Şimdi Ara

AMERİKAN TARİHİNE KISA BİR BAKIŞ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 110 Yıldır ABD nin dünyaya özgürlük getirmek için yaptığı girişimlere kısaca bir bakalım..Bu girişimlere kendi sınırları içindeki Kızılderili ve Zencilere getirdikleri özgürlükler dahil değildir..!!!

    1898 yılında Meksikayı işgal etti. Aynı yıl Kübaya girdi. Ulusal Muhafızlar adlı başını işbirlikçi Somozanın çektiği terör örgütünü kurdu

    1921 Yılında Nikaragua ya girdi. Anti-emperyalist direnişin başını çeken Sandino ve adamlarını katletti.
    40 Yıl sürecek bir terör devrini başlattı. Sabotaj ve suikastlar yaptırmak için çeteler kurdurdu.(Tıpkı bugün Irakta olduğu gibi)

    1945 te Hiroşima katliamından sonra Japonyanın kayıtsız şartsız teslim olduğunu bildirmesine rağmen sadece güç gösterisinde bulunmak için Nagasaki ye atom bombası atarak toplamda 120 bin insanı bir anda, kavurarak vahşice katletti. Atom bombasının ne kadar insanı sakat bıraktığı bugün bile tam olarak belirlenemedi.

    1950 – 1953 Yılları arasında Onbinlerce Yurtsever Koreliyi emperyalist hedefleri doğrultusunda katletti.

    1954 Yılında Guetamalaya girdi. Acımasızca kıyımlar yaptı. Onbinlerce insanı katletti

    1955 Yılında Endonezya Laos ve Kamboçyada çok sayıda CIA operasyonu düzenledi.
    Sözde faili meçhul binlerce cinayet işledi.

    1956 – 1959 Yılları arasında Küba da 60 bin kişiyi Amerikalı danışmanların ve Batistanın birlikte yürüttüğü operasyonlarda katletti.

    1961 de Kübaya karşı Domuzlar Körfezi çıkartmasını örgütledi.
    Not: Bu Çıkartmayı haklı göstermek için Tıpkı 11 Eylül Saldırılarındaki kumpas gibi Kübada bulunan kendi üssü Guantanamo ya bir saldırı düzenlettirmek istedi..Ama İkiz kulelerde olduğu gibi onda da eline yüzüne bulaştırdı.

    1965 Yılında işbirlikçi Suharto ve onun faşist cuntası ile birlikte 1 milyonun üzerinde yurtsever Endonezyalıyı katletti.

    Aynı yıl Dominik’e paraşütçüleri ile saldırıp 10 binin üzerinde insanı yine emperyalist amaçları uğruna katletmekten çekinmedi.

    1975 de Vietnamdan kovulduğunda arkasında milyonlarca ölü bıraktı.
    ABD nin Vietnam halkına atmış olduğu 638 bin ton bomba II.Dünya savaşı sırasında Avrupa ve Afrikada atılan bombaların yarısı kadardır. Kişi başına yaklaşık 5 bomba düşmektedir

    Milyonlarca Vietnamlı stratejik köylere sürülmüş, sistematik işkenceden geçirilmiş ve yüzbinlercesi sakat bırakılmıştır.
    Irzına geçildiği için intihar eden kadınların sayısı onbinlerle ifade edilmektedir.

    1970 – 1975 Yılları arası Kamboçya ve Laos da 1 milyondan fazla insan katletti.

    1973 Yılında Şili de CIA nın düzenlediği darbe ile Pinotche iktidara geldi 30 binin üzerinde Şilili Yurtsever katledili. Onbinlercesi kayboldu sürgün edildi işkenceye maruz kaldı.

    1976 Yılında Arjantinin Efsane Cumhurbaşkanı Isabel Peronu Videla önderliğindeki Faşist Cunta ile devirip 50 binin üzerinde insanı katlettiler. Faili meçhul olanların sayısı ise bilinmiyor.

    1983 Yılında 14 bin deniz piyadesi ile Lübnanı iki kez işgal etti. Binlerce Yurtsever Lübnanlı öldürüldü.
    Akdenizde eşkiyalık yapan Amerikan 6. filosuna ait gemiler günlerce Lübnanı bombaladı.

