Şimdi Ara

Amerika öğrenci günlüğüm, futbol formam ve sosyal sorumluluk projesi geldi malesef[SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
63
Favori
11.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • (Seneye bizim okula gelmek isteyen varsa pm ile belirtsin elimden geldigince yardimci olurum )

Part0, sunum ;

Merhaba arkadaslar,
    Önceki konuda baslayip sonra banim gecene kadar actigim hesabim da ban yiyince yazmaya devam edemedigim ama soz verdigim bloguma burdan basliyorum  21 Agustosta normal hesabimin bani aciacilacak ve ben bunu ogun foruma yapistiricam, suan ucaktayim tekirdagi gectik. Onceki konudan bilmeyenlere kisa bir ozet geciyim hemen;

Ozet: Merhaba forumumuzun saygideger uyeleri  ben  16 yasinda hayattaki hedeflerini belirlemis ve bu yolda Amerika'da okumaya giden birisiyim ve suan yolculugum basladi

Yolculuk: Öncelikle Ataturk havalimani - paris / paris-detroit/ detroit-bangor
    Ucus'um boyle olucak 3 ucaga binicem ama okulun dibindeki havalimaninda inmis olucam ve okuldan beni almaya gelicekler

Yazimin amaci:
    "Ee ne yaziyosun bize ne?" diyen arkadaslarimiz elbette olucak,  soyle bir cevabim var, eger okumak istemiyorsaniz okumayabilirsiniz benim burda amacim ilerde Amera'ya biri gelmeye heveslenirse ona yardimci olabilmek ve kampus hayatini anlatmak ayni zamanda aktarma ucus vs. ve onceki konumda sormustum boyle bir sey yapmali miyim diye birkac arkadasimiz destekledi ve boyle bir sey yapicam. Konumu sslerle destekliyicem(fotograf makinemi alana kadar cok iyi olamayacak kalitesi cunku telefonumda malesef autofocusu yok) ve laptopumu alir almaz forumda ve ayri bir blog sitesinde yazmaya baslamak istiyorum belli bakarsiniz sponsor bulurum harclik isini halederim
    Part1, yolculuk;

Ataturk hava limani - Paris ;
     Amerika öğrenci günlüğüm, futbol formam ve sosyal sorumluluk projesi geldi malesef[SS'li]

Oncelikle ucaga girerken giriste solda dipte bulunan H sirasindalar ve ben binerken 16.siradan yani H16'dan biletlerimi aldim. H16'ya gittigimde tum aktarmali ucuslarim tek bir firma tarafindan karsilandigi icin 3 biletimi de verdiler   

Azicik gec kaldigim icin (ucaga 40 dk vardi) dutty free'ye ugramadim (daha once ucmamislar icin dutty free kdv gecerli olmadan alisveris yapabileceginiz bir yer ceketten sakiza kadar her sey bulunur uygun fiyata) ve direk ucaga gittim 27. koltuk sirasindan sonrasini daha geç aldiklari icin ekstra bi 15 dk bekledim cunku bir hasta vardi 2 sira koltuk yatirip sedye tarzi bir sey yaptilar. Ucaklarina gelirsek THY ucaklariyla bire  bir ayni ama bunlarin ekranlari daha iyi bilmem bi faydasi olur mu size , suan yoldayim inince devam edicem. Kötü bir sey ekliyim , adamlar ingilizceyi o kadar yamuk ve yutarak konusuyo ki anlamiyosunuz bu ilk yardim seylerini filan anlatan adam ve pilot. Sanirim fark ettiler ya da cok sikayet alidlar cunku hepsi bitince de turkce bir anons gectiler 
    İnmeden ekliyim, suan yemekler geldi Belgrad/Sirbistan hizasindayken ,soyle bir sey

Hayatimda yedigim en iyi kuruvasandi , sandwich bayat degildi begendim 6/10 verebilirim, meyvelerden kavun guzeldi ama portakali begenmedim acikcasi. THY'na gore daha az veriyolar yemek ama soyle bir detay dikkatimi cekti catal-bicak-kasiga metal susu vermek icin koyu gri yapmislar ama aslinda plastik, elime alana kadar fark etmedim acikcasi. Hos bir detay inince fransa havalimaninin incelemesini yapip yazarim umarim aksilik cikmazsa insallah

