Şimdi Ara

Amerikadaki eğitim sistemi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar Amerikada ki eğitim sistemini bilen varmı ? çok merak ediyorum bizim gibi ezbere eğitimmi , değilse nasıl bi eğitim ? üniversiteye orda da sınavlamı giriliyor , burdakinden dahamı zor orda üniversiteye girmek ?...

• takip
    hep övüp duruyorlar gavurların eğitim sitemini bizim sisteme göre artıları nedir ki
  • Tabi daha iyi bilen vardır ama ben bildiğimce anlatayım. SAT diye bir sınava girmeniz gerekiyor. Matematiği gerçekten kolay. Fakat edebiyat yönü zorlayıcı. Bu sınavdan bir puan alıyorsunuz. Daha sonra girmek istediğiniz okullara başvuru yapıyorsunuz. Kontenjan sırasına göre alıyorlar. Yani merkezi bir atama yok. Aynı anda 2 üniversiteyi de kazanabilirsiniz yani, birini tercih edersiniz.

Eğitim sistemleri bize göre daha kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 2 Mart 2012; 17:45:08 >
  • Üniversite girişi okul puanına göre gelen tekliflerle oluyor diye biliyorum. Yani bir bakıma paran varsa iyi üniversiteye gidersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Tabi daha iyi bilen vardır ama ben bildiğimce anlatayım. SAT diye bir sınava girmeniz gerekiyor. Matematiği gerçekten kolay. Fakat edebiyat yönü zorlayıcı. Bu sınavdan bir puan alıyorsunuz. Daha sonra girmek istediğiniz okullara başvuru yapıyorsunuz. Kontenjan sırasına göre alıyorlar. Yani merkezi bir atama yok. Aynı anda 2 üniversiteyi de kazanabilirsiniz yani, birini tercih edersiniz.

bizim başımızdakiler sağolsun bizi einstein sanıyorlar matematik konusunda o yüzden ülkenin %80 i matematikten şikayetçi
  • quote:

Orijinalden alıntı: serka.n

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Tabi daha iyi bilen vardır ama ben bildiğimce anlatayım. SAT diye bir sınava girmeniz gerekiyor. Matematiği gerçekten kolay. Fakat edebiyat yönü zorlayıcı. Bu sınavdan bir puan alıyorsunuz. Daha sonra girmek istediğiniz okullara başvuru yapıyorsunuz. Kontenjan sırasına göre alıyorlar. Yani merkezi bir atama yok. Aynı anda 2 üniversiteyi de kazanabilirsiniz yani, birini tercih edersiniz.

bizim başımızdakiler sağolsun bizi einstein sanıyorlar matematik konusunda o yüzden ülkenin %80 i matematikten şikayetçi

O biraz bizim öğrencilerin tembelliğinden kaynaklanıyor. Şu anki eğitim sistemi konu olarak bence hiç fena değil. Belki organik kimya, fizikteki dalgalar gibi konular çıkarılabilir. İntegral, türev vs. konuların alayı üniversitede öğrenilmez. Zaten Mat2-Fen2 konularının ÖSS'ye dahil olmasını sağlayanların başında üniversitedeki hocalar geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.