Şimdi Ara

AMD Zen işlemcileri gelecek yıla kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
0
Favori
4.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

AMD’nin yıllarca üzerinde çalıştığı ve baştan aşağı yeniden tasarladığı iddialı işlemci mimarisi Zen, bizi biraz daha bekletecek gibi görünüyor. Normalde yılın sonu için planlanan ilk AMD Zen işlemciler biraz gecikecek.

AMD Zen

Döngü başına önceki nesle göre yüzde 40 daha iyi performans sunan AMD Zen mimarisi, 14nm sürecinin etkisiyle enerji verimliliğinde çıtayı daha da yükseltiyor. Zen çekirdekleri 4 adet tamsayı ünitesi, 2 adresleme ünitesi ve 4 kayar nokta ünitesi barındırıyor. Çekirdekler döngü başına 4 komut seti çözebiliyor.

Çekirdek başına Seviye 1 önbellek 32KB iken Seviye 2 önbellek miktarı ise 512KB. Zen mimarisi, AMD’nin iddiasına göre 3D render işlemlerinde 3GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Intel Broadwell-E Core i7 işlemcilerden bir miktar daha hızlı.

Gelen bilgilere göre AMD Zen tabanlı FX işlemci ailesi Summit Ridge, Şubat 2017 tarihinde piyasaya sürülecek. Normalde FX işlemcilerin Kasım veya Aralık ayında piyasada olması bekleniyordu. Şubat-Mart 2017 tarihlerinde ise Raven Ridge APU ailesi piyasaya çıkacaktı.

AMD Zen işlemcilerin gecikmesinin en önemli nedeni X370 AM4 anakartların bekleniyor oluşu. Elbette firma Summit Ridge işlemci ailesi ile ilgili de acele etmek istemiyor ve zamanı en iyi şekilde kullanmaya çalışıyor.

FX işlemcilerin gecikmesi elbette yeni APU’ları da etkileyecek. Gecikme süresi göz önüne alındığında Raven Ridge ailesinin Computex 2017 fuarında resmiyet kazanacağını tahmin edebiliriz. Daha sonra ise Opteron ailesinden sunucu işlemcilerinin piyasaya çıktığını görebileceğiz.

Ayrıca Bkz.Intel modemler artık iPhone modellerinde

AMD Zen mimarisi firmanın gelecekteki adımlarına da temel olacak. İlk nesil Zen mimarisinden sonra performansı ve enerji verimliliği arttırılmış ikinci nesil Zen+ mimarisi 2018 yılının sonlarına doğru kendisini gösterecek. 2020 yılında ise AMD’nin 10nm temelinde yeni işlemci mimarisine geçiş yapması bekleniyor. 

• AMD çok büyük hata yapıyor ertelemekle, çünkü son kalan eski nesil bilgisayar kullanıcıları Zen işlemciler çıkana kadar intel skylake işlemcilerden almış olacak ve skylake işlemci alan kişi de en 5 yıl o işlemciyi kullanır. Yani bu gidişle AMD çok iyi bir işlemci çıkarsa bile avucuyu yalayacak ve zarar edip batacak. zamanlama çok önemlidir ama AMD zamanı hep geciktiriyor.

• 5 senedir amd phenom ii x4 970 black edition kullanıyorum,

Planım sene sonunda 4 çekirdekli bir zen işlemci, rx480 ve freesync monitörlü bir sistem toplamak,

Üstelik ben Zen işlemcilerin, broadwell i bırakın, skylake seviyesinde olmasına razıyım.

Ama, AMD Zen serisini erteleyip duruyor, sinir oldum artık

Kanımca en başından beri Zen'in yıl sonuna yetişmeyeceğini bal gibi de biliyorlardı,

Ama bence bilerek yalan söylediler.

İşleri güçleri süpekülasyon, asparagas haber.

Yeni sistem toplamak için Zen'i de görmek isteyenleri oyalayıp durdular.

Şimdide utanmadan Şubat diyorlar.

Edit : Ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 14 Eylül 2016; 10:17:33 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ozbey08

AMD çok büyük hata yapıyor ertelemekle, çünkü son kalan eski nesil bilgisayar kullanıcıları Zen işlemciler çıkana kadar intel skylake işlemcilerden almış olacak ve skylake işlemci alan kişi de en 5 yıl o işlemciyi kullanır. Yani bu gidişle AMD çok iyi bir işlemci çıkarsa bile avucuyu yalayacak ve zarar edip batacak. zamanlama çok önemlidir ama AMD zamanı hep geciktiriyor.

Amd üretim konusunda yavaşladı şuanki ilk derdi varsa yoksa sonye xboxa parçalar göndermek pc tarafında adamlar bakıyor amd yok gidip alıyor intelini nvidiasını.

bu haber !

• berkayjan kullanıcısına yanıt
    Şu amd fanboylarının millete fanboy diye sallaması sıktı artık.Yukarıda yorum yapan iki kişide gayet haklı.Adam sistem toplayacam aylarca bunların oyalamasını bekleyeceğime intel alırım diyor nesi fanboyluk?Millete saldırmayı bırakın sürekli yok son çeyrekte çıkacak bilmem ne olacak diye haberler yapıp sonrada şubatta diyorlar kimse bunların keyfini beklemez gider skylake alır kullanmaya başlar aradaki fiyat farkınıda kullandığına sayar.Birde zamanında skylake aldılar yazmış daha okuduğunu anlamaktan acizsin gelip burda millete sallıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkke -- 14 Eylül 2016; 10:34:17 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

quote:

AMD çok büyük hata yapıyor ertelemekle, çünkü son kalan eski nesil bilgisayar kullanıcıları Zen işlemciler çıkana kadar intel skylake işlemcilerden almış olacak ve skylake işlemci alan kişi de en 5 yıl o işlemciyi kullanır. Yani bu gidişle AMD çok iyi bir işlemci çıkarsa bile avucuyu yalayacak ve zarar edip batacak. zamanlama çok önemlidir ama AMD zamanı hep geciktiriyor.

