Şimdi Ara

Amerikadan ne alirdiniz /getirirdiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özet:Siz olsaniz ne getirirdiniz/alirdiniz?

Not:Zebani filan yok ,iki ulke arasindaki fark ve degisikliklerden anilar ve kisisel gorusler icermekte

3 ayligina Amerikadayim. Duymussunuzdur mutlaka work and travel programi ile geldim mcdonaldsta calisiyorum İllaki soran olur gunluk ortalama 70dolar aliyorum vergi konaklama cikinca aradan 55 dolar bana kaliyor
    neyse buralari gecelim asil sorum cok net .Trye bos donmek istemiyorum ,ancak bazi kararsizliklarim var.

-Laptop-
    Acikcasi guzel bi laptop alsam, garantisi Turkiyede işlemeyeceginden ,hadi bir sorun ciksa, servis bulunur ama garanti yok ,hadi parayla yaptircak olsam parca yok. Yalan olur o laptop diyerek Verdigim paraya yazik olur diye vazgectim.Tabi hem Amerikada hem Turkiyede satilan ayni model ayni seri numarali kisacasi ayni aleti bulabilirsem ciddi ciddi dusunucem aklimda ultrabook var

-Tablet- Nexus-
    Tablet olarak meragim olsada , acikcasi telefonda yapabildigimin disinda aklima ekstra kullanacagim, kullanabilecegim bir program gelmiyor yani kendimi kandirabilecgim bi zorunlulugu henuz bulamadim.Soyleki Android isletim sistemli bir telefon kullaniyorum (galaxy s wonder). Acikcasi yetiyor .Neyime yarayacak diye dusunuyorum.Hadi killandigim programlari hizli acsin yada hadi bu telefonda acamadigim oyunlari acar bana, olsa olsa oyuncak olur yani bana.Ki oyle oyun bagimlisi degilim cok badir oynarim .((bu biraz yasin(22) birazda hevesini almanin getirdigi bi durum heralde)). Almadim henuz.

Yeni nexus 7 satilmaya baslandi fiyat olarak uygun aslinda 230 dolar birsey ama ustteki yazdiklarimi sorunca kendime vazgeciyorum

Yeni nexus7 16 gb 230$
    32gb 270$

-Tablet-İpad-
    İpad mini wifi aldim zorunluluktan diyelim artik orasi karisik hikaye ,12gun tepe tepe kullanip asil sorunumu cozdukten sonra bi fabrika ayarlarina dondurup iade ettim parami geri aldim o konuda hic sorun yapmadilar. iade kosullari cok rahat birazdan daha iyi anlayacaksiniz.

ipad wifi 16gb 325 dolar, vergilerle 350 dolar
    Aldiktan sonra vaktim ki fiyati TLye cevirince trdeki fiyatiyla neredeyse ayni 10-20 tl oynuyor

Ancak bunu almak icin burda 5-6gun MCDONALDS'TA calismak yetiyor isin aci tarafi

Bizde ise asgari ucrete neredeyse denk

-Kisacasi Tabletin tek artisi daha buyuk ekranda facebook daha buyuk ekranda internet deneyimi olur gerisi yalan-

-Tras makinasi-
    Simdi bu nerdne cikti diyecek cogunuz, cunku aklinizdan gecmemistir belkide hic.Buraya jiletle geldim ve sakallarim cabuk uzar o yuzden sinekkaydi bi tras olmam lazim ve jiletle bi yere kadar makinadaki gibi sinekkaydi olmuyor hergun ugrasmak istemedim. Niye tras olmam lazim Mcdonaldsta calisiyorum kurallar boyle, trasli olacaksiniz. Gittim bi tras makinesi aldim .Philips50 dolara iyi ve yeterliydi ama islak kuru kullanma ozelligi yoktu bu yuzden boyun alti kismi tahris oluyordu ,16 gun kullandiktan sonra dedim almisken daha iyisi olsun 5-6yil gotursun guzel birsey alayim bari hep lazim cunku. Neyse geri gittim aklimdaki sorularla , dedim bi ihtimal degistirirler ama kullandim nasil olacak derken .iyikide gitmisim .(Wallmart)(kutunun ustunde 65gun moneyback guarantee yaziyordu ancak walmartin kurallari geregi7 gun icinde gitmek lazimmis arkadas boyle soyledi ( ipadi bestbuydan almistim bu arada)Biraz utana sikila" bugun 16.gun, bu bende biraz tahris yapti, bunu verip daha ust model birsey almak istiyorum olur mu?" Kullanmis olmak burda sorun degilmis onu anladim., bakti kutu icerigine, tam oldugunu gorunce guleryuzle" tabi efendim aalabilirsiniz fisiniz yaninizda mi?" dedi ben sasirdim ama caktirmadim .İcimden diyorum "Hadi ipadi satabilirsin "reburfished" adi altinda bunu nasil satacaksin basbaya 8-10 kere kullandim ulan"filan diye dusunurken gittim 100 dolara bi alet aldim harika cikti .Kisacasi tras sart olmasa Turkiyeden alirdim cunku servis garantisi benim icin onemli .

