Şimdi Ara

AMD X2, Intel Core 2 Duo İşlemcilerinin Performans, Performans/Fiyat ve O/C Kapasiteleri İncelemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
10.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sonuçlar sanki bana biraz tutarsız gibi geldi. X2 6000 için 3,22ghz gösterilmiş, az önce bir forumda, 3,3 ya da 3,5 gibi birşey gördüm. Ayrıca, x2 3600 içinde 2,77ghz demişsiniz. Ben hızaşırtma bölümünde, o işlemciyi stok fanla 3ghz üzerinde görmüştüm. Ayrıca dikkatimi hep core2duo işlemcileri hep ön planda gösterilmiş gibi geldi. Amd'de hep normal ve düşük sonuçlar, Intel'de hep tavan ve üzeri sonuçlar gösterilmiş. Ben Amd'nin Intel'den daha iyi bir işlemci demedim, sadece sonuçlar ve değerlerin yanlış olduğunu düşünüyorum.
  • İşlemcilerin O/C yüzdelerini hwbot.org'a dayandırdığımı söylemiştim yukarıda. Benim aldığım değerler ortalama değerler. Sonuçta sizin de belirttiğiniz gibi daha yüksek değerler elde edilebilir ama sadece onları öne çıkarıp diğer değerleri görmezlikten gelmek bize bir yarar sağlamaz bu yüzden en sağlıklısı ortalama değerler üzerinden fikir yürütmektir. Bende bunu yaptım zaten.

Intel işlemci mevzuuna gelirsek, intelle aramda herhangi bir bağ bulunmuyor, incelememde objektif olmaya çalıştım hep.
  • e6400 neden yok
    hayatimda yapmadim o/c 5 kat perf. versen gene yapmam :
  • Çünkü bu değerler xbitlabs tarafından yapılmış incelemeye dayanıyor ve o incelemede bulunan işlemciler maalesef bunlar keşke diğerleride olsaydı.
    Overclock olayına gelirsek, Core 2 Duo bir işlemciye elinize bir balyoz alarak onu parçalamadıktan sonra zarar veremezsiniz merak etmeyin, o voltaj verince yanan işlemciler mazide kaldı o yüzden korkmadan O/C yapabilirsiniz. Hem atalarımız ne demiş: Fazla performans göz çıkarmaz.
  • Çok iyi Çalışma OLmuş Eline Sağlık
  • http://www23.tomshardware.com/cpu.html

http://www23.tomshardware.com/cpu.html

http://www23.tomshardware.com/cpu.html

Herşey burda.

eline sağlık CoolnQuiet çok yararlı olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disorderpunk -- 9 Temmuz 2007; 11:51:59 >

• saol çaok yararlı olmuş ama bir ricam var mümkünse "ortalama" kelimesini de bir açıklayıver. kelimenin anlamını bilmeyen çaok kişi var sanki
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_jackall

saol çaok yararlı olmuş ama bir ricam var mümkünse "ortalama" kelimesini de bir açıklayıver. kelimenin anlamını bilmeyen çaok kişi var sanki

Bu laf banaydi sanirim.

Kardesim adam diyorki HW bottaki ortalamayi aldim. Toplam 10 tane skorun ortalamasi. E bende ona Xtremden neredeyse 10 tane 3300 ün üzerinde skor gösterdim. Bu nasil bir ortalama hesabi. Matematik bilmesek amenna
  • öncelikle inceleme teşekkür ederim ama benim kendi adıma anlayamadığım birşey var. tablolarda iyi oc olan işlemcilerin fiyat performansı daha üstte yer almış. ancak bu değerlere ulaşmak için işin içine kaliteli bellekler, anakartlar, güç kaynakları ve aşırı ısınan işlemciler için kaliteli soğutma çözümleri de giriyor (ki bu kasadan başlayıp, işlemci, ram ve anakart soğutmasına kadar gidiyor) dolayısıyla fiyat performans tabloları hesaplarınırken bunların da işin içine katılması gerekmez mi? en sıradan anakartla stok fanlarla bu duruma getiriliyorsa işlemci anlarım ama bu hale getirmek için ilave harcadığımız paralar aslında bunun maliyetine eklenmeli. ben bankacıyım ve genel kuraldır satın alınan bir menkul ya da gayrımenkulün defter değeri onun kullanıma hazır hale getirilebilmesi için harcanan tutarların tamamını kapsar. aynı mantıktbuna da uygulanmalı diye düşünüyorum. doğrudur bunu ölçmek, hesaplamak zor belki imkansız ama 80-90 dolarlık bir işlemci fiyat performansta hatta direk performansta 250 dolarlık bir işlemciden üstün görünüyorsa bu işte bir tutarsızlık var derim. ki işlemcilerin hepsinin aynı oc değerlerine ulaşmasının da sözkonusu olmadığı biliniyor. yine de oc yapmak isteyen arkadaşlar için çok faydalı bir inceleme olmuş. eline sağlık