Amd üretim konusunda yavaşladı şuanki ilk derdi varsa yoksa sonye xboxa parçalar göndermek pc tarafında adamlar bakıyor amd yok gidip alıyor intelini nvidiasını.

bence AMD ya işlemci bölümünü ya ekran kartı bölümünü satması gerek ikisini birlikte beceremiyor. hep geç kalıyor.
    AMD işlemci bölümünü satıp ekran kartı bölümüyle yola devam etmeleri gerekir. işlemci bölümünü qualcomm a falan satsalar süper olur aslında

• 2017'nin 2. yarısı Intel 10nm'ye geçiyor Cannonlake mimarisiyle. AMD yine aynı üretim sürecinde yakalayamayacak Intel'i.
  • Beklemek iyidir. Düzgün ve sağlam ucuz bir işlemci olacak. Bu yüzden şubata erteledi. İntele 2100 tl vereceğinize şubatı bekleyin derim yada amd fx 8350 çok rahat yetiyor şuanda. Ben fx 8350 kullanıyorum şuana kadar hiç sorun yaşamadım. Hız performans ucuzluk amdde. Karşılaştırmalarımdada amd önde. Test sonuçları hikaye.

• intel'in yeni islemcileri daha cok Mobil bilgisayarlar oldugu icin tasarlandigi icin ( haberler de öyle lanse edildi ben naapemmm) "Zen" tabanli toplamak daha dogru geliyor nedense.

• quote:

Orijinalden alıntı: InvisibleLord

Geç olsun sorunsuz, bekleneni karşılasın diyelim En azından işlemci beklerken ekran kartlarında indirim yakalarız belki

Ben her türlü beklemeye razıyım. Sabırsız ergenler ne yaparsa yapsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Das Boot

2017'nin 2. yarısı Intel 10nm'ye geçiyor Cannonlake mimarisiyle. AMD yine aynı üretim sürecinde yakalayamayacak Intel'i.

Intel'in öyle dediğine bakmayın. Intel'in 10 nm işlemcileri sadece hız aşırtılmış sürümler olacak. Biraz da test yazılımlarına para yedirir, asıl çakallık gündelik kullanımda bal gibi ortaya çıkar. Intel tıkandı. Hala bunu anlatamıyoruz.
  • En azından almaya değer bir şey çıkarsınlarda 2023 olsun fark etmez.

AMD Zen işlemcileri gelecek yıla kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 15 Eylül 2016; 1:29:22 >
    Aynen ben de bekliyorum zaten şuan kasa toplama planım yok benim için isterse 2018de çıksın. Sonuçta ben tüketiciyim, alacağım zaman piyasadaki ürünleri fiyata göre karşılaştırır mantıklı olanı alırım. Yok amd yok intel yok o 4nm daha gelişmiş fark etmez sonuçta ne ileri derece hız aşırtma yapacağım ne de fantazi sistem kuracağım gündelik kullanımda tatmin etsin yeter :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 14 Eylül 2016; 11:57:19 >

Orijinalden alıntı: InvisibleLord

Aynen ben de bekliyorum zaten şuan kasa toplama planım yok benim için isterse 2018de çıksın. Sonuçta ben tüketiciyim, alacağım zaman piyasadaki ürünleri fiyata göre karşılaştırır mantıklı olanı alırım. Yok amd yok intel yok o 4nm daha gelişmiş fark etmez sonuçta ne ileri derece hız aşırtma yapacağım ne de fantazi sistem kuracağım gündelik kullanımda tatmin etsin yeter :)

Kağıt üstünde değerlere takılan adamlar kendilerini mülkle tatmin eden adamlardır.

Onlara aldırış etmeyin.

Uygun fiyata daha fazlasını veren adam varken gerisi yalan.
  • AMD zen işlemciler ucuz olacak diye bekleyenler avuçlarını yalayacaklar. bakınız amd rx serisi için rx 460 =99 dolar
    rx 470 için 150 dolar,rx 480 için 200 dolar denmişti şimdi fiyatlara bakınca hiçte o yazlan rakamların yanından bile geçmediğini görüyoruz.
    yani bu hesap ile AMD zen işlemcilerini de öyle ucuz olacak falan zannetmeyin boş yere.
  • quote:

bence AMD ya işlemci bölümünü ya ekran kartı bölümünü satması gerek ikisini birlikte beceremiyor. hep geç kalıyor.
    AMD işlemci bölümünü satıp ekran kartı bölümüyle yola devam etmeleri gerekir. işlemci bölümünü qualcomm a falan satsalar süper olur aslında
    Öyle bir şey olacaksa bence GPU bölümünü elden çıkarsınlar ve ATI yeniden kurulsun. Çünkü Intel'in x86 lisansı Intel dışında sadece AMD'nin elinde bulunuyor ve bu lisansı elden çıkarmak AMD için büyük kayıp olacaktır.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.