-Fotograf makinesi-
    Gelmeden once almayi dusundum burda ve gezerken iyi resimlerim olsun istiyordum ama sadece kucuk bi hevesti benim acimdan. Profesyonel makinenin msini bilmem yoksa. Arkadasim aldi cantasi hafiza karti lens temizleme kalemi filan 650dolara filan denk geldi d3100 modeli nikon neyse bende kullandim tamam fotolar renkler renk araligi derinligi iyi ama fiyatina bakinca fotograf cekmek icin 650 dolari vermek pek mantikli gelmedi, sarmadi vazgectim anladim ki ben o kisi degilim.

-PS4-PS3-PSVİTA-PSP-XBOX360-XBOXONE-
    Gelirken almayi hic dusunmemistim hala daha dusunmuyorum getirmeyi.

-Telefon-
    Telefonu yenilemeyi dusundum ama bahsettigim gibi Bu tel bana yetiyor birkac programi 1 sn hizli acacak yada asla oynamayacagim oyunlari calistirabilecek diye
    e 600-650 dolar harcamak istemiyorum. Belki nexus4 yada ben gidene kadar cikarsa yeni nexus telini alabilirim alabilirim cunku 4gun calisip alabilirsin 230dolar birsey

merak edenler olacaktir

galaxy4 google edition 650dolar
    htc one google edition 600 dolar

İnsan parayi kendi kazaninca harcamasi daha bi zor oluyo onu farkettim , herhangi bir zorunluluk yoksa, cok da sart degil diyosun kendi kendine.Ama tabiri caizse baba parasi yerken oyle degil (-ozellikle lisede-)1500 TLlik tellere sahip olmak istiyoruz.Bunun icin bBam yada annem ne sartlarda kac saat calisacak dusunmuyoruz sadece istiyoruz veya harciyoruz

1500tl yaklasik 750 dolar
    Bu para TR'deki mcdonaldsta calisan birinin 2 ay yani 40 isgunu icinde kazanabilecegi bir ortalama para iken Amerikaki mcdonaldsta 2.5hafta yani 12-13 isgunu icinde kazanilan para

İste isin degisik kismi burasi iste, biz ayninis sektorunde bir telefona kole gibi 2 ay calisirken, burda 2 haflatik calisma parasi .Ama nabalim duzen boyle .Kur farkininin yarattigi ve asgari ucretin dusuklugu nedeniyle birilerinin sizi daha dogrusu ailenizi sogusledigini daha iyi anliyorsunuz.

Ve tabi bu durumda sizin icin cabalayan ailenizin kiymetini daha iyi anlamanizi cani gonulden isterim.Yani s4 istedim ace almislar diye bi moda burunup sizin icin cabalayan kisileri uzmeyin.Tabi o yaslarda bunu farketmek guc olsada illaki bunu anlayacaksiniz er yada gec.

Velhasil kelam cok konustum, siz olsaydiniz ne alirdiniz ?

Not:Zebani filan yok ,iki ulke arasindaki fark ve degisikliklerden anilar ve kiaisel gorusler icermekte usenmeyip okuyanlarin yorumlarini okumaktan zevk duyarim

Mobilden yaziyorum hatalarim affola

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tablet kesin getirt.
    Eğerki telefon alacaksan şuanki en yüksek modeli al çünkü pasaporta 2 yılda bir kaydettirebilirsin.
    PS4 ya da PS3 alabilirisn.
    Kulaklık kesin al ucuz orada.
  • Şahsen oyunlara ilgim olduğu için konsol alırdım, ama siz düşünmüyormuşsunuz.
    Bu durumda nexus7 ideal gibi görünüyor.
    Veya hiç olmadı ipod touch 5g de düşünülebilir.
    Ya da hiç olmadı cyborg rat oyuncu faresi alırdım.

• Ben de şu an Amerikadayım. Neredeyse 1,5 ay oldu, önümüzdeki hafta döneceğim umarım. Çeşitli şeyler aldım, herkesin zevki ve hobileri farklıdır elbet ama belki bir çağrışım yapar.

