Şimdi Ara

Amerika daki zenciler nüfusun %13 ünü oluşturup , işlenen tüm suçların %52 sini işliyormuş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllarca sömürge olarak kullan,ötekileştir,iyi refah seviyesi verme ne olmasını bekliyorsunuz. Tabii ki de suçlu olacak.
  • sup man?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Direkt cahilim deseydin:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Kaynağın nerde , işlenen tüm suçların %52 zenci olduğu nasıl belirleniyor .

Ayrıca Amerikada Latin nufusu da çok fazladır ve çok büyük oranlarda onlarda suç işliyorlar . Ben bu verileri doğru bulmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kazmapolitan

Yıllarca sömürge olarak kullan,ötekileştir,iyi refah seviyesi verme ne olmasını bekliyorsunuz. Tabii ki de suçlu olacak.
    hangi verilmemiş imkanlardan bahseniyorsun? affirmative action'dan bihabersin, birde gelmiş duyar kasıyorsun.
  • Zenci demişsin o siyahi olmasın😡

• quote:

Orijinalden alıntı: hakkikarahan

Direkt cahilim deseydin:)
    Cahilim evrende bilinmeyen bunca sey varken cahilim

Ama yobaz değilim herkesin fikrine saygim var ama hadsizlerinkine yok

Blok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Senin çöp fikirlerine niye saygımız olsun? NBA boş iş diyor:)

• Bağcılarda oturan birisi, bebek sahillerinde elini kolunu sallayarak gezebilir ve bir kimse de ona laf atmaz. Ama bebek civarlarında oturan birisi bağcılar sokaklarında elini kolunu sallayarak gezerse o elini kolunu neyse ban yemek istemiyorum anladınız siz.

Aynı şekil abd de var siyahlar çok rahat gezebilmesine rağmen beyazlar, siyahların çoğunluk olduğu yerde gezemiyor ama sonra ırkçı beyazlar oluyor.

büyük bir çoğunluk böyle, nerde çete, uyuşturucu, gasp varsa çoğunun altında siyahiler çıkıyor. Bakın bu sahip oldukları renkten veya ırktan değil, aksine geçmişte sömürülüp, eğitimsiz ve yoksul kaldıkları için bu kadar suça eğilimli oluyorlar.
  • Morgan Freeman gibi bir adam var halen zencilere bok atma derdindesin. Amerika o kesimdeki insanları dışlayıp yasa dışı olmaya zorladığı sürece zencilerin işlediği suç oranlarının yüksek olması doğal.
  • Siyahi vatandaşların daha fazla suça karışması ile, polisin haksız ve orantısız güç kullanması arasında ne gibi bir bağ var orayı anlayamadım ben ? Siyahi vatandaşların daha fazla suç işlemelerinin, suça daha fazla meyilli olmalarının vs sosyo politik ve sosyo kültürel nedenleri elbette var ka bu nedenler elbette başka bir konu başlığı altında incelenir. Bu husus, bu konudan bağımsız ayrı birşeydir. ABD de birçok yerde bulundum ben. Chicago da MBA yaptım. Boston, Chicago, New York, Atlanta, Los Angeles, Miami, Seattle, San Francisco, San Antonio, Houston, Austin, Dallas, Minneapolis, Detroit ve Cleveland da bulundum. Atlanta en çok siyahi vatandaşın bulunduğu yerdir. ABD nin ırkçılık geçmişi sicili ortadadır ! Devlet eliyle negatif ayrımcılığa uğruyorlar, iyi pozisyonlara getirilmiyorlar vs. Bu başka bir konu.
    Öte yandan, salt bu olaya baktığımızda, adam arkadan kelepçeli, polise silahlı direnç koyacak ya da polis için bir can tehlikesi oluşturacak bir durum söz konusu değilken ortada iken, nasıl, hangi mantık vicdan ve akla hizmetle gelip polis memurunu savunabiliyorsunuz aklım almıyor doğrusu ! En fazla en fazla oldu ki adam polis memuruna küfür etmiş ya da hakaret etmiş olsun varsayalım. Eee ? Polis memurundan bahsediyoruz. Adaletten hakimden savcıdan değil. Onun görevi kanunsuzluğu tespit etmek, ceza vermek değil ! Götürürsünüz karakola nezarete, savcılığa çıkarırsınız, savcı ifadesini alır, gördüğü suç unsurlarına dair mütalaasını hazırlar ve mahkemeye sunar, hakim yargılar ve cezasına karar verir. Bunların hepsini polis yapacaksa hakim ve savcı neden varlar ? Görüntü kayıtları gayet net ortada. Ortada taksirle ölüme sebebiyet verme bile değil, düpedüz kasten adam öldürme vakası var, polisin keyfiyeti var, görevini ve yetkisini kötüye kullanması var ve hatta uyaran insanlara karşı tehditleri ve hakaretleri var. Balık baştan kokar bunu sakın unutmayın hocam. Baştaki devlet bu şerefsizlerin yaptıklarını yanlarına kar bırakarak ya da çok fazla kamuoyu tepkisi oluştuğunda, basit temsili ödül gibi cezalar vererek bu şerefsizleri cesaretlendirmekte. Devlet samimi olsa bu olaylarla mücadelede ki ABD nin devletinin böyle bir derdi yok nitekim, zaten idam cezası olan bir ülkede bu suçun cezai karşılığı bellidir ; İDAM ! suçu işleyenin devlet memuru polis olması bu hakikati değiştirmiyor. Bu tarz keyfi ve görevi kötüye kullanmalarla, bilerek insanları öldüren bu insan müsvettesi şerefsiz memurlarının yaptıklarının cezasının idam olduğunu duyursun, bakın bakayım bir tarafı yiyip hangisi böyle davranabiliyor.