    1983 Yılında Grenada gibi Ufacık bir adaya saldırıp yandaşılarını iktidara getirebilmek için yüzlerce İnsanı katletti.

    1986 Yılında Uluslararası haydutluk örneği sergileyerek Libyayı bombaladı bine yakın sivilin ölümüne neden oldu. Denizden abluka altına aldığı Libya ya günlerce ulaşımı engelledi.

    1989 Yılında Darbe ile iktidara gelen eski CIA ajanı Noriega nın Panama da üslenen ABD Güney Komutlanlığının kapatılması isteğini bahane ederek Panamaya asker çıkarttı ve 5 bin Panamalıyı katletti.

    1991 Yılında kendisine karşı petrol ambargosu uygulama tehdidinde bulunan Kuveyte karşı önce Irak’ı kışkırttı. Sonra Irakın Kuveyte girmesini bahane edip peşine malum tetikçi İngiltereyi’de takıp Irak’ı işgal etti.

    Yüzbine yakın Iraklı öldürüldü. CNN aracılığı ile direnişi olmayan bu savaşı dünyaya naklen izletip gözdağı verdi. Amerikan ve İngiliz uçakları bu savaşta Irak üzerinde 12 bin sorti yaptı.

    2001 11 Eylül – Emperyalist amaçları uğruna kendi halkına bile saldırmakta tereddüt etmeyen Amerikan Yönetimi Bu defa düzmece bir senaryo ile ikiz kuleleri yıkıp 3 bin insanını kendi elleriyle enkaza gömdü.

    Yine Amerikalı olan 3 gencin hazırladığı “Loose Change” belgeselini mutlaka izleyin. Sistematik bir şekilde patlatılan binaların enkazlarının bile Amerika da hiç yer yokmuş gibi ivedilikle Amerika dışındaki ülkelere gemilerle nakledilmesi nasıl açıklanabilir .??

    2001 Yılında 11 Eylülü bahane ederek dünyanın alakasız bir noktasındaki Afganistana saldırdı.Gerçek neden ise Afganistanın henüz işletilmeye başlanmamış olan sonsuz doğal gaz rezervlerinin Çine akışını önlemek ve Rusyayı Güneyden Kuşatmaktı.

    Bu Saldırılarda 100 bine yakın Afganlı öldü ve bu katliam halen devam etmektedir.

    2003 Yılında bu kez bir dolu İğrenç yalan ile daha öncede İran ve Kuveyt savaşlarında kullandığı işbirlikçi Saddam Hüseyin rejimini bahane ederek Irak’ı işgal etti. Oysa aynı Saddam 1991 yılında Körfez savaşı sonrası kayıtsız şartsız teslim olmuştu.Amerikanın niyeti gerçekten rejimi değiştirmek olsaydı o gün 24 saat içinde bu işi yapabilecek durumdaydı..AMA YAPMADI.!!!

    Savaşa taraf olan bir Ülkeden gelen bir ses Iraktaki vahşetin boyutlarını çok acı bir şekilde ortaya koymaktadır. İngilterede The Lancet Tıp Dergisi yaptığı araştırmaların ve çalışmaların sonucunu 14 Ekim tarihinde açıkladı. Mart 2003 den Temmuz 2006 ya kadar yaşları 15-44 arası 650 bin Iraklı Sivil Öldürülmüştür. Aynı derginin Mart 2003 Eylül 2004 tarihleri arasındaki açıklamasında bu rakam 100 bin civarıydı. Ölen 650 bin Sivil Irak Nüfusunun yaklaşık % 3 kadardır..

    Tamamen işbirlikçi YÖNETİMLERE sahip olan, Amerikanın kucağında oturan ve tüm banka hesaplarını bu ülkede tutan Körfez ve Arap yarımadasındaki bir çok ülkeyi (Bu ülkelerin halklarını ayrı tutuyoruz) Büyük Orta Doğu Projesi altında demokratikleştirme yalanlarına sanırım bizim Medyamızdaki bir takım kemik yalayıcılarının dışında kimse inanmamaktadır.

    Asıl amacı israilin güvenliğini temin etmek olan,ve Irak’ı parçalayıp zararsız hale getirmeyi hedefleyen bu projenin bir sonraki adımı İran ve Nihai adımıda TÜRKİYE CUMHURİYETİ dir.

