almayı düşünüyorum. bu ikisinin maaliyeti kabine harcayadığıma yakın. Kabin olayı arkadaşın dediği gibi çok zor. araba için üretilen komponentlerle evde net, berrak, temiz ses yakalamak neredeyse imkansız. Yol yakınken uyaran arkadaşlara teşekkür ediyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.