Şimdi Ara

Amfi önerisi ve rms bilgisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamın aleyküm cümleten. Hayırlı ramazanlar. Benim sorum yeni aldığım aracıma bağlayacağım ses sistemiyle alakalı. Ben aracıma bir takım vibeın ölüm serisi 20cm midrangeni koymak istiyorum. Bir takımda reisin 16 cm midrangeni ve belki bir takımda dom tweeter. Şimdi benim anlamadığım bölüm ise bu anfiler ve rmsler ile ilgili bölüm. Nasıl bi anfi almalıyım bildiğim kadarıyla vibeın midrangesi 200 watt rms reisin ise 125 rms. Anfimi neye göre seçmeliyim ve bir anfi tavsiyesi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Öncelikle RMS konusuna bir açıklık getireyim. Hoparlörlerde güç watt değerleriyle ölçülür fakat bu watt değeri stabil değildir. Üretici firmalar cihazların en uygun stabil performanslarının hangi değerlerde veriğini ölçüp buna buna sabit bir değer diyerek RMS adını takmışlardır. Watt değeride tepe güç olarak adlandırılmıştır. Sistemde 200rmslik bir hoparlör kullanacağınız için sizin ihtiyacınız olan amfi gücü 4x200rmstir. Vibe midleri arka kanallara bağlayıp yaklaşık olarak full gainde kullanacaksınız. Diğer düşük rms olan midleri ön kanallara bağlayıp ön kanalların gain ayarını ise yine yaklaşık olarak %55-%60 larda kullanacaksınız. Anladığım kadarıyla yüksek ses beklentiniz var bu sebeple biraz ses kalitesinden fedakarlık yapmak zorundasınız bu sebeple bu güçlerde amfiyi ancak d klas olarak tercih edebilirsiniz. Amfi önerisi olarak Reiss audio RS-200.4A , Reiss audio RS-EXL1000.4 , Q LİNE - QS-200.4 gibi cihazlara bakabilirsiniz.




  • Çok teşekkürler ama ön kanal arka kanaldan kastınızı anlayamadım. Gain işini az çok biliyorum en azından izah etmek istediğinizi anladım ve evet kaliteli ses istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efearsy

    Çok teşekkürler ama ön kanal arka kanaldan kastınızı anlayamadım. Gain işini az çok biliyorum en azından izah etmek istediğinizi anladım ve evet kaliteli ses istiyorum.
    Eski tip amfilerin bazılarında yeni tip amfilerin genelinde 4 kanal 2 ön 2 arka olarak ayrılmış durumda. Ön kanallara ayrı frekans ayarı ve gain ayarı arka kanallarada farklı frekans ve gain ayarı yapılabilmekte. Vibe midleriniz gücü 200rms reiss midlerinizin ki ise 125 rms olduğu için. Ön-arka kanal gain ayarları ayrı ayrı yapılabilen bir amfi tercih etmenizi öneririm. Aksi takdirde 4x200rms veren bir amfiye 125rmslik reissin midlerini bağlayıp full gainde kullanırsanız reissin midleri yanar. Daha düşük güçte bir amfi tercih edersenizde bu sefer vibe midlerin performansı düşecek sistemden tam yararlanamayacaksınız. Örnek bir resim ekliyorum üstteki ayarlar amfinin ön yani 1 ve 2. kanalı için alttaki ayarlar ise arka yani 3 ve 4. kanalı içindir. Ön kanallara reissin midlerini bağlayıp gaini yarım yaptığınızda reissin midlerine 100rms giderken arka kanallara vibe midlerinizi bağlayıp gaini full yaptığınızda vibe midlerinize 200rms gider ses şiddeti ses kalitesi düşmez ve hoparlörler zarar görmez.

    Amfi önerisi ve rms bilgisi




  • hakancekic88 kullanıcısına yanıt
    Usta 1 takım 130 rms midrange + 500 rms bass + 4 ga for x alt yapı için q line qs200.4 mü qd200.4 mü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WK7MCQ2GO8 -- 27 Eylül 2023; 1:50:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100w yada üstü amfi tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    component ve amfi tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.