    Arz-ı Mev’ud yani vadedilmiş topraklar adı altında Türkiyenin Güneydoğusunu Erzuruma kadar içine alan ve israilin tıpkı daha öncede Filistinde yapmış olduğu gibi Musevi kökenli TC Vatandaşları adına Güneydoğuda toprak satın almaya başlaması herkesin bildiği artık sır olmayan bir şeydir.

    Son olarakta BM ve tüm dünyanın tepkilerine aldırış etmeksizin düzmece bir senaryo ile israilin Lübnana saldırmasını sağlamış 700 ü çocuk olmak üzere 4 bin sivilin Öldürülmesine sebep olmuştur

    AMA ARTIK GERÇEKTEN HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK..

    ARTIK INTERNET VAR EMPERYALİSTLER İÇİN VE ÖZELLİKLE ABD İÇİN SONUN BAŞLANGICI YİNE BU SİLAH OLACAK..
    TIPKI SOVYETLER BİRLİĞİNİN DAĞILMASI GİBİ ABD TEK PARÇA BİR ÜLKE OLARAK KALAMIYACAK..
    ÇİN VE RUSYAYI KUŞATMAK İÇİN ASYADA OPERASYONLAR YAPAN ABD LATiN AMERiKADAN BAŞLAYAN KUŞATMANIN FARKINDAMI ACABA.!!

    2023 DE FARKLI BİR DÜNYA OLACAK…

    Bu konu ile ilgili son söz Latin Amerikanın yeni Onurlu Sesi Hugo Chavez in BM de yaptığı Konuşmadan:
    “ Büyük Şeytan (Bush) geldi ve burada konuştu.Sanki Dünyanın tek sahibi gibi. Ama bilmediği bir şey var,
    DÜNYA ONUN BİLDİĞİ YA DA ONA ANLATILAN DÜNYA DEĞİL..”

    Ülkeniz ve Ulusunuz için yapacak bir şeyler olduğuna inanıyorsanız ve düşüncelerimizi paylaşıyorsanız LÜTFEN bu epostayı dost ve yakınlarınıza gönderiniz….







  • Kısa bir bakış atmaya gerek yok..Zaten tarihleri oldukça kısa
  • Dünya biz Türklerin Osmanlının adaletini arıyor.
  • Kronolojik bir liste aradım ama bulamadım. Bu verilen liste zaten vardı. Nefis bir paylaşım sağol
  • bu soysuzların sonu gelmeyecek gibi.. hepsine
  • sinanoglu.net
    çok güzel bir paylaşım. Ellerin dert görmesin.

    İsterse daha önce 100 kere verilmiş olsun -farketmez.
    Biz unutkan bir milletiz; birilerinin sürekli hatırlatması gerekiyor
    malesef..
  • Pandoranın kutusu 1861-1865 Amerika-İspanya deniz savaşıyla açıldı ve tüm pisliğini dünyaya yaydı, amerika elbet birgün yıkılacak ama biz ne yazıkki göremeyeceğiz, yapmamız gereken gelecek kuşaklara bu haydut devleti doğru bir şekilde anlatmak ve ondan korunmanın yollarını göstermektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukarı...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ares_turk
    ...amerika elbet birgün yıkılacak ama biz ne yazıkki göremeyeceğiz,...


    Belki de görürüz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: un.real


    quote:

    Orjinalden alıntı: ares_turk
    ...amerika elbet birgün yıkılacak ama biz ne yazıkki göremeyeceğiz,...


    Belki de görürüz.


    zannetmem, Osmanlının yıkılışı bile 300 yıl sürdükten sonra bunların ki daha uzun sürer kanaatindeyim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: un.real


    quote:

    Orjinalden alıntı: ares_turk
    ...amerika elbet birgün yıkılacak ama biz ne yazıkki göremeyeceğiz,...


    Belki de görürüz.


    Ah birde kısa vadede 'Amerikan kemik yalayıcılarının' dehşet içindeki sonlarını görebilsek, Allah bize o günleri gösterse...
  • 1980 de Türkiye'ye yapılanlar unutulmuş....
  • amerikan tarihine baştan başlarsak avrupadan oraya göç eden piskopatların,mahkumların veled-i zinalarıdır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ares_turk


    quote:

    Orjinalden alıntı: un.real


    quote:

    Orjinalden alıntı: ares_turk
    ...amerika elbet birgün yıkılacak ama biz ne yazıkki göremeyeceğiz,...


