Şimdi Ara

Amerikada üniversite okumak için ne yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle ciddi cevaplayacağınızı umut ediyor ve lütfen diyorum. :D

    Ben fen lisesindeyim, türkiyeden %1 dilimle alındım buraya şuan 11. sınıfım. 9 ortalamam 91 10 ortalamam 92, sınavlarımız aşırı zor ve öğretmenlerimiz de bizi hep en zora hazırlıyorlarMIŞ. Kime göre neye göre zor bilmem ama bana zor geliyor. :D

    Ben tıp doktoru olmak istiyordumfakat akrabam amerikada hayat kurunca neden amerikada yapmıyorum dedim, ve kafama koydum.
    Bunun olması için ne lazım, ne kadar para lazım? çok şükür halim vaktimiz yerinde. :) Ayrıca birkaç spor dalında madalyalarım var, masa tenisi her yıl il birincisi oluyorum mesela ama türkiyede 5-10 arası gidip geliyorum. Bunun bir yararı olur mu?

    lütfen bilgisi olan herkes bana yardım etsin.
    İngilizce seviyem Upper I. , bu yaz Cambridge University First Certificate alarak sınav dizisini bitirmiş olacağım inş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAF -- 26 Kasım 2015; 17:39:57 >



  • Usmle tıp sınavını bir araştır derim. Bir de akredite üniversiteleri. Tercihlerinde bunu da göz önünde bulundur. Akredite tıp fakülteleri ile yurt dışında eğitim denkliği sağlamak daha kolay. 24 üniversite var şu an. Yoksa 5-6 yıl tekrar denklik için çalışman gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tishaddams

    Usmle tıp sınavını bir araştır derim. Bir de akredite üniversiteleri. Tercihlerinde bunu da göz önünde bulundur. Akredite tıp fakülteleri ile yurt dışında eğitim denkliği sağlamak daha kolay. 24 üniversite var şu an. Yoksa 5-6 yıl tekrar denklik için çalışman gerek.

    hocam öncelikle değerli yorumunuz için çok teşekkürler. usmle sınavını biliyorum, uzmanlık sınavıydı hatırladığım kadarıyla. fakat ben üniversiteyi yurtdışında okumak istiyorum açıkçası. bu mümkün müdür?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PAF kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yapman gereken onlarca şey var. Bunları saymadan önce iki şeyi açık açık söyleyeyim.

    1) Amerika'da okulların ortalama yatılı ücreti yıllık 60.000 dollardır, 4-5 yılda oradaki masraflarınla birlikte bu sana 1 milyon TL civarı bir miktara karşılık gelir.
    2) Amerika'da tıp okunacak bir okula international öğrenci olarak girmek çok zor. Yani tıp öğrencileri lisans düzeyinde Amerika'ya neredeyse hiç gitmiyorlar çok iyi bir öğrenci olsalar diye.

    Burs imkanı elbette var ama anlarsın ki kimse kimseye 1 milyon TL'yi öylesine vermez. Aşırı başarılı olmalısın bu burslar için. Hele tıp için direk imkan yok diye biliyorum. Başka merak ettiklerin varsa bilgi verebilirim. Teşekkürler,
  • 1)senin burada okuyacağın tıpın avrupa ve amerikada geçerliliği yok yani abd veya avrupaya göre doktor değilsin
    2)avrupa veya abd e yerleşmenin en kolay yolu mühendisliktir çünkü mühendislik mesleği evrenseldir her yerde geçerlidir.1 inc dünyanın her yerinde 2,54 cm dir ister asyada ,ister orta doğua ister abd ,ister rusyaya git senin türkiyeden aldığın mühendislik ünvanın geçerlidir çünkü bastada yazdıgım gibi mühendislik matematik ve fizik karması oldugu için dünyanın neresine gidersen git değişmez sabittir.
    3)robert colloge,amerikan college,fransız lisesi ,koç ,galatasaray lisesi gibi mezunlarının neredeyse %80nini avrupa ve abd deki okullara göndereen liselerde okumuyorsan lisansı abd de yapman imkansız anca yüksek lisans ve doktora yaparsın
  • mantık ve akıl kullanıcısına yanıt
    1)Geçerlilik hakkında sorunlar yaşama konusuna değinmiş, evet o konu gerçekten çok sıkıntılı arkadaşın dediği gibi.
    2) En kolayı Liberal Arts'a gitmektir. Şimdi sen liberal arts ne diyeceksin, kısaca bir çok konuda eğitimi aynı anda veren ancak tek bir odağı olmayan okullar. Hem international öğrencilere bursları boldur, diğerlerine kıyasla elbette. Mesela piskoloji ve sanat'ı aynı anda okuyabilirsin. Tabi iyi bir liberal arts'a gitmezsen mezun olunca kendini işsiz bulabilirsin.
    3) Bu okullar bile ortalama yüzde 30-40 civarı gönderiyorlar. Çünkü amerikada eğitim gerçekten pahalı. Mesela amerikada kendi eyaletinde bir okula gitsen fiyat en fazla 15 bin dolar falanken bu okullar out-of-state veyahut international olanlardan 60 bin dolar isterler. Bana kalırsa okul çok iyi değilse veyahut çok zengin değilsen bu parayı vermeye değmez. Çok iyi 6-7 okul ise zaten okula kabul ettiği herkese burs verir, elbette çok iyi olmalısın ki günde onlarca saat çalışan asyalıların önüne geçmek için bu 6-7 okul için.




