Şimdi Ara

AMD ZEN SERISI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bütün Amd trolleri bu konuda toplanmış , yer imi olarak kaydedinde arada gülersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sertan-57

    Hyper-Threading'e Duzgun Kod Basilmis CMT Oyle Degil CMT'ye Eksik Kod Basildigi icin Stabil Calismiyor Verimli Calismiyor Dusuk Enerjiyle Calismiyor CMT Gayet Basarili Yeterli Kod Basilsim Gor Bakalim O Zaman CMT'yi Canavar Olur. AMD'nin CMT'yi Bastan Tasarlamasi Lazim Yeterli Kod Basilmasi Lazim. Suan CMT Bozuk Yani Kodlarda Argo Var Yani Bir Hata Var CMT'nin Bastan Tasarlanmasi Lazim Ayni Zen islemci Gibi Dusun X86 Mimarisinde Butun Mimarilar Kod Olmadan Calisamaz Ornek CMT.

    Ben de kod basmayı geçtim Argo var ne demek onu anlamaya çalışıyorum =) Kodda hata varsa at çöpe, baştan yazarsın ne olacak. Zaten her hatalı kodda! kodu düzeltmek yerine baştan yazmak lazım mazoşist mühendisler olarak.
  • Bir bilgisayar mühendisi olarak, mikroişlemci dersi almış biri olarak söylediklerin komiklikten öte bir şey değil. Kod eksikliği nedir birader bana bi anlat? De ki instruction set intelinkinden küçük, de ki intel in 3 cycle da yaptığı işi amd 5 cycle da yapıyor, ama bana kod eksikliği deme.
  • İşlemciye kod basmak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogo argentino

    DH yönetimi iyice ilgisiz olmuş, yahu şu adamı süresiz banlasanıza ne bekliyorsunuz! Hiç bir yönetici görmüyor mu? Defalarca uzaklaştırma alan, her işlemci konusunu baltalayan, hakaret eden ve sürekli şikayet edilen birini neden forumda barındırıyorsunuz? Nasıl aciz bir yönetim bu?

    Yönetimden bu konuda pek beklentiye girmeyin. Dahili bileşenler bölümü, hep birkaç kişi yüzünden, onlarca bilgili üyeyi kaybetmiştir.

    Tabii ben sizi soğutmayayım. Geçmişte hesabım, "yönetime iftira atmak" gibi ne idüğü belirsiz bir suçlamayla, uyarılmadan, rds tarafından sınırsız kapatılmıştı. Anlayacağınız, ortalığı karıştıranlara bir şey olmazken, bizim gibi üyelere çizik gelebilir.




  • İki sene kadar önce aynı kişiyi şikayet ettim, ama durum haala aynı, ilgili yazışma buyrun. AMD ZEN SERISI
    Not:içerik için kusuruma bakmayın ama belki yönetim gereğini yapar diye eklemek zorunda kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogo argentino -- 24 Nisan 2016; 20:09:27 >
  • mosahin M kullanıcısına yanıt
    CMT'ye Diyorum Kod Eksikligi Var Diye Ne Bicim Bir Muhendis'sin Dostum Daha Bunu Bilmiyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 24 Nisan 2016; 22:54:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam birader sen haklısın, 10 yıldır kod yazan biri olarak ben kod eksikliği ne bilmiyorum =)
  • Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    Millete neden küfür ediyon . Küfür ederken bile büyük küçük harf yazmış
  • Bende yeni nesil işlemci, gpulari bekliyorum mesajım bulunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    Aynı üslupta küfürden 1 yıl kadar önce bana da ulaştı ama kullanıcı ismi farklıydı demek ki aynı kişi küfretmiş olabilir , bunu banlayacaklarını pek zannetmiyorum , burada nice küfürler edildiği olduğu , sapıklar oldu vs çoğusu 1-2 gün banlandı ya da mesajları silindi.

    Yani birşey olmaz bunlara.

    banada aynı uslupla küfür edildi muhtemelen aynı kişiydi. şikayet ettiğimde 24 saat ceza aldı sadece. öncesinde ise beni özelden tahrik eden birine s.g dediğim için 1 hafta ceza almıştım nedeni ise bahsettiğim şahısın yönetimden torpilli olmasıydı. bende bu arkadaş gibi içeriği paylaşıp tüm yönetime aynı sözleri söyleyip ''şimdi 24 saat cezamı verebilirsiniz'' demiştim. yani forumdaki ban ve ceza olayı adaletsiz, çıkarcı.




  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Sen Tam Bir intel'in Fanboysun Bunu Cok iyi Anladim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sertan-57

    Sen Tam Bir intel'in Fanboysun Bunu Cok iyi Anladim.

