Şimdi Ara

Amerika Birleşik Devletleri Alzheimer ilacını onayladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amerika Birleşik Devletleri Alzheimer ilacını onayladı



    Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 20 yıl sonra ilk kez Alzheimer hastalığına karşı geliştirilen 'tartışmalı' bir ilaca onay verildi.



    ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) yapılan yazılı açıklamaya göre, deney aşamasında olan ve Biogen firması tarafından geliştirilen Aduhelm (aducanumab) isimli Alzheimer ilacının, erken safhalar için kullanımına izin çıktı. Açıklamada, beyindeki amiloid beta plakları azalttığı söylenen ilacın, ilk kez hastalığın kaynağını hedef alan bir tedavi yöntemi olduğu belirtiliyor.



    Söz konusu ilaç, Alzheimer hastalığının ilk safhalarında görünen hafif bilişsel bozuklukların ilerlemesini yavaşlatıyor. Uzmanlar, ilacın amacının hastalığın semptomlarını hafifletmekten ziyade ilerleyişini yavaşlatmak olduğunu vurguluyor.



    Alzheimer



    Amerika Birleşik Devletleri Alzheimer ilacını onayladı



    Söz konusu onay bilim insanları arasında tartışmaları da beraberinde getirdi. Bilim camiasında FDA'nın kararına temkinli yaklaşanlar da bulunuyor.



    Ayrıca Bkz.FDA Wegovy adlı GLP-1 analoğunu onayladı



    Biogen'in kullanım onayı için yaptığı başvuruyu inceleyen bağımsız heyet, aducanumabın etkinliğine ilişkin verilerin yetersiz olduğunu raporlamıştı.



    Şu anda Dünya genelinde en az 50 milyondan fazla kişinin Alzheimer hastası olduğu tahmin ediliyor.




    Kaynak:https://tr.euronews.com/2021/06/08/abd-18-y-l-sonra-ilk-kez-bir-alzheimer-ilac-na-onay-verdi







  • İnşAllah işe yarar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • O tartışmalı bu tartışmalı diye diye bazı ilaçlar belki de haberimiz yokken üretimi durdurulup yok olup gidiyor olan yine hastalara oluyor.İnşallah pahalı bir ilaç değildir ve yan etkisi de en azdır ve de yavaşlatmak değil durdurucu olur.

  • Yok mu şöyle bir ilaç, içince komple beyni onarsın ve yenilesin, kökten tedavi etsin? Tabii bir kerede değil, belirli bir süre ve dozaj ile, zamanla.

  • Öyle bir ilaç olsaydı tanıdığım yüzlerce kişiye rızasıyla veya zorla kullandırırdım zira bazılarının beyni çoktan erimiş. Tabi "ben yoruldum hayat" şarkısını seslendirip ben de kullanırdım, adamda beyin bırakmadılar deyip.

  • Quard kullanıcısına yanıt
    Etiğin konusu insan olduğunda, bazen sinir bozucu olabiliyor. Umarım maksimum fayda sağlar.

  • İlaç için fon desteği de önemli. Aslında birçok hastalığın tedavisi, destekle halledilebilir.

  • Quard kullanıcısına yanıt
    Biogen on Tuesday faced tough questions from Wall Street analysts over the $56,000 annual cost of its newly approved Alzheimer's drug, Aduhelm.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Abi Eminoğlu şu anki ilaç firmaları öyle bir ilaç olsa bile o ilacı tasarlayana bile gebertir ler. Sürekli kaydediyorum çıkan ilaçların hemen hemen hepsi sadece yavaşlatıcı neredesin durdurucu biledir yavaşlatıcı iyileştirici ilaç yok gibi bir şey. Çünkü ilaç firmalarının hedefi bu o açık açık belli. Dünya ticaret örgütü'nün yıllık istatistikleri var �laç satışları üzerine 1990'lara kadar ilaç sektörü 15-20 milyar dolar civarındaydı basitti şimdi trilyon dolara çıktı deli paralar kazanıyorlar bu parayı hiçbir açgözlü vicdansız şirket sahibi bırakmaz istemez doktor hiç bırakmak istemez.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnşallah etkili olur

  • Bu durumda hastalığın ilerlemesini engelleyen bir ilaç olacak. Umarım bu hastalığa kalıcı çare olur.

  • Sonunda bir çözüm bulunacak mı yani?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.