Şimdi Ara

AMD ZEN SERISI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • INTEL DDR4 SAYESİNDE PİYASAYI GÖTÜRDÜ POTANSİYEL MÜŞTERİ SAYISI AZALDI BEN SKYLAKE İŞLEMCİ ALMIŞ OLSAM AMD İLE DEĞİŞMEM ŞAHSEN.
    AMA INTELLE AYNI ANDA DDR4 E GEÇ SELERDİ İŞ OZAMAN DEĞİŞİRDİ AMD ÇOK GEÇ KALDI.
  • Amd bu işlere Intel'in çıkardıklarını kopyalayarak başladı diyorsun bir tane örnek göstermiyorsun, kaynak vermiyorsun bilenler bilir diyorsun. O zaman atış serbest ise bende o zaman hayır diyorum Intel Amd'yi kopyalayarak bugünlere geldi(!) diyorum, kaynak olarak bilenler bilir. Unutmadan aklıma gelmişken Amd'nin işlemcileri Intel'in işlemcilerinden daha düşük frekans da çalışmalarına rağmen Intel'in yüksek frekanslı işlemcileriyle nasıl rekabet ediyordu?

    Kaynak: Bilenler bilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 25 Mayıs 2016; 22:33:03 >
  • Amd 1997 yılına kadar direk Intel işlemcileri kopyalıyordu
    . Hatta 1983 yılına kadar da lisanssız kopyalıyordu. Ama illa ki kaynak istiyorsunuz buyrun Levent hocadan dinleyin

    https://teknoseyir.com/intelin-ezeli-rakibi-amdnin-tarihi-tozlu-raflarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Foxbat

    Zen hakkında öğrenebildiğim her şeyi öğrendim. Aslında yazılanlardan daha fazlasına sahibim ama doğrulanmadan sitemde yayınlamam.

    AMD Zen'de eski günlerdeki taktiklerini izliyor. Bilen bilir, AMD bu işlere Intel'in işlemcilerini kopyalayarak başladı. Intel bir işlemci çıkarır AMD de 1-2 ay sonra onun daha hızlısını piyasaya sürerdi. Aslında Zen de bir nevi Core klonu ama bu kez üstünde ciddi tersine mühendislik var. Öncelikle Bulldozer'deki hatalarından çok iyi dersler çıkarmışlar. Bulldozer kötü bir mimari değildi ama piyasada Core hakimiyeti varken kimse Bulldozer uyumlu parallel computing'e ilgi göstermedi. O yüzden Single core performansını abartılı derecede artırmışlar. Cache yapısı tümden yenilenmiş ve adam gibi bir çipsetle de destek verecekler. 6 senedir 32 nm'de debelendiklerinden güç tüketimi konusunda abartı tecrübe sahibiler ve bunu Zen'e de uyarlamışlar. Intel işlemcilerine ne koymuşsa AMD daha kaslı ve verimlisini eklemiş. Bir kaç tane de sürprizleri var.

    Zen AMD'nin son kurşunu ve bunu bildikleri için çok motive durumdalar. "Madem piyasa Core tekelinde, o zaman biz de Core'u ezip geçelim" diyorlar. Bilirsiniz, en iyi fikirler en zor zamanlarda filizlenir :)

    Modül yapısı korunuyor mu? Var mı bilginiz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • EXcom_Zkko kullanıcısına yanıt
    Modül hala var ama fx gibi değil. Çipleri quad core modüller olarak üretiyorlar yani bir modül bildiğiniz dört çekirdekli işlemci.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IBM için Intel ile anlaşıyorlar, burada önemli olan yazdığın şeylere karşılık bir kaynak vermendir, malum buralarda ki bazı yorumlar kanserlik.

    Şu an Intel ile rekabet edebilmek için fiyatı onlardan düşük ve onlar kadar performanslı işlemciler gerekiyor, Amd'de burada çözümü tek çekirdek performansını artırmakla buluyor, Zen işlemcisi halen daha buğulu bazı süprizler de olabilir. Burada piyasada ki yazılımlar önemli eğer o yazılımlarda insanlar testlerde Amd'nin sürekli geri kaldığını gördükleri zaman bir algı yerleşiyor Amd kötü diye. Bunu kırmak için de böyle bir yola girdiler, biz f/p oranına büyük önem veren kullanıcıları için de Zen mimarisi oldukça büyük bir öneme sahip, çünkü her sene %5-10 arası artan performans görmek istemiyoruz. Ayrıca Zen Amd'nin son kurşunu değil o hayallerden çıkmanızı öneririm.




