Şimdi Ara

Amerikadan iphone aldırmak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, sizlere birkaç sorum olacak. Öncelikle planımı açıklayayım, amerikaya giden bir arkadaşa 2 tane iphone getirtmek asli amacımızdır. Şimdi sormak istediğim sorular da şunlardır;

1-Apple store'dan iphone alırken AT&T anlaşması yapmak zorunda mıyız? Sadece cihazları alıp, "yok arkadaş ben bunları kullanmak için almıyorum, süs olsun diye alıyorum!" diyerekten elimizi kolumuzu sallayarak çıkabilir miyiz?

2-İphoneları kredi kartımı arkadaşa vererek aldırmak istiyorum. Bu konuda tecrübesi olan var mı aranızda, allahın kural manyağı amerikalıları kredi kartının üzerindeki isim tutmadığı için kırk yıllık arkadaşı Alcatraz Hapishanesine göndermesinler

3-2 adet iphone'u gümrükten geçirirken kimse ses eder mi? Yasal sınır sadece 1 midir? Peki cihazlardan birini kutusundan çıkarıp cebe atsak, boş kutusunu da bavula öbür cihazın yanına koysak düşünceleri ne olur?

4-Kimileri bazı apple storelarda 399+tax mevzuunun olmadığını sadece 399 doları verip cihazı aldıklarını söylemişlerdi galiba. Nerelerde vergi verilir? Nerelerde yoktur? Vergi varsa da bu amerikadaki "holiday season" denen tatil alışverişlerindeki prosedürden faydalanarak "bunlar hediye abicim" diyerek vergiden kurtulabilir miyiz?

Vallaha bu çok merak ettiğim sorular için ulvi yanıtlarını paylaşacak arkadaşlara teşekkür etmeyi şimdiden bir borç bilirim. Ayrıca en çok yardımcı olacak arkadaşlara yüzlerce hediye iphone kılıfı ve bir katılımcıya da hediye iphone diyerek sizleri gaza getirmek istedim. Tabii "YERSENİZ"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snejniybar -- 13 Ocak 2008; 23:04:42 >

• abim aldı getirdi bavula atarak 2 tane jelatininde kimse bisi demedi. apple storedan alırken anlasmayı ınternetten yapıcam dıyorsunuz 30 dolar vergı oduyorsunuz okadar. 430 dolara mal oluyor alet.
  • 1- Kontrat yapmadan alabilirsiniz
    2- Baskasinin kredi kartiyla sorun cikma olasiligi fazladir. Tavsiye etmem. (Hapise filan girmez)
    3- Bizim gumrukte problem olmaz.
    4- Tax vermeden almak mumkun degil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xman958

1- Kontrat yapmadan alabilirsiniz
    2- Baskasinin kredi kartiyla sorun cikma olasiligi fazladir. Tavsiye etmem. (Hapise filan girmez)
    3- Bizim gumrukte problem olmaz.
    4- Tax vermeden almak mumkun degil.

1- evet artık bu internetten yapılıyor
    2- yok ya sorun olmuyor karta bakmıyorlar bile
    3- bizim gümrükte harbiden problem olmaz
    4- eyalete gore vergı 25-55 dolar arası degısıyor
  • Peki ya kasadaki kisi kimlik sorarsa ne yapacak ?
  • İşte ben de bunları merak ettiğim için soruyorum. Diyelim kimlik sordu ve bilgiler tutmadı, şifreyi bildiği için ses çıkarmama şansları nedir acaba. Ya da en kötü, "kimliğimi evde unutmuşum" deyip kibarca kartı geri alıp, en yakın apple storelardan başka birine gitmek:) ama benim araştırmama göre kimlik bilgisi tutmazsa satıcı ürünü satmama hakkına sahiptir gibi bir bilgiye ulaştım yani bilgiler birbirini tutmadı diye kalkıp polisi aramaz ya da kartı makasla ortadan bölmez diye umuyorum
  • herkes ordan alio
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amerikandan İpad almak
    13 yıl önce açıldı
    yurtdışından macbook almak
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: xman958

Peki ya kasadaki kisi kimlik sorarsa ne yapacak ?

şifreli işlemlerde kimlik sorarlamı ki??Bizde kimsenin sorduğu yok
  • amerikada şifre yoktu en son ben apple shoptan alışveriş yaptığımda imza vardı bu arada
  • Internetten kendi kredi kartinla direkt alip arkadasina gonder... Kredi karti sorunu cozulmus olur boylece...

cK
    1.1.2. OOB + TurboSIM + SFR (Fransa)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.