    Belki de görürüz.


    zannetmem, Osmanlının yıkılışı bile 300 yıl sürdükten sonra bunların ki daha uzun sürer kanaatindeyim



    Yalnız Amerika kuruldu ve çok hızlı bir şekilde yükselişe geçti.Osmanlı gibi kademe kademe olmadı.Yani bukadar hızlı yükselişe geçen bir devletin çöküşüde mutlaka bukadar hızlı olacaktır.




  • bunlar yerine amerikanın ilk zamanlarını anlatsanız daha iyi olur

    nede olsa çocuklara amerika ilk keşfedildiğinde çizgifilmlerdeki gibi yerliler çiçeklerle karşılamış dostluk içinde yaşamışlar şeklinde öğretiliyo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LordSoth


    quote:

    Orjinalden alıntı: ares_turk


    quote:

    Orjinalden alıntı: un.real


    quote:

    Orjinalden alıntı: ares_turk
    ...amerika elbet birgün yıkılacak ama biz ne yazıkki göremeyeceğiz,...


    Belki de görürüz.


    zannetmem, Osmanlının yıkılışı bile 300 yıl sürdükten sonra bunların ki daha uzun sürer kanaatindeyim



    Yalnız Amerika kuruldu ve çok hızlı bir şekilde yükselişe geçti.Osmanlı gibi kademe kademe olmadı.Yani bukadar hızlı yükselişe geçen bir devletin çöküşüde mutlaka bukadar hızlı olacaktır.


    osmanlı neden çöktü cevabını herkes biliyor teknolojik gelişmeye önem vermedi bağnazlık yaptı peki bunlar ne yapıyor teknolojiyi kendileri yönlendiriyorlar körü körüne bağnazlık yapmıyorlar ülke genelinde binlerce düşünce kuruluşu var her konuda fikir üretebilecek imkanları var tamam gözümde büyütmüyorum elbet çökecek ama hızlı yükseldiği gibi hızlı da düşmez bunlar ayaklarını sağlam basıyorlar




  • evet bazı eksiklikler var ama abd nin yaptıklarına azda olsa ışık tutulması yönünden güzel

    çok derinlemesine konular israil olayı ise gerçek sıra bizede gelecek ama akıllanırsak çalışırsak hepsii tarihte olduğu gibi türk vatanına saldırmak neymiş gösteririz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ares_turk


    quote:

    Orjinalden alıntı: LordSoth


    quote:

    Orjinalden alıntı: ares_turk


    quote:

    Orjinalden alıntı: un.real


    quote:

    Orjinalden alıntı: ares_turk
    ...amerika elbet birgün yıkılacak ama biz ne yazıkki göremeyeceğiz,...


    Belki de görürüz.


    zannetmem, Osmanlının yıkılışı bile 300 yıl sürdükten sonra bunların ki daha uzun sürer kanaatindeyim



    Yalnız Amerika kuruldu ve çok hızlı bir şekilde yükselişe geçti.Osmanlı gibi kademe kademe olmadı.Yani bukadar hızlı yükselişe geçen bir devletin çöküşüde mutlaka bukadar hızlı olacaktır.


    osmanlı neden çöktü cevabını herkes biliyor teknolojik gelişmeye önem vermedi bağnazlık yaptı peki bunlar ne yapıyor teknolojiyi kendileri yönlendiriyorlar körü körüne bağnazlık yapmıyorlar ülke genelinde binlerce düşünce kuruluşu var her konuda fikir üretebilecek imkanları var tamam gözümde büyütmüyorum elbet çökecek ama hızlı yükseldiği gibi hızlı da düşmez bunlar ayaklarını sağlam basıyorlar



    Şu son girdiği savaşlarda ettiği zararlar çok büyük.Böyle tutarsızca kudurmuş köpek gibi sağına soluna saldırmaya devam ederse(sebepsiz yere) çöker.Yada parçalanır.




  • BU KADAR KARANLIK TARİHE SAHİP ABD AMA HALA BİLEĞİNİ BÜKEN YOK, VE DÜNYA YOK OLANA KADARDA BÖYLE SÜRECEK GİBİ GELİYO , NİYE SÜPERGÜÇ DENDİĞİDE ORTADA
  • Abdnin tarihi soykırımlardan oluşuyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.