• quote:

Orjinalden alıntı: KENZ
    öncelikle inceleme teşekkür ederim ama benim kendi adıma anlayamadığım birşey var. tablolarda iyi oc olan işlemcilerin fiyat performansı daha üstte yer almış. ancak bu değerlere ulaşmak için işin içine kaliteli bellekler, anakartlar, güç kaynakları ve aşırı ısınan işlemciler için kaliteli soğutma çözümleri de giriyor (ki bu kasadan başlayıp, işlemci, ram ve anakart soğutmasına kadar gidiyor) dolayısıyla fiyat performans tabloları hesaplarınırken bunların da işin içine katılması gerekmez mi? en sıradan anakartla stok fanlarla bu duruma getiriliyorsa işlemci anlarım ama bu hale getirmek için ilave harcadığımız paralar aslında bunun maliyetine eklenmeli. ben bankacıyım ve genel kuraldır satın alınan bir menkul ya da gayrımenkulün defter değeri onun kullanıma hazır hale getirilebilmesi için harcanan tutarların tamamını kapsar. aynı mantıktbuna da uygulanmalı diye düşünüyorum.

Söylediğiniz doğru bütün maliyetleri katarak P/F hesabı yapmak en doğrusu ama bunun zorluklarınıda saymışsınız zaten. Ancak şöyle birşey yapılabilir, toplamayı düşündüğünüz sistemler bazında bütün bu faktörleri göz önüne alarak kendi sisteminiz için hesaplamayı siz kendiniz yapabilirsiniz. Çünkü işlemcilerin performans değerleri ve ortalama O/C altında performans puanları elimizde mevcuttur. Bunu yapmak için önce sistemin toplam maliyetini çıkarırsınız daha sonra istediğiniz işlemcinin performans değerini 100 le çarparak elde ettiğiniz maliyete bölersiniz, böylece oluşturduğunuz birkaç alternatiften hangisinin P/F oranının maximum olduğunu bulabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: KENZ
    doğrudur bunu ölçmek, hesaplamak zor belki imkansız ama 80-90 dolarlık bir işlemci fiyat performansta hatta direk performansta 250 dolarlık bir işlemciden üstün görünüyorsa bu işte bir tutarsızlık var derim. ki işlemcilerin hepsinin aynı oc değerlerine ulaşmasının da sözkonusu olmadığı biliniyor. yine de oc yapmak isteyen arkadaşlar için çok faydalı bir inceleme olmuş. eline sağlık

stok fanla 80-90 dolarlık işlemciler bazen oluyorki bırakın 250 dolarlıkları 1000 dolarlık işlemcilere bile meydan okuyorlar ama bunun için biraz maceracı bir ruha sahip olmak başta olmak üzere, risk almayı sevmek ve bu işten anlamak gerekiyor yoksa herkesin bunu yapamayacağı malum, yapabilecekler de benim tahminime göre %1 lik bir azınlığı geçmeyecektir.

• kısacası overclock isteyenler intel istemeyenler amd.gerçi core2duo e6750 çok hoşuma gitti.overclooksuz haliyle bile süper
  • quote:

Tabloyu incelediğinizde E2160'ın 3800+ ı ve E2140'ında 3600+ ı geride bıraktığını görüyorsunuz ve bu konuda en iyi işlemci olma bayrağını E2160, X2 3600+ ın elinden alıyor ama bunda AMD'nin yüksek anakart maliyetinin payı çok büyük, birkaç hafta öncesine kadarki tablo değişmiş gibi gözüküyor. AMD'nin bu durumdan çıkmak için benim değerlendirmeme göre acilen CPU fiyatlarında indirime gitmesi gerekiyor.

