Şimdi Ara

Amerikada insanlar neden mutlu açıklıyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
5
Favori
13.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen birde zenci mahallerine ve yoksul kesimin yaşadığı yerlere git bakalım ne göreceksin ?
    üstelik mutlu olabilecek bir sürü konu varken ,kızların sevgilileriyle rahatça yiyişebilmelerini örnek verdiğine göre ,o kısım çok hoşuna gitmiş
    kendi ailenin öyle olmasını ister miydin diye sorsak ,büyük ihtimal bize küfür ederdin
    yani erkek olarak bu tür özgürlükleri çok seviyorsunuz ama kendi ailenizdeki bayanlar olunca ortalığı yıkıyorsunuz

üstelik bir ülkede herkes gülüyorsa bu işte bir problem var demektir ,hiç mi problemi olmuyor bunların ?
    bir araştır bakalım orada yılda kaç tecavüz ve kaç faili meçhul cinayet işleniyor ?

bunlar tecavüzden hoşlanıyorsa ,faili meçhul ölüme bayılıyorsa ,o zaman gülmeleri normaldir
  • En önemli şeyi unuttunuz!

Onlar cehennemde cayur cayır yanacah, biz ise cennete gideceğiz.

• Boş konular bunlar yok herkes insanları kişiliğine göre yargılıyormuş yok toplum baskısı yokmuş yok herkesin sevgilisi varmış felan. Bütün asosyaller dh de toplanmış ama asosyalliklerini islama toplum baskısına felan bağlıyorlar anca. Ben Antep'te yaşıyorum bakıyorum insanlar gayet de sevgilileriyle takılıyorlar ya da kızlı erkekli oturup sohbet edebiliyorlar rahatlıkla. Bu ülkenin mutsuz olmasının tek sebebi fakir olması. Din felan hepsi hikaye bu ülke din mi yaşanıyor zannediyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dünyaya yiyip içip garı gız için geldiğini sanan fani bu dünya senlik bu yolda tam gaz git.
  • Neden Mutlular Çünkü Saçma Sapan Düşünceler Kafasını Kurcalamıyor Adamların. Gelecekte Durumum Nasıl Olacak Kızlar Bakmıyor Beslenemiyorum KYK Çıkar mı Gibi Gibi Saçma Sapan Sorular Öğrencilik Hayatında Olmadığı İçin Mutlular Okula Gidip Geliyorlar

• Bilmiyorum farkettiniz mi her gün 0-10 mesaj sayısına sahip hesaplar ülkemiz pis, ülkemiz kaka, diğer ülkeler çok güzel şeklinde başlıklar açıyor. Artık bunların bilinçli olarak yapıldığını ve forumun araç olarak kullanıldığını düşünmeye başladım.
  • Konuyu acan arkadas, peki Sevgili buldunmu ? Sorunun cözümü sevgili bulmaksa bunun icin Okyanus ötesine gidecek kadar utangacmissin . Istersen hic geri gelme hep orda kal biz sensizde mutluyuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpectreMain

quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

her şeyin temeline inersek göreceğimiz şey din,toplum baskısı,elalem ne der sorusu.

Müslümanım ama malesef müslüman ülkelerde durum böyle.Kanada,abd,avrupa'da ki insanları görünce asıl yaşamak ne demek , asıl hayat nasıl zevkli anlayabiliyorsunuz?

Tabi bizim insanların ortadoğulu birer vasat insan olmaları da ayrı bir mesele

Temelde din? Kusura bakma hocam cahilliğimden soruyorum. Bizim dinimizin hangi kısmında başka insanlara baskı, özgürlüğünü kısıtlama, zorlama gibi bir emir var?

Kız arkadaş bulamayan dini öne sürüyo hocam türkiyede nerdeyse tüm güzel kızların sevgilisi var onlarda inançlı nasıl oluyo diye sormak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Yunuzeus

doların iki lira olmasını ister olduk. yazık valla

Aynen hocam zaten 1doların 1 tl olması artık cok utopık gelıyor 2 ye bıle razıyım :(

• quote:

Orijinalden alıntı: CyClopSx

Bilmiyorum farkettiniz mi her gün 0-10 mesaj sayısına sahip hesaplar ülkemiz pis, ülkemiz kaka, diğer ülkeler çok güzel şeklinde başlıklar açıyor. Artık bunların bilinçli olarak yapıldığını ve forumun araç olarak kullanıldığını düşünmeye başladım.

