Şimdi Ara

Amerikan kültür mü? ingiliz kültür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
10.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uzun araştırmalarım sonucu ikisi arasında kaldım. Sizce hangisi daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Amerikan ve İngiliz Kültürleri

İster "Amerikan kültürü mü İngiliz kültürü mü?" ya da "İngiliz kültürü mü Amerikan kültürü mü?" diye soruyor olun, her iki kültürün de birbirine benzerliklerinin ve farklılıklarının bulunduğunu unutmamalısınız.

Benzerlikler

• İngilizce her iki kültürde de resmi dildir.
    • Ortak bir hukuk sistemine ve parlamenter yönetim biçimine sahiptirler.
    • Her ikisi de Protestanlığın baskın olduğu Hıristiyan ülkelerdir.
    • Müzik, edebiyat ve sanatta zengin bir mirasa sahiptirler.

Farklılıklar

• Toplumsal Yapı: Amerika Birleşik Devletleri daha bireyci bir topluma sahipken, Birleşik Krallık daha çok topluluğa dayalı bir topluma sahiptir.
    • Siyasi Kültür: ABD, bağımsızlık ve eşitlik konusundaki güçlü vurgusu ile bilinirken, Birleşik Krallık daha geleneksel bir hiyerarşik yapıya sahiptir.
    • Dil: Her iki ülkenin de İngilizce konuşmasına rağmen, kelime dağarcığı, telaffuz ve yazım kuralları açısından farklılıklar vardır.
    • Yemek: Amerikan yemekleri genellikle daha büyük porsiyonlar, daha fazla yağ ve şeker içerirken, İngiliz yemekleri daha küçük porsiyonlar ve daha az işlenmiş malzemelerle bilinir.
    • Eğlence: ABD, Hollywood filmleri ve televizyon programlarıyla küresel eğlencede baskın bir güce sahiptir, ancak Birleşik Krallık da kendi benzersiz film, televizyon ve müzik endüstrilerine sahiptir.

Sonuç olarak, Amerikan ve İngiliz kültürleri hem benzerliklere hem de farklılıklara sahiptir. Her iki kültür de kendi benzersiz tarihine, değerlerine ve uygulamalarına sahiptir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben Adana'da ikisi ile de görüştüm. ingiliz kültür 2250 dedi, amerikan kültür 3330 dedi.fiyat olarak ingiliz kültür daha uygun.ama kurslar senetle sözleşme yaptıkları için verdikleri sözü tutmama gibi bir durum olduğunda pek hak iddia edilmiyor malesef.bunun yanında her kurum iddialı ama girdikten sonra ne olur bilinmiyor.giden kişilerde yardımcı olmuyor.bugüne kadar kursa gidip ingilizce konuşan,konuşabilen birisi görmedim açıkcası :) o yüzden bende ince eleyip sık dokumaya çalışyıorum. fakat iki kursta beni pek sarmadı.promosyonları çok ve bu da itici ve kayıt olmak için yapılan eşantiyonlar gibime geliyor...
  • ingilizlerin ingilizcesi aşırı kibar bence normal ingilizce amerikalılarınki :D
  • up
  • kursla mursla olmuyo bu işler.
    ben amerikan kültür'e gittim.
    b2-c1-c2 kurlarını aldım.
    ha gelişme var mı var ama öyle 2000TL'lik bi gelişme değil. (2000tl vermiştim)
    sadece sağladığı bşiey var ki o da konuşma özgüveni.
    istediklerini getirsinler konuşurum diyosun zaten en önemlisi de bu bence.
    ama yok öyle kelime haznem gelişti işte bilmemnerem gelişti falan diyemiyosunn.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Güren

kursla mursla olmuyo bu işler.
    ben amerikan kültür'e gittim.
    b2-c1-c2 kurlarını aldım.
    ha gelişme var mı var ama öyle 2000TL'lik bi gelişme değil. (2000tl vermiştim)
    sadece sağladığı bşiey var ki o da konuşma özgüveni.
    istediklerini getirsinler konuşurum diyosun zaten en önemlisi de bu bence.
    ama yok öyle kelime haznem gelişti işte bilmemnerem gelişti falan diyemiyosunn.

kaç saat speaking dersi aldın?. bende bu yaz b1 b2 alacağım (hızlandırma)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amerikan Kültür Derneği Hk.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 6 ay gittim işte.
    6x4=24 hafta
    her hafta 2 saat speaking vardı 48 saat yapıyor.
    ayrıca konuşma klüpleri falan vardı da katılamadım pek.
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.