Bu siralamayi yaparken O.C yi dikkate maldiniz mi bilmiyorum ama eger aldiysaniz degerlendirmeniz yanlis ve yaniltici... Cünki Intel icin sectiginiz anakartla O.C yapilamaz. Yapilsa bile cok komik bir O.C yapilabilir. Ancak AMD icin sectiginiz anakart ile 2700Mhz kolaylikla yapilabilirken iyi bir sogutma ile 3.Ghz garanti... Ayrica AMD ye secmis oldugunuz anakart piyasadaki en iyi anakartlardan birisi fiyatina göre kullanicaya sundugu özellikler bakimindan... Intel islemcilerin dediginiz gibi iyi bir O.C orani yakalayabilmeleri icin en azindan bir P5B veya Ds3 tarzi gibi anakart gereklidir. Onlarinda fiyatlari malumunuz... Dolayisiyla yaptiginiz bu degerlendirme bence yanlis ve yaniltici... Tabii hesabiniza O.C yi kattiysaniz yok katmadiysaniz o zaman anakartin bçr önemi kalmiyor, O.C yapmadiktan sonra piyasadaki en dandik anakarti alsaniz bile farketmez...

• İncelemeyi iyi okumadığınız hemen anlaşılıyor zira o anakartları O/C yapmayacak olanlar için minimum sistem maliyetine sahip olsun diye seçtiğimi belirtmiştim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

İncelemeyi iyi okumadığınız hemen anlaşılıyor zira o anakartları O/C yapmayacak olanlar için minimum sistem maliyetine sahip olsun diye seçtiğimi belirtmiştim.

O takdirde ikisi icinde daha ucuz anakartlar bulabilirdiniz, via veya sis chipsetli... Madem amac en düsük maaliyet, neden AMD ye oldukça kaliteli bir anakart secerken intele dandik bir anakart sectiniz ? Bugün via veya sis chipseti kullanan oldukca ucuz anakartlar var piyasada 40-50$ civarinda. Madem performans öncelikli sorunumuz degil o zaman anakartlari en ucuzunda secmenin performansa hic bir zarari olmayacaktir...

Kisacasi itiraz ettigim nokta birine alinabilecek en dandik anakarti secmis olmaniz digerine ise neredeyse alinabilecek en güzel anakarti secmis olmaniz...

• Onuda incelememde belirtmiştim. Via ve sis chipsetleri sorunlu olduğu için onları özellikle seçmedim. Çünkü son kullanıcının sorunlarla boğuşmasını istemedim. Sonuçta benim anakartı dahil ettiğim inceleme bir referanstır, son kullanıcı istediği anakartı seçerek oluşturduğu sistemin P/F oranını kendiside belirleyebilir zira işlemcilerin performans puanları ortadadır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Onuda incelememde belirtmiştim. Via ve sis chipsetleri sorunlu olduğu için onları özellikle seçmedim. Çünkü son kullanıcının sorunlarla boğuşmasını istemedim. Sonuçta benim anakartı dahil ettiğim inceleme bir referanstır, son kullanıcı istediği anakartı seçerek oluşturduğu sistemin P/F oranını kendiside belirleyebilir zira işlemcilerin performans puanları ortadadır.

Sis i bilemiyorum ama Via' hakkindaki düsüncelerinize katilmiyorum... Cünki Via diger chipsetlere göre son derece az enerji ceker, cok daha az isinir ve bunlara bagli olarak cok daha dayaniklidir...

Ben ofisimde yillardir hep via chipsetli anakartlar kullanirim simdiye kadar bir tek sefer bile servise anakart göndermedik

• amd 4600+ niye yok bu listede?
  • İncelememde de belirttiğim gibi burada belirtilen CPU'lar xbitlabs sitesi tarafından testlere tabii tutulan CPU'lardır, benim burada yaptığım o testlerin ortalamasını almak.
  • Güzel bir inceleme teşekkürler
  • inceleme güzel, tartışma olmuş konu dağılmadan ve az çok bir şeyler netlik kazanmış bu da güzel... kısacası konu cevaplarıyla süper olmuş
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.