Şimdi Ara

AMERİKA VE AVRUPA DA DOKTOR OLMAK İÇİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
19.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl bir yol izlemeliyiz tr de hangi okulda okumalıyız

• Imkansiza yakin bir sey cerrahi dusunuyorsan. Sana soyle ornekliyim sen kendini ganali,etiyopyali veya suriyeli bir doktora emanet eder misin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Van Tıp'ta yurtdışına doktor verme oranı %35 diye duyduk emmee bilemeyoz fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: ConyMarsona

Imkansiza yakin bir sey cerrahi dusunuyorsan. Sana soyle ornekliyim sen kendini ganali,etiyopyali veya suriyeli bir doktora emanet eder misin ?

Eksi butonun gelmesi gerektiginin en guzel kaniti.

• Hocam, öncelikle mutlaka iyi bir tıp eğitimi veren bir okula girmelisiniz. İngilizce olması daha iyi olur, çünkü eğer ingilizce temeliniz iyi değilse biraz zorlanabilirsiniz.

ABD'de doktor olmanız için mezun olduktan sonra USMLE adı verilen 3 adımlı bir klinik sınavı geçmeniz gerekir. Sınavın ilk 2 adımı Türkiye'de klinik basamağı ise ABD'de diye biliyorum. Bu USMLE abd'nin TUS'u gibi bir şey. Bu sınavı geçerseniz hayırlı olsun, artık diplomanız ABD'de geçerli demektir, yasal olarak çalışabilirsiniz. Size direk H1 denilen "Yüksek Nitelikli Göçmen" vizesinden çıkarırlar ve en geç 2 yılda da green card sahibi olursunuz.

Not: Bu bahsettiğim sınav tabii ki paralı Ama pintilik etmemek gerek sonuçta kazanırsanız yılda alacağınız para en az 300k $.

• İki cümleyle sağlam bir trolleme hareketi.
  • mehmet öz ün bir programını izlemiştim yanındaki doktorların hepsi hintli ve çinli ydi google ceo su hintli amerika nın en büyük şirketi işini iyi yapan bence hakkını alır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye'de tıp çok talep gördüğü için, yükselişte olan bir meslek. Özellikle buluşlar ve ilkler bakımından. Yurt dışında okuyan çok başarılı doktorlarında bazıları Türk. Rusya gibi ülkelerden de önemli ameliyatlarını Türkiye'de olmak için gelen bir sürü insan var. Benim görüşüm; yapabiliyorsan gir güzel bir özel hastahaneye, zaten orada hak ettiğin değeri görürsün.

Edit: Ha ben gider inanılmaz buluşlar yaparım diyorsan, sağlam bir ingilizce tıp oku, Amerika'ya git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-44D5B7AFD -- 18 Nisan 2016; 17:31:49 >
  • Hocam bunu yapmaya kararlıysanız tebrik ediyorum çünkü ülkemizdeki bazı doktor düşmanlarının cevabının verilmesi gerek.
    Hiç zor da değil siz yeter ki iyi bir okula gidin. Yani en kötü Ege Tıp olsun mesela.

usml denen sınavın size toplam masrafı her şeyiyle 5000$ falan olur ama çok da önemli değil ABD'de doktorlar en kötü 300 bin dolar maaş alıyor cerrah olursanız 500 binden başlar. Ortalamada bundan daha çok kazanan da herhangi bir meslek yok bu arada, bir tek NASA Astronotları var ama onlar da alsın canım değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bıyıklı genç forvet -- 18 Nisan 2016; 17:43:24 >
  • Türkiyede tıp eğitimi kötü değil öyle Suriyeyle falan kıyaslamak çok saçma. Ayrıca yurt dışına gitmek için girmen gereken sınavlar Tus'dan daha kolaymış. Dün doktor bir tanıdığımla konuşmuştum yurtdışı için İngilizce tıp okumak daha avantajlı oluyormuş. Fakat yurtdışından dönüp burada çalışmak istersen tekrar mh falan yapılıp yapılmadığını bilemiyorum.

• Amerika ya temelli doktor olup giden şimdiye kadar sadece 1 kişi ve sınav ücreti 10bin dolar ama Avrupa'ya daha kolay diye biliyorum.

Bu arada yukarıda tm ci Adam conymarsona'ya laf atmış trolleme falan diye

Şimdi gelip diyen olur benim kuzenim ABD de doktor diye olabilir lakin onun belli bir süresi vardır değişim gibi bir şey olur bir süreliğine temelli doktor olmaz

• 300bin dolarmi

• benim tanıdığım çalışıyor bu sınava .dediğine göre tus kadar zor bir sinav usmle.ingilizce olmasi çok sorun değil çünkü terimler zaten Latince kökenli .çalışan da baya varmış arkadaş çevresinden.

• V10 V kullanıcısına yanıt
    Tabii ya ne zannettin Ama yıllık tabii ki kastettiğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bıyıklı genç forvet -- 18 Nisan 2016; 17:54:19 >
  • Abi tr ile abd bir degil tabikide o kadar fark cok fazla ya

• V10 V kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle. O yüzden diyoruz kardeşim çalışın kurtarın kendinizi diye
  • Turkiyede dur işte ne diye uzaklara gidiyon otur oturduğun yerde

• foofighterss F kullanıcısına yanıt
    Biraz daha cevap yaz ban yiceksin nasil olsa az daha konus.

• Beni troll olarak addetmeniz gercekten komik zira hayatinizda edirneden batisina gectiginizi dusunmuyorum. Dunyadaki milliyetcilik hareketini 17. Yy a ozgu bir seyler mi saniyorsunuz afedersiniz ? Burda insanlarin hayatlarinin secimini yapmak icin sordugu sorulari trollemeyecegime emin olabilirsiniz. Surda bir sey bilmeden usmle yazmaniz cok komik cunku sinav tusla esdeger falan degil bu sinav tibbi yeterlilik sinavi uzmanliginizla ilgili herhangi bir garantisi yok. Azcik arastirirsaniz 300k kazanan bolumlerin 'yabanci dostu olmayan bolumler' diye anildigini gorebilirsiniz. Emin olun siz o suriyeliler, afrikalilar ve asyalilara nasil bakiyorsaniz hayalinizi kurdugunuz ulkelerin insanlari da oyle bakiyor. Her hafta ortaya bir mehmet oz cikmadigina gore sanirim sansiniz baya dusuk. Konu sahibi dostum istersen sana amerika doktorlarinin bulundugu site vardi bir tane atayim bak , ben 3 4 turk gormustum fakat hicbirisi cerrahi alanda degildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13532175237 -- 19 Nisan 2016; 7:21:58 >
  • amerikan bir ilaç geliştirme firmasına girersen ayda 100 bin dolardan aşağı para almazsın amerikaya git ,
    ben dalak çiğer böbrek kesecem dersen türkiyede kal derim aşırı gereksiz inan bana
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.