Toshiba P55-A5200 Laptop (Çok beğendim, Türkiye'de adının bile geçmemesine anlam veremedim.)
    Nikon D3200+18-55mm VR Kit Lens
    Nikon 55-300mm VR Lens
    Nikon 50mm F1.8 Lens
    Nikon Uzakten Tetiklemeli Kumanda
    Sony Xperia Z
    JBL Flip (Taşınabilir Hoparlör)

Bunların dışında sürüyle tekstil ürünü ve aksesuar satın aldım. Ayrıntıya girmeden söylemek gerekirse Amerikan firması olmalarından dolayı Tommy Hilfiger ve Calvin Klein, Türkiye'ye göre daha uygun. Bayan çantalarından tutun da t-shirtlere, cüzdanlara kadar. Gümrükte sorun çıkaracak kadar da parfüm aldım.

• ucuz ne varsa paranızın yettiği kadar doldurun bavulları. Kullanmazsanız tanıdıklarınıza verirsiniz :)
  • 40 50 yasinda bir gibson custom les paul gitar alirdim. Sonra ipad alirdim. Ps4 alirdim ve ne kadar izin veriliyorsa o kadar doctor peppers alirdim.

• Yanlis anlamayin ama dunyalari almissiniz hayirli olsun. İcinden en cok aklima yatan ultrabook oldu bulabilirsem onu ardindan tableti alirim artik.

Ha bide az kalsin unutacaktim hdd yada ssd alinir burdan ucuza usb3.0 varfi 2 tb fiyat aklimda degil henuz bulunca yazarim

olmadi travela ve kiyafete aktaricam parayi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne alıp satsam beyler
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • okumadım.

ama ben zamanında gittiğimde dönerken 3 leptop, 4 iphone 4, 1 ipod touch 3g, 2 ipad, ps3 ve psp getirmiştim. iphonelar siparişti çevreden, leptoplarda aile fertlerine :) hala da o leptoplardan birini kullanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: welmour

40 50 yasinda bir gibson custom les paul gitar alirdim. Sonra ipad alirdim. Ps4 alirdim ve ne kadar izin veriliyorsa o kadar doctor peppers alirdim.

Bi kere aldim ,kola gibi birsey bekliyordum tattim butun bi daha aagzima surmedim, suremedim. Benimle gelen arkadaslarda ayni bsekilde.Ama cok icen var kola kadar gidiyo nerdeyse drive-thru( arabaya servis) kisminda icecek hazirliyorum ben :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3

quote:

Orijinalden alıntı: welmour

40 50 yasinda bir gibson custom les paul gitar alirdim. Sonra ipad alirdim. Ps4 alirdim ve ne kadar izin veriliyorsa o kadar doctor peppers alirdim.

Bi kere aldim ,kola gibi birsey bekliyordum tattim butun bi daha aagzima surmedim, suremedim. Benimle gelen arkadaslarda ayni bsekilde.Ama cok icen var kola kadar gidiyo nerdeyse drive-thru( arabaya servis) kisminda icecek hazirliyorum ben :-)

Aliskin olmadigimiz bir tat tabii ama bir kere alisti mi koladan falan guzel.

• Amerikada hardware urunleri cok ucuz. 8 ay once ozel sogutmali gtx680'i 850tlye almistim. Turkiyede 1300 falandi

• Timberland ve tommy al bir sürü çok ucuzlar orda.

• Nazikçe daha fazla kalmak istediğini söyle ve tüm dükkanı al. Kabul etmezlerse molotof at.

• laptop

• beyzbol sopası
  • Ben olsam ipod touch veya nano alırdım

• Trift shop lara git hosuna giden ne varsa al inanilmaz ucuz

• Güzel bir gitar alırdım Jackson Custom Shop'tan
    Telefon alırdım(Yok telefonum)
    Kulaklık

Eksik neyim varsa aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametcetints

Ben olsam ipod touch veya nano alırdım

Ttouchlar ve nano modeller turkiye gore bayagi ucuz tableti nerdeyse ayni fiyat

• quote:

Orijinalden alıntı: modifci

Trift shop lara git hosuna giden ne varsa al inanilmaz ucuz

Hatirliyorum senin konununun takipcisiydim thrift shop bulamiyorum seninki kadar merkezi bivyerde degilim mall.a gidiyoruz arada uzak cunku arabayla birisibizi gotursun diye gunleri bekliyoryz falan filan neyse senden daha cok oneri bekliyorum gohdpro filan dusunmuyorum ama soyliyim :-)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.