Bu arada inmeye yakin atistirmalik kurabiye tarzi bi sey verdiler , tadi baya güzeldi tatli bir kurabiyedi sanki şeker koymuslar gibi sadece ama baya bi lezizdi 

İnsallah sağ sağlim variriz dedim az daha tum yilim rezil olabilirdi; tuvalete gittim babamin  verdigi gibi cebime koydugum ayligi ve laptop parasini alel acele cuzdana koymaya basladim hani cantayla tuvalete girdim cok kalirsam suphelenmesinler diye , cebimi karistirirken babamin verdigi karti buldum (bu karta ne kadar yuklerseniz icinde o kadar oluyo) sonra ben bunu ordaki lavabonun yanina koydum ama paralari koyduktan sonra unutmusum kredi kartini. Sonra Allahtan bulan insafli biriymis ki vermis hosteslere hostesler de herkese soruyolardi ben en arkalardayim geldiler iste kredi karti dusurmus olabilir misiniz diye bi bakiyim dedim cuzdana bi baktim yok evet filan dedim ama dedi soy isim ayni ama adiniz farkli diye babam verdi dedim , adi ne dedi soyledim direk verdi yoksa bankayi filan sorsa bilemezdim cunku hic incelemedim bile babam verir vermez cebime attim cunku gec kaliyodum

Neyse iste biz indik check-in yapicam saniyodum ilk defa aktarma yapmanin tecrubesizligiyle sonra baska bi hanim da yapiyodu aktarma ona sordum size birden fazla bilet verdiyse yapmaniza gerek yok dedi ve suan dinlenme yeri tarzi bi alanda uzanip yaziyorum bekleme odalarina (gatelere) gitmek baya bi enteresan şu yerden trenle gidiyosunuz 

Bekleme - Dinlenme odasi tarzi olan yer de burasi

Resimlerime bakarken farkettim bir sey yazmayi unutmusum, bu gatelere yakin yerlerde ps bi bolum yapmis film izleme amacli ama soyle bi sacmalik var ps filmi kastigi icin izlenmiyo neyse fotograflari koyiyim:

Simdi terslik cikmazsa 2:30 saat sonra ucak kalkiyo fransa saatiyle suan saat 10 ve ucagim 12:30'da. Bu arada acikip yemek arayislarina girdim sonra PAUL diye bi yer var oraya gidip kendime janbon sandwich menu aldim icinde icecek ve Turkiyede ufacik 2 tansi 5 lira olan kurabiyeden aliyosunuz 10,20 euro

Ucak hakkinda izdenimlerim: Önceki ucakta dediklerimi geri aliyorum bu sefer benim ekran cok kotuydu mesela cok cizikti ama super sevkli atari oyunlari yeni cikan filmler vardi mesela

Genel olarak bence THY ile giderseniz biraz daha gelismis ekranlari (bilgisayar) ve daha cok sey sunuyo. Ama yemek olarak hayatimda biyle guzel yemek veren bir kuruma rastlamadim tam zamaninda veriyolar atistirmaliklari ve yemekleri ve verdikleri her sey afiyetle yedim sadece bi tane pizzaya benzeyen peynir olan bi sey vardi hic begenmedim ama ote yandan yemen konusunda tartismasiz gonlumu kazandilar. Koltuk konusunda THY ile ayni rahatlikta birebir yani karsilastirirsak THY'nin size koltukta sundugu bilgisayar daha iyi, AİR FRANCE ise yemek konusunda bence en iyi firma

Not: ucaktaki tek kotu sey onumuzdekilerden biri ya da yanimda oturan kadin surekli gaz cikariyodu rahat bi 6-7 defa bu kokuyu duymak zorunda kaldim. Beddualarim tutmaz umarim

Amerikada indik iner inmez iki sira halinde iceri aldilar bir sira Amerika vatandasi ve diger sira diger ulkeler olarak ayrildik. Telefon yasakti ss alamadim malesef ama prosedur soyle oluyo