Gerçektende öyle değil mi? Muz cumhuriyeti bile bu ülkeden daha iyidir. Ha senin tuzun kuruysa başka.

• en temel sebep kesinlikle din... din bu ulkede gundemden dusmedikce insanlar duzelmeyecek...
  • milletin aklı fikri sadece iki bacak arası ile cebindeki parası.. başka bir şey değil..

sizleri mutlu edecek olanlar, birilerinin kızları veya kız kardeşleri.. o zaman getirin kızlarınızı veya kız kardeşlerinizi millet mutlu olsun...

konu sahibine bir öneride bulunuyorum.. orada gitsin ufak bir araştırma yapsın.. kucaktan kucağa dolaşanlarmı daha mutlu evli olup çocuk sahibi olanlar mı daha mutlu..

geleceğin yok.. konuyu açıp kaçtın biliyorum ama yinede ben söyleyeyim dedim..
  • Sevgili bulamayan ergenin isyanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: thermodynamics23

quote:

Orijinalden alıntı: pierlupi

Arkadaşım ben sürekli amerikaya gidip gelen biriyim benim gördüğüm amerikada herkes mutlu değil neden burda insanlara yalan söylüyorsun. Bu dünya hayatının zevkleri vardır ve bunlardan güzel, yakışıklı olan, çevresi olan, parası olan ve ahlak anlayışını kendince belirleyen insanlar hiç düşünmeden kısacası hayvan gibi yaşarlar. Sen amerikada adım başı evsiz görmüyormusun yada kafanı çevirip geçiyorsun sanırım he? Yada senin çok ucuz bir paraya araba aldinda onlami geziyorsun? Bir süre otobüs kullan bakalım. Sen ileride kendi kızını başkalarına kişiliği sence iyi diye düzdürme heveslisiysende kusura bakma buda yine senin gavatlığın. Böyle rezil şeyleri nasılda normalmiş gibi konuşuyorsunuz yazık.

Ayrıca burda müslümanım ama yok şöyle yok böyle, hayat orda hayat burda diyenlerede Allah akıl fikir versin.Herkes dinini nasıl yaşamak istediği konusunda bu zamanda oldukça özgür ama bilinki Siz dininizi oyuncak zannediyorsunuz. 30 yaşındayım ve hayatımın son 1 senesinde kendimi hamdolsun sorgulamaya ve bunun sonucunda Allah'ın bizlere şan ve şeref olarak indirdiği İslam dinini öğrenme ve amel etme odaklı yaşamaktayım. Şunu görüyorumki gerçektende dünya hayatını çok ama çok seviyoruz. Rabbim bizi O'nun rızasını arayanlardan ve cennet için yarışanlardan eylesin. Rabbimiz hepimizi ıslah eylesin. Amin.

Evsizler devletten para alıyor ve bu parayı içkiye yatırıyor, öyle göründüğüne bakma hepsi mutlu

Kafayı mı yedin sen evsizler mutlu öyle mi

• quote:

Orijinalden alıntı: blackjack8696

quote:

Orijinalden alıntı: CyClopSx

Bilmiyorum farkettiniz mi her gün 0-10 mesaj sayısına sahip hesaplar ülkemiz pis, ülkemiz kaka, diğer ülkeler çok güzel şeklinde başlıklar açıyor. Artık bunların bilinçli olarak yapıldığını ve forumun araç olarak kullanıldığını düşünmeye başladım.

Gerçektende öyle değil mi? Muz cumhuriyeti bile bu ülkeden daha iyidir. Ha senin tuzun kuruysa başka.

Git muz cumhuriyetinde yaşa o zaman. Evet benim tuzum kuru, çalışıyorum elinden ne geliyorsa onu yapıyorum.
  • Öhöm bkz. imzam

• Yok bu değil orada ayfon daha ucuz belki.ondandır.

• Tamamen insanın kendi yapısı ve yaşadığı yerin sosyo-kültürel seviyesi ile alakaklı bir durum...