  • 1)Turkiyedeki hukuk ve tip fakultelerinin ab ve abd de gecerliligi yok istersen arastir 2 yilldir hacettepe tip bile ugrasti ama onlar.bile kabul alamadi
    2)Muhendislikte dunyanin her yerinde TR diploman gecerlidir cunku biz islemlerimisi IS birim sistemine gore yapariz IS birim sistemi dunyadaki tum muhendislik,fizik,matematik,kimya bilimleri tarafindan kabul gormustur
    3)galatasaray ve koc lisesi son zamanlarda yurt disina direkt olarak lisans ogrencisi gondermiyor fakat robert college ,fransiz lisesi ,amerikan lisesi gibi elit liselerde okuyupta TR de universite okuyan gormedim ve bu okullarin mudurleri ile universite arasinda cok yakin iliskiler var zaten bu liseleri zaten
    berkeley ,harvard,oxford mezunlari kurmus o yizden bu liselerde okuyanlarin referanslari saglam oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mantık ve akıl kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize aynen katılıyorum. Sadece 3. madde için söylediğim yüzde 30-40 oranı doğru, eminim.
  • merhabalar yeniden
    hepsini okudum, aslında ben araştırmıştım bi kaç eğitim danışmanlığını hocam yani ABD aşırı zor bi tercih aynen, her ne kadar çalışsam da o kadar yük yüklemek istemem aileme, kendime. benim açımdan ders yönünden sıkıntı yok, yemez içmez ders çalışırım ama genede ABD hayalimi şimdilik rafa kaldırdım diyebilirim.
    Bundan dolayı Kanada yı araştırmaya başladım, malumunuz üniler orada abdye göre ucuz ve burs olanakları neredeyse aynı. ayrıca yaşam abd kadar pahalı da değil. Kanada da sadece gpa ile girilebilen yerler var, ama ben o kadarda kötü değilim ders konusunda :D yani int. sınavları alıp yapabilirim, sıkıntı çıkartmam. McGill üni duyan olmuştur. 36000TL yıllık ücreti, merit based ve need based aynı anda alınabilen burslar yazıyor sitesinde. bize need based burs veeceklerini sanmıyorum ama merit based burs okula gelen her int. öğrenciye %10-%30 arasında sağlanıyormuş. Eğitim danışmanlık sitelerinde hayatın 400-600 cad arasında değişeceğini söylediler ayrıca, kanada giden öğrenciye kampüste saati 12caddan başlayan çalışma şekilleri sunuyor.
    3 sene okuduğunuzda Göçmenlik başvurusu yaparsanız, okulu okudupunuz için kabul ihtimali çok yüksek. yani 36000tl olan üninin ücreti 12000tl ye kadar düşebiliyor. Aynı şekilde, biliyosunuzdur 3 üniye başvuruluyor genelde, 1. kabul alma olasılığı azıcık düşük, 2. kabul alma olasılığı yüksek, 3. kesin. tercihlerim arasında mun da var, kanadanın en ucuz 2. ünisi ve medicine faculty var. QS uni sıralamasında dünyada ilk 400de. buda olur, çalışırsam diğeride olur.
    fikirlerinizi belirtin lütfen




  • PAF kullanıcısına yanıt
    sen hangi bölüm okuyacağına karar ver önce
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mantık ve akıl

    sen hangi bölüm okuyacağına karar ver önce

    tıp okuyacağım hocam ben
  • PAF kullanıcısına yanıt
    Danışmana giderek iyi yapmışsın, ne yaptığını biliyorsun bence, eline sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmlls

    Danışmana giderek iyi yapmışsın, ne yaptığını biliyorsun bence, eline sağlık.

    hizce kanada benim için hayal mi? maddi durumumuz iyi kötü değil kesinlikle. teşekkürler bu arada
  • PAF kullanıcısına yanıt
    Açıkcası Kanada hakkında çok bir bilgim yok. Ancak daha ucuz olduğunu duymuştum. Burs olayını internationallara Kanada neredeyse hiç vermiyor diye biliyorum. 3. Yıldan sonra o iş olur olmaz bilinmez ona güvenme sakın. Onun haricinde neden orada okumak istediğini iyi düşün. Eğitim içinse buradaki iyi bir üniversiteden çok farklı olacağını zannetmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmlls

    Açıkcası Kanada hakkında çok bir bilgim yok. Ancak daha ucuz olduğunu duymuştum. Burs olayını internationallara Kanada neredeyse hiç vermiyor diye biliyorum. 3. Yıldan sonra o iş olur olmaz bilinmez ona güvenme sakın. Onun haricinde neden orada okumak istediğini iyi düşün. Eğitim içinse buradaki iyi bir üniversiteden çok farklı olacağını zannetmiyorum.

    eğitim için değil hocam, yaşamımın devamını orada sürdürmek için istiyorum. ben buradada iyi bi üniye gidebilirim yani benim açımdan sıkıntı yok. siteden kanadada göçmenlik alabilecekler için yapılmış bir test var, ordan pozitif yorum aldım kabul edilirsiniz diye ondan güveniyorum kanada vizem falanda var ondan sanırım. ben burs için çalışayımda olmazsa da canım sağolsunn hocam ya. yükseklisans için gideriz.




  • PAF kullanıcısına yanıt
    Çok zamanım yok, ancak yardımcı olmak isterim. Özelden telefon numaranızı bırakın ben sizi bugün ararım, oraya giden arkadaşlarımın yaşadıkları, ne beklemen gerektiğini falan paylaşırım.
  • gittiniz mi hocam

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.