1) Sirada sira size geliyo adam pek benle muhatap olmadi ya da nur yuzumun etkisinde kalarak soru sormadi ama i20'yi vermesem i20'yi isterdi. 
    2)Sag dort parmak, sag bas parmak. Sonrasinda aynisini sol taraf icin yapiyosunuz
    4)Turkiyedeki gibi once ustunuzdeki her seyi yana koyuyosunuz, farkli olarak bi tek ek olarak ayakkabinizi da cikarmak zorundasiniz. Sonra belgeselde belki izlemissinizdir bi tup gibi bi seye giriyosunuz ayaklarinizi acip ellerinizi kaldiriyosunuz 3sn donuyo sonra cikiyosunuz, ben kalemi vermemistim adamlar saniyesinde cebindeki ne dedi sonra gecirdiler tabi
    3) Bu cehennemi de gecince o kadar hizlilar ki ya da o kadar cok durduk ki sirada bavullarimi cikarip yere koymuslardi, bir bavulumun cekme yeri kirilmis bu arada neyse bunlari aldim bi yol ayrimi cikiyo sagdan devam ediyoruz aktarmasi olanlar orda siyahi bir arkadasimiz bavullarimizi atiyo ve bavullar ucaga gidiyo. Biz de burdan bir ust kata cikar cikmaz gate'imizi ogrenip gidip bekliyoruz bu arada da deli gibi acikmisim gidip Amerikadaki ilk fastfood'umu yedim ismi Wendy's ve hayran kaldim.KFC gibibir firma ama etleri cok daha normal tavuk eti yani KFC etinin bayat gibi bir tadi oldugunu fark ettim,  patates desen harika resmen KFC gibi dondurmuyolar soyup ayni gun servis ediyolar hatta alel acele soyup bazilarinda disini birakmislar hafif ama guzel tad katiyo iceceginiz zaten sininirsiz menu alirken icecek kutusu veriyolar istediginiz kadar iciyosunuz

Bu arada yine resimleri yuklerken aklima geldi gate'e giden yolda bi yer yapmislar dinlendirici muzikle isin şovu vardi baya iyi ve cidden rahatlatiyo

Yemegimi de yedikten sonra beklemeye gittim ve uyuya kaldim filan bi kac
    kez ufaktan ama ucagi kacirmadim allahtan, felaket uykuluydum sag gozum cok fena kanlanmisti ama yine de ucaga bindim. Ucak 1 saat 20dk surdu gayet rahatti hatta adamlar ufacik ucaga bile wifi koymus ucarken internete girebiliyosunuz rahatlikla. Ucaktan inince beni karsiladi bizim kampus velisi ve asagi indik asagida da 2 çinli öğrenci bekliyodu onlarla bulusup tanistik ve bavullarimizi aldik. Bavullari aldiktan sonra dogruca arabaya bindik ve okula dogru yolculuga ciktik. Once yakindaki McDonals'a ugradik ama kapaliymis sonra az ilerde ismini unuttugum bi kafe-pastane tarzi bi isletmeye ugradik 7/24 acikmis, bazi mcdonaldslar da oyle oluyomus ama havalimaninin yakinndaki degilmis. Yemek yedikten sonra bi 20 dk icinde filan okula vardik yolda benzinciye ugradik 3,49 dolar yaziyodu galiba benzine ama sanirim birim farkli yoksa Turkiyeden daha pahali oluyo Okula varir varmaz kampuse gittim odama girdim ve sadece esofman alti giyerek uyudum .

Part2, kampüsteki ilk günüm ve güne odamin kendi tarafini duzenleyerek basladim ve tam bir Türk köşesi oldu

Bu da benim kaldigim bina bircok kampus binasi var uyumak icin bu arada

Daha sonra okulun mudur yardimcisiyla okulu dolastik size birkac ornek sinifimi ve binalarin resmini atiyim

Bu arada sinif disi dolap seven arkadas vardi ona gelsin

Bi tane de tamirci abi varmis pcden de anlayan sorunum olursa getiricem, kucuk atölyesi

Bu kisim spor salonunun acik olan kismi kapali kisimda cila yapiyolardi

Turumuz bu kadar degildi ama daha cok atamam simdi tabletten cok zor oluyo

Tam 2 saat sonra futbol antremani var ilk kez şans dileyin bu da futbol sahasi

Bu da takim otobusu ayni zamanda bizi sehire filan da goturuyo

Sorun tablet surumdemi bilmiyorum ama yukaridaki mesajimi duzenlerken bi yere kadar cikiyo sonrasi kesiliyo, her neyse arkadaslar cok kisi sordugu icin sistem soyle ilerliyor (sorun tablet surumdeymis ayni bastan devam edicem )

