Şimdi Ara

Amerika'da Üniversite Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık bir senedir aklımdan çıkmayan bir sorun,yurtdışında okumak.Şu an 10. sınıftayım ve bu yaz TOEFL sınavlarına çalışmayı planlıyorum ayrıca babamın arkadaşının bir otelinde resepsiyonda çalışıp konuşmamı geliştirmeyi planlıyorum.Ailem doğal olarak gitmeme pek istekli değiller o yüzden ya burs kazanırsa ya da burda kalırsın tarzı net bir tavırları var.Daha önce Amerika'da üniversite okumuş ya da bilgili arkadaşlardan;
    1)Sadece yurtdışındaki üniversiteler mi burs veriyor?Türkiye'den burs verebilecek şirket tarzı kurumlar var mı?
    2)Burs kazanmak için spor,başarı bursundan başka seçenek var mı?(4 yıl önce futbol lisansım vardı ama şu an geçersiz.İstanbul'un en iyi 6. anadolu lisesinde okuyorum ve 83.06 ortalamam var)
    3)Yurtdışındaki üniversitelerin bir şartı da sosyal faaliyetler sanırım.Sosyal faaliyetden kasıtları ne tam olarak?

NOT:Amerika ilk tercihim ancak Kanada'da olabilir.Avrupa ülkelerini de isterim ama dil sorunu çekiceğim kesin.

Şimdiden teşekkürler.

• Yukarı.
  • abd ünilerinden %100 burs alman imkansız gibi birsey genellikle kendi vatandaslarına vermiyi uygun goruyorlar $4bin kadar burs alıyorsun galiba bunlarda sadece 1 yıl ıcın gerisi hakkında bilgim yok
  • Anladım.$4 bin dolar cidden çok az.
    Daha detaylı bilgiye sahip olan veya başka ülkelerdeki üniversiteler hakkında bilgisi olan varsa bekliyorum.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.R.R Tolkien

Anladım.$4 bin dolar cidden çok az.
    Daha detaylı bilgiye sahip olan veya başka ülkelerdeki üniversiteler hakkında bilgisi olan varsa bekliyorum.
    Teşekkürler.

Bazı özel kurumlar burada burs tanırlar başarılı öğrenciler için, biri MEB'den diğeri TPAO'dan burslu 2 öğrencim var başvurularını yürüttüğümüz. Okumak istediğin bölüme göre başvuracağın kurumlar da değişecektir Türkiye'de. Mesela teknik bölümler vs istersen TÜBİTAK'a dahi başvurabilirsin. Türkiye'deki kurumlar dışında, okumak istediğin üniversiteden burs almak istiyorsan, normal şartlarla oraya gider eğitimine başlar ardından kendini gösterdikten, başarı sergiledikten sonra orada burs kazanabilirsin. Amerika'da çalıştığımız kurumlardan burslu eğitim imkanı sunanlar mevcut, buradan onları belirlemek mümkün ancak dediğim gibi oradayken bu bursu almaya hak kazanabiliyorsun.

• Toefl kazancak kadar ing varsa yurtdışına çıkmasanda olur
  • üniversite ücretini öde geriye kalan yaşam masrafın için üç beş etraftan burs bulmaya çalıs öbür türlü zor bitirirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.