Türkiye'de sevgime karşılık bulamadığım çok oldu geçmişte. Normal bir süreç. Bunu hiç bir zaman kafaya takıp da takıntı yapmadım. ABD'de hiç olmuyormuş gençler. Bir kızı seviyorsun. Belli ediyorsun. ŞAK! O soruyor (Bkz. Ameriga'da kızlar teklif ediyormuş)... Bırak reddedilmeyi, kız yanaşıyormuş sana... Hahahaha!! O zaman 9Gag neden Friendzone esprileri ile yanıp kavruluyor ah be çocuğum? Çok doğal, normal bir düzen bu. Kızın gönlü başkasındadır, tipi değilsindir, olur yani böyle şeyler... Olmuyor mu? Zorlama. Gençsin, ilk yakaladığın kızla evlenmeyeceğin ortada. O zaman yürü başka kapıya. Çok net.

Tersini düşün. Hoşlanmadığın bir kız senden hoşlanıyordur. Niyetini belli eder. Gidişten puan verip kabul mü edeceksin? Gerçi abazansan tabi, "biri beni beğendi ya la" diye dakikasında atlarsın üstüne de, normal şartlar altında, kabul mü edeceksin? Değil mi ama?

Bir de derin düşüncüler arttıkça ayrışmalar da artıyor. Bir kızı beğeniyorsun. Öğreniyorsun ki baba asker, anne öğretmen. İşin rengi değişiyor. Hadi başka kıza... Kızla konuşuyorsun, anlıyorsun ki kızın içinde bir küçük Asena var. Belli ki dünyalar ayrı... Zorlamıyorsun. O da bir kurtçuğun yari oluversin. Sana gelmez. Basit genel kültür muhabbetinde alık alık bakıyor mesela suratına. Bir espri yapıyorsun, anlamıyor. Çünkü espriyi x ülkesindeki güncel bir soruna atıfta bulunarak yapmışsın. Düşünüyorsun, ne yapacağım ben bu kızla? Ne konuşacağım? Zor... Ben Kim Kardaşyan'ın götünden anlamam, kız Luther'den... Dolayısı ile bir paylaşım zor. Anca fuck-body... Ötesi olmaz. Tipim itibari ile fuck-body yapılacak adam mıyım diye şöyle kendime bakıyorum. Yok. Kız olsam sadece spor olsun diye bana vermem. Dolayısı ile bu iş yaş. Hüseyin uzar...

Görüldüğü üzere çok net. Kendini bileceksin. Ama kendine güveneceksin. Akıl olarak dengini arayacaksın. Bulunca, zaten ilişki bir şekilde gelişiyor.

Bizim kültür engel sandığın şeyleri koyuyor önüne biraz, doğrudur. Ama engelin çoğu kendi içinden çıkıyor. Yurdum delikanlılarında da, kızlarında da bir arabesk kültür var alttan alttan kokan. Tarhana koksa, Anadoludur, gözünü seveyim tarhananın. Bildiğin alttan alta felafel kokan bir ilişki yapımız var... Yanlış. "Karşılıksız aşk acısı çekmek" bunun en başında gelir. Başlamamış ilişkinin hüznü. Kişi acı çekmekten mi zevk almaktadır, hep merak etmişimdir. "Biten ilişkinin acısı" eyvallah. Onu anlıyorum. Çok da normal. Ama "başlamamış ilişkinin hüznü" işte bu safi psikopatlık. Takıntı yapma. Devam et. Yolu tıkamasın.

Hayatımın hiçbir evresinde çok yakışıklı olmadım. Ama "kız arkadaş problemi" de hiç yaşamadım. Dilediğimce gezdim, tozdum. Hiçbir "yaşlı" amca veya teyzenin ayıplamasına da maruz kalmadım. Genelde bizi görüp gülümseyen, göz kırpan falan onlar olurdu. Ne yapıyorsunuz gerçi bilmiyorum. Sokak ortasında ömüşürsen, bademcik ameliyatı yaparsan teyze-amcalar bir "öhö öhö" yapar. Bak, Allah'ı var, bunu da hiç yapmadım. Tesis yetersizliği hiç çekmedim. Anne-babamı evlerinden kovduğum oldu. "Hacılar, siz haftasonu bir Ürgüp'e gitseniz, görülmeye değer şeyler var mıymış bir baksanız. Bana da haber verseniz. İyiyse ben de gezeyim." çektiğim oldu. Ortalık yerde ömüşülmesinden ben de rahatsız olurum ne yalan söyleyeyim. Bir iki kere bir şey de yapmıyor olmamıza rağmen bazı lümpen tiplerin yersiz uyarısına maruz kaldım. Biri bile teyze veya amca değildi. Cevabımı da kol gibi, sımsıkı, taş gibi, dimdik verdim. Kuyruklarını kıstırıp gitmelerini de arkalarından gevrek gevrek gülerek izledim.