  • Amd iyi işlemci yapmış olmasa intel gidipte optane x3d bellek teknolojisi gibi bir atılım yapmazdı kolay kolay bence,demek ki İntel'i baya zorlayacak işlemciler yapmış olmalı.
  • Ben AMD'ye sempati duyan biriyim ve bunu hiç gizlemedim. Ama gerçekler ortada. Firma Borç/Ödeme dengesini ucu ucuna tutturabiliyor. Ar&GE bütçesi rakiplerinin çok gerisinde. Batar demiyorum ama X86 işinden çıkmayı bile düşünebilirler çünkü GPU tarafında işler yolunda onlar için.
    ZEn bence tutacak. Belki Intel'i ilk seferde ezip geçemeyecekler ama en azından daha fazla işlemci satıp gelirlerini arttıracaklar ve Intel'e yetişecekler. Çünkü Intel'de de işler o kadar yolunda değil. Core mimarisi artık performans sıçraması yapamıyor ve yapması da pek olası değil. Intel de mimari değişimi yerine sürekli nanometrik küçülmeye oynuyor. Sözde bu yılın sonunda 10 nm'lik Cannonlake gelecekti onun yerine Kabby Lake diye bir şey uydurdular. 14 nm ama anakartı ayrı olacakmış ( 200 serisi ). Yani AMD'nini şansı fazla.
    İnşallah bu bu fırsatı harcamazlar.




  • Intel'e yetişeceklerini sanmıyorum, yerleşik algıyı kırmak çok zordur. x86 işinden çıkacaklarını düşünmüyorum bu işin bir Apu'su var konsolu var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 26 Mayıs 2016; 16:18:33 >
  • Dostum Core Serisi 2006'dan Kalma Eski Bir Jenarasyona Sahip Tabiki Hayla Guclu islemciler Fakat Zen islemci Yeni Bir Jenerasyon Ayrica Mimari Olarak Gelismeye Musait islemciler. Core Serisi Artik Eskisi Gibi Gelisemiyor Cunku Eski Jenarasyon Oldugu icin Gelisim Cemberi Baya Daralmis Noktada islemci Diyor Ben Artik Bundan Sonra Gelisemiyorum Burasi Son Nokta Diyor. intel'in AMD Gibi Yeni Jenerasyona Gecmesi Sart Yoksa Pentium 4 Faciasi Olucak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 8 Haziran 2016; 18:13:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen neden her kelimeyi büyük harfle yazıyorsun? Ben senin trol olduğunu düşünmeye başladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Dostum Chipset Performansi Hikaye Zamaninda Athlon 64'ler Neden Gucluydu Mimarisi Cok Gucluydu Chipset Performansindan Degildi O Kadarda Onemli Degil. Bulldozerlerin Gercekten Chipset Performansida Dandik Anakartlarida Direk Bozuluyor Aslinda Ankarttan Degil Chipsetten Kaynaklaniyor AM4 Anakartlarda Bu Sorunlarin Hepsi Cozulmus.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 8 Haziran 2016; 13:05:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum Oyle Deme Onun Bir Ozelligi Var Sekil Sukul Olsun Oyle Yaziyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EXcom_Zkko kullanıcısına yanıt
    Dostum Zen islemcide MCM ile Hyper-Threading Birlestirilmis Yani MCM Modul Chip Modul Demek Bu IBM'e Ait Tasarim Hatta Bu MCM'yi ARM Bile Kullaniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 8 Haziran 2016; 13:15:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ögrenmiş bi mcm cmt smt amd arm ibm döndür döndür kullan :D
  • Ghostbf kullanıcısına yanıt
    Dostum Bak Bilmiyorsun Etmiyorsin Konusma Ben Bildigim icin Anlatiyorum. Elimde Cok Guzel Ornekler Var Onlari Aticamda Bu Forum SS Bile Atilmiyor Ki. Ben Onu Onceden CMT Saniyordum Cunku Cok Benziyor Fakat MCM'mis O IBM'e Ait AMD'de Onu Satin Almis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 10 Haziran 2016; 13:03:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.