    25 günlük ban yetmedi herhalde sana.

    İlk önce küfür etmeden yazmayı , hitap etmeyi öğren , sonra Türkçe yazmayı.

    Ardından herhangi bir işlemciye KOD BASILMA DİYE bir işlemin OLMADIĞINI öğren.

    Sonra konuşuruz.
  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Olum Ben Sana Hic Bir Zaman Kufur Etmedim Taaa Eskiden Etmistim Bir Kac Kisiye Onlarda Rahat Durmamisti Sana inandirmak Zorunda Degilim 25 Gun Ban Onemli Degil Onemli Olan Senin Duzelmen Ben Eskiden Kufur Eden Birisiydim Artik Etmiyorum Kendimi Duzelttim Sende Kendini Buna Benzer Sekilde Duzeltebilirsin Sen iyi Birisi Ol Ben Sana Her Zaman iyi Davranirim Benim Türkcem Seninkinden iyi Oldugu icin Sorun Yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 25 Mayıs 2016; 11:52:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ne gerek var birbirinizi kırmaya tartışmaya. şurda güzel güzel konuşsanıza yok o öyle değil böyle arkadaşım desenize. biri birşey bilmiyorsa kafasına vurmadan yanlışın var demek gibi güzeli varmı
  • Şimdi sen bana diyorsun ki AMD sıfırdan ürettiği bir işleciyi tekrar Buldozer mimarisinde tasarladı ve üstüne HT benzeri bir sanallaştırma mı getirdi ?

    "papaz her gün pilav yemez" derler bilir misin ?
  • furkancelik20 F kullanıcısına yanıt
    Dostum CMT Degilmis Ona Benziyor MCM ile Hyper-Threading Olucakmis Zaten O CMT'den Hayir Onun Bastan Tasarlanmasi Lazim Yada IBM Tasarlasin AMD Tasarladi Eline Yuzune Bulastirdi Goruyorsunuz CMT Stabil Calismiyor. Bende Bu Yuzden FX-8350'yi Birakip Zen islemciye Gecicem Allahin izniyle Zen islemciye Gecmemin En Buyuk Sebebide Hyper-Threading Var Diye :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BiilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Bu Eski Olay Zaten Zamanin'da Rahat Durmadilar Bana Agir Hakaret Edince Bende Kufur Etmek Zorunda Kalmistim Bir Kac Kisiye Fakat Kimse Vuramaz Sadece Ben Vurarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zen hakkında öğrenebildiğim her şeyi öğrendim. Aslında yazılanlardan daha fazlasına sahibim ama doğrulanmadan sitemde yayınlamam.

    AMD Zen'de eski günlerdeki taktiklerini izliyor. Bilen bilir, AMD bu işlere Intel'in işlemcilerini kopyalayarak başladı. Intel bir işlemci çıkarır AMD de 1-2 ay sonra onun daha hızlısını piyasaya sürerdi. Aslında Zen de bir nevi Core klonu ama bu kez üstünde ciddi tersine mühendislik var. Öncelikle Bulldozer'deki hatalarından çok iyi dersler çıkarmışlar. Bulldozer kötü bir mimari değildi ama piyasada Core hakimiyeti varken kimse Bulldozer uyumlu parallel computing'e ilgi göstermedi. O yüzden Single core performansını abartılı derecede artırmışlar. Cache yapısı tümden yenilenmiş ve adam gibi bir çipsetle de destek verecekler. 6 senedir 32 nm'de debelendiklerinden güç tüketimi konusunda abartı tecrübe sahibiler ve bunu Zen'e de uyarlamışlar. Intel işlemcilerine ne koymuşsa AMD daha kaslı ve verimlisini eklemiş. Bir kaç tane de sürprizleri var.

    Zen AMD'nin son kurşunu ve bunu bildikleri için çok motive durumdalar. "Madem piyasa Core tekelinde, o zaman biz de Core'u ezip geçelim" diyorlar. Bilirsiniz, en iyi fikirler en zor zamanlarda filizlenir :)




  • Foxbat kullanıcısına yanıt
    Oh güzel haberler bunlar,Am4 soketle sistemi kurup uzun süre kullanmayı planlıyorum,o zaman dolayısıyla zen apularda çok harika olacak demektir,hemde nvidia baskısı sonucunda vega mimarisiyle gelebilir 14 nm apular,şu haziranda am4 anakartlarla bristol ridge apular bi çıksında belki onları patlatmamak için zenden fazla bahsetmek istemiyorlardır(gerçi klasmanları farklı) ,çıkışından sonra anakartların heralde artık zenden bahsetmeye başlarlar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.