Çıktığım kızların bazılarının aileleri ile de tanıştım. Zaten akıllıca olan bu aile için. Kızını baskılayanı anlamıyorum. O salak, kızı hiç aşk meşk işlerine girmiyor sanıyor. O zaman koluna bir oğlanı takıp "buba, bak bu mehmet, beni istemeye gelecek" diye bir gün seni nasıl tanıştırıyor? Hıyar! Demek ki yaşıyor bir şeyler. Kapıyı kapasan, olacağı varsa bacadan girer. Gene olur. O yüzden akıllı olacaksın, kızın etrafında kimler var bileceksin. Bilirsen korursun. Bilmezsen nah korursun. Kendini bir bok sandığınla kalırsın.

Ancak bu dangalak baba modeline de hiç rastlamadım. Olay tamamen nerede yaşadığın, etrafında kimler olduğu ve senin iç dünyan ile alakalı.

-------------------

"Amiraga'da kızlar teklif ediyormuş." Sor bakalım bana ben Amerika'lı ortalama üniversite öğrencisi kızı beğenecek miyim? Amerikan eğitim sisteminden çıkmış, üniversite mezunu birkaç kişi ile tanıştım. Abaauuv! Ne konuşacağım ben onlarla? Okuyorlar, kendilerince yorumluyor, şakalaşıyorlar falan. Ama bu kadar mı sığ kalır düşünce yapıları... Tabi küçük bir kesimi var, hepimizi gömer. Ama o küçük kesimi de ölümlü Hüseyin Ameriga'da bulup da konuşamaz. Loto gibi o ihtimal. Özel okul mezunu seninle aynı ortama düşecekte falan... Ölme eşeğim ölme.

Avrupa desen anlarım. Orada kafa dengim çok. Elini sallasan hödüğe çarpmıyor. Amerika sıkıntı... Kanada iyi ama bak. Kanada'dan çıkanlar gayet konuşulabilir oluyor. Hem halktan, devlet okulu mezunu, hem entellektüel. İyi yani.

-------------------

İşin özeti şu arkadaşım: Sosyo-kültürel seviye önemli bu işlerde. Türkiye'de sosyo-kültürel farklılıklar gündelik ilişkileri de etkiliyor. Amerika'da ise daha az etkiliyor. O kadar. Anlattığın tatlı Amerikan rüyası aslında Amerikan rüyası değil. Modernist hayatın normali. Türkiye'de de yaşanıyor o hayat. Yaşamayı bilirsen.

Not: Tüm bu yazılanlar bekar Hüseyin ne düşünürdü şeklinde kaleme alınmıştır. Şu anda evliyim ve çok mutluyum. Es kaza okur isen, bil ki seni çok seviyorum! (Karısından kormayan Allah'tan korkmazmış.) Kendisi ile 6 yıl çıktıktan sonra evlendik. Çımaya başlamadan önce de arkadaştık. Arkadaş olduğumuz dönemde denk gele gele bütün sülalesi ile tanışmıştım. Evinden al, 5-6 arkadaş bara git, eve bırak seanslarında annesi ve ablası ile tanıştım.Kaza yaptı. Kazada dayısı ve eşi ile tanıştım. Babaannesi bir yerini kırdı, onun evini düşmeyeceği şekilde organize ettiler. Biz de 4 ayı eşya taşıdık. Öyle babaannesi ile tanıştım falan... Sonra sevgili olduk. Hepsininin sevgili olduğumuz gün haberleri oldu. Hepsi sevindiler. 6 yıl sonra evlenme teklif ettiğimde anneannesi "nihayet" dedi ama bak. Kız tarafından aldığım tek tepkidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 18 Ekim 2017; 11:24:4 >

• mevzu müslümanlıkltan ziyade kezbanların gösterip vermemesi ve ailelerin erken yaşta evlenmek isteyen kişilere binbir türlü zorluk çıkarması ve iki kişinin iliskisine sürekli müdahil olması kişinin mutsuzluğuna sebep.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.