• Amerikanın kürtleri zenci gardaşlarımızın haklı yürüyüşüne acaba türkiyeden destek gelecek mi? Her adaletsizliğe duyar kasan muhalefet tarafı sessizliğini bozuk adalet yürüyüşlerini yineleyebilecekler mi... Oturup izliyoruz. :)

• Amerika bu haliyle dünyayı yönetiyor.Arkadaşın dediği gbi isize ne ordaki szencilerden
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6341

Bağcılarda oturan birisi, bebek sahillerinde elini kolunu sallayarak gezebilir ve bir kimse de ona laf atmaz. Ama bebek civarlarında oturan birisi bağcılar sokaklarında elini kolunu sallayarak gezerse o elini kolunu neyse ban yemek istemiyorum anladınız siz.

Aynı şekil abd de var siyahlar çok rahat gezebilmesine rağmen beyazlar, siyahların çoğunluk olduğu yerde gezemiyor ama sonra ırkçı beyazlar oluyor.

büyük bir çoğunluk böyle, nerde çete, uyuşturucu, gasp varsa çoğunun altında siyahiler çıkıyor. Bakın bu sahip oldukları renkten veya ırktan değil, aksine geçmişte sömürülüp, eğitimsiz ve yoksul kaldıkları için bu kadar suça eğilimli oluyorlar.
    birinin bebekli bağcılarlı mı olduğu suratında mı yazıyor hocam
  • al sana en kral ceo: Satya Nadella (Microsoft)

Amerika daki zenciler nüfusun %13 ünü oluşturup , işlenen tüm suçların %52 sini işliyormuş

Amerika daki zenciler nüfusun %13 ünü oluşturup , işlenen tüm suçların %52 sini işliyormuş

Dominic-Madori DavisBusiness Insider
    There are only 4 black Fortune 500 CEOS. Here they are. - Business Insider
    https://www.businessinsider.com/there-are-four-black-fortune-500-ceos-here-they-are-2020-2?amp&r=US&IR=T

• 6341 6 kullanıcısına yanıt
    Bebekliyi bilmem de bağcılar yazıyor bence kanka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6341 -- 1 Haziran 2020; 22:59:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: White Death

Türkiye'de yapılan siyah ırkçılığı çok cringe değil mi ya

Ermeniye kürde falan neyse de ne diyeyim yani
    Şahsi algılama ama bana da cringe kelimesini kullananlar çok "cringe" geliyor. Ömrünü özel okullarda geçirmiş, fanusta büyümüş, kendini zorla batı kültürüne adapte etmeye çalışan tikiler geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr. solucan

Şahsi algılama ama bana da cringe kelimesini kullananlar çok "cringe" geliyor. Ömrünü özel okullarda geçirmiş, fanusta büyümüş, kendini zorla batı kültürüne adapte etmeye çalışan tikiler geliyor.

Alıntıları Göster
    Türkçesi yok

• Suç oranlarının böyle olmasının sebeplerini düşünmek lazım. Birincisi polislerin zencilere olan ön yargıları zaten malum. Bu durumda suç işleyen bir beyazın yakalanma ihtimali suç işleyen siyahtan çok
    daha düşük. İkincisi de büyüdükleri çevre, yaşam koşulları ve fırsat eşitsizliği. Ghetto'da doğan bir zencinin suç işlemesi sadece kendi suçu mu?
    Bu şekilde bir istatistik de biraz manipülasyon içeriyor. Suçlu bir zenci tek bir suç işlemiyor ki sadece. Sabıkasında bir çok suç oluyor. Bir zenci 4 suç işleyince 52% oranını yakalarlar zaten. Garip bir şey yok yani istatistikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Young Sinatra -- 2 Haziran 2020; 15:51:40 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.