Şimdi Ara

Amerika'da lisans eğitim (Top 20)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet 10.sınıfa geçiyorum. 10 ve 11 boyunca AP Physics C:E&M , Physics Mechanics, Calculus BC ve Biology'ye girmeyi düşünüyorum. SAT de 1600/1500 en düşük hedefliyorum elbette not ortalamasını geçen seneyle sabit 98/100 tutarak. Fakat sınavlarda iyi sonuçlar, iyi essayler ve recomenndation letterlar öğretmenlerden ilk 20 özellikle 10 üniversiteleri için şartları karşılasa da güçlendirmem gerekli. Öncelikle bir Fen Lisesi'nde okuyorum ve daha önce Kanada, Almanya, İtalya'ya öğrenci yollamış olsalar da Amerika'ya daha önce hiç öğrenci yollamamışlar. Fen Lisesi olması ve daha önce hiç US'e öğrenci yollamamış olmamaları acaba bir avantaj olarak görülebilir mi? Sonuçta danışmayı zaten okuldan bağımsız olarak bir yerden alacağım epey tecrübeli bir yerden. Toefl'dan da 103 geçmem gerekli elbette ve onu şuan geçebiliyorum deneme sınavları gibi bir sonuç gelirse.

    Şimdi danışmam gereken sorular:
    1- 10.sınıf yazında bir staj/araştırma tarzı birşey yapmayı planlıyorum Stanford ya da Harvard da bir yaz okuluna gitmenin yanında.
    2- 10.sınıf ve 11.sınıf boyunca bir bilim projesi hazırlamayı planlıyorum bilgisayar ya da fizik alanında. Böylece hem başvuru esnasında supplemental olarak research paper yollayabilirim ve asıl önemlisi araştırma yapmış olmam ve tecrübe kazanıcak olmam.
    3- Kendimi yazılım alanında EDx, coursera ve kitaplar aracığılıyla geliştiriyorum ve IOS, Android için uygulamalar geliştiriyorum. MATLAB öğreniyorum ve bunlarla birlikte 11.de özellikle RSI programına başvurmayı planlıyorum.
    4- Bunların neredeyse hiç önemi olmasada tenisle ve gitarla ilgileniyorum.
    5- Kitap inclemeleri yaptığım için blogum var. Arada dizi incelemeleri de yapıyorum ve iyi bir içerik olduğunu düşünüyorum.
    6- Destination Imagination yarışmalarında ödüllerimiz var takım olarak ve ayrıca liseden itibaren MUN ile ilgileniyorum en iyi delege ödüllerine sahibim ve uluslararası ve nasyonel birçok MUN'e katıldım ve devam etmeyi planlıyorum.

    Bana herhangi bir öneriniz var mı? Özel bir Fen Lisesi'nde burslu olarak okuyorum ve ayrıcalıklı bir eğitim var gerçekten bunun yardımcı olacağına inanıyorum. Başta MIT gibi bir takıntım vardı her ne kadar %9 gibi bir kabul edilme oranının farkında olmama rağmen fakat artık herhangi bir okul saplantım yok fakat Princeton Caltech Stanford CMU MIT Harvard Berkeley Michigan gibi CS alanında Top10 okullardan birine girebileceğimi düşünüyorum. Genel düşünceleriniz nelerdir?

    Ayrıca İzmir'de ya da genel olarak Türkiye'de araştırma/staj ya da iyi bir yaz okulu/araştırma tarzı bir yer tavsiyeniz var mı sonraki yaz için?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MagniBlue -- 25 Ağustos 2017; 23:54:8 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.