Oncelikle %100 burs tam olarak nasil kazaniliyo pek bir fikrim yok ama bildigim kadariyla hem dilinizin iyi olmasi lazim hem de bir spor dalinda iyi olmaniz lazim. Benim aldigim bursa gelirsek ben Globalise ile gidiyorum siteleri testhizmetleri.com, oncelikle internetten basvuru yaptiginiz ucreti giriste odediginiz bir sinav sinav ucreti 100 tl ancak bununsadece bir defa oduyosunuz eger yeterli puan alamazsaniz ya da daha iyisini yaparim diyosaniz tekrar tekrar girebiliyosunuz ucretsiz olarak , onun disinda sinav icin yeterli puan +45/65 Amerika devlet , +55/65 Amerika özel ben şahsen ilk denemede 58 yaptim bir daha da girmedim, yazili sinavdan hemen sonra cikar cikmaz bir kanadali hanimla konusuyosunuz size hayatiniz hakkinda sorular soruyo ornek olarak amerikan bir dizi izliyo musun ve en sevdigin karakter kim vs. Güler yüzlü davranirsaniz ve konusmaniz duzgunse geciyosunuz konusmada 3 bolumde 2 uzerinden puan veriyo , bölümleri hatirlamiyorum. Bunu da gecerseniz iki şansiniz var ya form dolduruyosunuz onlar size en uygun okulu buluyolar ya da siz seciyosunuz ve sizi sokmaya calisiyolar o okula, okul belli olduktan sonra okulun yonetimindeki biriyle skype gorusmesi yapiyosunuz ve sonra geriye sadece vize kaliyo, vizeyi genel olara babam yaptigi icin internetten baksaniz daha iyi olur
    Bu arada ucretler(sadece dil bursu icin %100 burs almazsaniz) :
    Amerikan devlet 7-13bin $
    Amerika özel okullari:25-40
    Amerikadaki Robert gibi olan özel okullar: +45bin$

Bunun disinda ucak 1200$ ve vize islemi icin ucretlendirme var ancak ne kadar bilmiyorum

Onun disinda resim çekemedim 2 saattir antremandaydim simdi geldim hayvan oglu hayvan gelir gelmez 1mil kosturdu bi de yeni yemek yemistim iyice bittim yarin da 7:30'da varmis antreman. Zaten ben bi 500-600m sonra kesiliyorum cunku kaleciyim ve hayatimda hic uzun kosu yapmadim , futbol anlayislarina gelirsey bizim takim icin, kaleci rezil resmen rezil mahalle takimina dahi almazlar sadece hava toplarini alabiliyo onlari da arada bir ellerinin arasindan kacirabiliyo
    Defanslari iyi guzel, forvetleri şut çekebiliyolar ama dribbling (top surme) sifir , norma insan gibi top suruyolar ama esneklik 0 resmen adamlarda bugun duran top calistik ondan simdilik izlenimlerim bu kadar, bugun beni defansa koydu yarin kaleci olucak turkun gucunu gostericem

Beyler formam gelki hemide nike Yapmis ama fei formayi farkli bi marka yapmis
    Formalari baya baya iyi özellikle altin kumasi cok iyi felaket rahat (forma konusunda en iyi sey BELEŞ)

Beyler bu arada teknikleri sifir demistim ya , bunun bi sebebi varmis ; amerikada itise kakisa oynuyolar ve faul cok nadiren veriliyo ortadaki dişlik de onun icin cok kisinin dişi kiriliyomus binde bende tel var

Bu arada o kadar sosyal okul super filan dedim, sosyalligin kotu bir yanini gordum:

Simdi bize 15'er tane kupon karti verdiler ss'deki gibi ve bir kartin fiyati 20$ simdilik her sey guzel hos ama kotu olan sey eger satamazsaniz satmadiginiz her kupon icin ceza aliyosunuz ve kuponun parasini veriyosunuz , iyi yanlari da var mesela 10 tane satinca size hediye bir tane geliyo 10'dan sonra her 5 taneye bir tane hediye aliyosunuz onun disinda
    20 kart icin 40$ , 40 kart icin 60$ ve 60 kart icin 80$ veriyolar

Beyler birkac sey daha ekliyim, bugun yine duran top calistik ama baslarken bu sefer 0.5 mil kosturdu 700m filan olmasi lazim cunku yarin macimiz varmiş (şans dileyip dua edin la yenek gavurlari )

Onun disinda antreman bitince turk geldi iki tane (ikizler) biri alp biri emirhan ikisiyle de hemen kaynastik turkun turkten baska dostu yoktur diyerek onun disinda bi tane senegalli arkadasim var cocuk 11 ya da 12 boyu 2.10 filan hemen kaynastim bakarsiniz lazim olur onun da laptopu varmis ama sarj ucu avrupa tipinikdugu icin senegalde de kullanamayidu ben de hemen benimkini ödünç verdim

Simdi bizim turkler alisverise gitti acil esyalari almak icin ben de gidicektim ama arabada yer kalmamisti, onlar gelince gelisme olursa yazaarim. Bu arada gslilarmis hemen de son maçi hatirlatin zaten .

Bu arada yazmayi unuttum ikizler 12. Sinifta

İnternet hizimi merak eden varsa (wireless ile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Earl Sweatshirt -- 22 Ağustos 2012; 19:03:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• REKLAM ALANI
  • Sorun tablet surumdeymis , yukaridan devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Earl Sweatshirt -- 22 Ağustos 2012; 17:43:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MJoNuRr

SS şart

Tam 56 fotoğraf var seçip koyarim bilgisayardan atmak milyon kat daha hizli olur cunku telefon black berry

• Hocam mutlaka bekliyorum. Blog varsa pm aliyim. 1 aydir arastiriyorum. Dh den orda olanlar takmadi bile.

Su vizem geldi ss diyen sen miydin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Turk-Engineer

Hocam mutlaka bekliyorum. Blog varsa pm aliyim. 1 aydir arastiriyorum. Dh den orda olanlar takmadi bile.

Su vizem geldi ss diyen sen miydin?

Evet hocam, eski hesabim ban yedi ona mesaj attiysan gelmemis olabilir blog'a bilgisayar gelince baslayacagim bir de kamera alicam tabi, suan aklima canon s100 var ama bakicaz bakalim durum ne gosterir

• Takipteyim. Onlerden yer alalim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okuyan kalmamis uplayalim ufaktan

• Bro herşey çok iyi günlük şeklinde olucak anladığım kadarıyla yalnız bize bi maliyet listesi vermen lazım Çok kişi sorabilir o açıdan söylüyorum bi ara yaz unutma yada pm at ben edit olarak eklerim mesajıma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twanche

Bro herşey çok iyi günlük şeklinde olucak anladığım kadarıyla yalnız bize bi maliyet listesi vermen lazım Çok kişi sorabilir o açıdan söylüyorum bi ara yaz unutma yada pm at ben edit olarak eklerim mesajıma

Aylik harcamalarimi yazarim , simdilik hava alanlarinda mudure hediye yemek tshort filan derken 169$ gitmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: NadoTR

quote:

Bro herşey çok iyi günlük şeklinde olucak anladığım kadarıyla yalnız bize bi maliyet listesi vermen lazım Çok kişi sorabilir o açıdan söylüyorum bi ara yaz unutma yada pm at ben edit olarak eklerim mesajıma

Aylik harcamalarimi yazarim , simdilik hava alanlarinda mudure hediye yemek tshort filan derken 169$ gitmiş

bu gidişle ay sonunu aç geçirirsin bak Hocam masraflar derken onlarda önemli ama atıyorum okula ne kadar vericeksin? konaklamaya ne kadar vericeksin? Bunları bilmek istiyorum açıkçası

•  Amerika öğrenci günlüğüm, futbol formam ve sosyal sorumluluk projesi geldi malesef[SS'li]
  • Yerimizi alalım.

• hocam yaş kaçtı ve ne için gidiyorsun oraya?
  • adam şanslı aga
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NadoTR

quote:

bu gidişle ay sonunu aç geçirirsin bak Hocam masraflar derken onlarda önemli ama atıyorum okula ne kadar vericeksin? konaklamaya ne kadar vericeksin? Bunları bilmek istiyorum açıkçası

Okul 33bin$ normalde 15bin veriyorum ben burslu buna yiyece- icecek,egitim ve kampus dahil ucak bileti de 1200$ yanlis bilmiyosam baska da bir sey lazim degil ama laptop istiyolar getirmenizi

• reserve, sssız tutması zor

• quote:

Orijinalden alıntı: paradoxxx86

Bu da benden olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: mz~

hocam yaş kaçtı ve ne için gidiyorsun oraya?
    --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Earl Sweatshirt -- 22 Ağustos 2012; 3:07:14 >
  • Biraz oburuz galiba sürekli yemekelrden bahsettiğine göre eheheheh
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.