Şimdi Ara

AMD X2, Intel Core 2 Duo İşlemcilerinin Performans, Performans/Fiyat ve O/C Kapasiteleri İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
10.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: AteshBey

Aslina bakarsan benimde TR ye geleceginden pek ümidim yok

Bu kampanya AMD den cok newegg in bir kampanyasiymis gibi duruyor cünki

Newegg'le AMD arasında bizim bilmediğimiz bir yakınlık olabilir. Geçenlerde de böyle bir kampanya yapmıştı yanılmıyorsam 30 küsür dolara yada daha ucuza işlemci satmaya kalkmıştı, Bizim ülkemizde de inventusla intel arasında ayrı bir yakınlık var böylelikle intelin CPU'larını en ucuza o satıyor tahminimce. AMD ile böyle bir bağlantısı olan bir firma ülkemizde ben tanımıyorum belki Gigatek'in vardır ama geçmiş dönemde onunda kampanyalar yapmışlığı yok dolayısıyla bu kampanyayıda uzaktan izlemek düşecek sanıyorum bize sadece.

edit: imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 14 Haziran 2007; 12:39:49 >

• peki oradaki amd x2 3600 brisbane mı windsor mu??
  • Habere şimdi yeniden baktım evet Brisbane'miş.

edit: Bilgi güncellemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 14 Haziran 2007; 12:42:11 >
  • @CoolnQuiet Güzel çalışma yapmışsın tebrikler...

Bu arada bu x2 6000 ne takoz bir işlemciymiş...%7.5 o/c felaket... Niye çıkarmış ki bu işlemciyi amd?
  • Evet hem performans hemde performans/fiyat olarak E6600'den daha kötü, o ayarda performans isteyenler için AMD X2 6000+ ı seçmek çok anlamsız olacaktır. O/C kapasiteside tam bir felaket, AMD'nin acilen bu işlemcide fiyat indirimine gitmesi gerekiyor bence.
  • o/b vga düşünen ve bütçesi geniş olmayan kimse için amd x2 3600 ve ASUS M2A-VM(690g li) gerçekten güzel bir ikili oluşturuyor. Anakarttaki problemler bios güncellemesiyle çözülmüş ve overclock bölümünde arkadaşın birisi gayet iyi bir o/c yapmış. Fiyat olarak da 160$+kdv ye işlemci+anakart+vga alınmış oluyor. Benim p4 2.0 ghz, 256mb ram, 64mb ekran kartlık bilgisayarı satıp bunu almayı düşünüyorum.
  • işte piyasaya yeni giren E21xx işlemcisinin %89 o.c sonucu ortaya koyduğu performans.. inanılmaz ama gerçek

AMD X2, Intel Core 2 Duo İşlemcilerinin Performans, Performans/Fiyat ve O/C Kapasiteleri İncelemesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: korozyon

işte piyasaya yeni giren E21xx işlemcisinin %89 o.c sonucu ortaya koyduğu performans.. inanılmaz ama gerçek

AMD X2, Intel Core 2 Duo İşlemcilerinin Performans, Performans/Fiyat ve O/C Kapasiteleri İncelemesi

desene pentium geri döndü diye
  • bildiğim kadarıyla e2140 in oc kapasitesi fazla değilmiş oyüzden e2160 almak daha mantıklı gibi duruyor
  • Çalışmanın devamını paylaştığın için saol CoolnQuiet hocam. E4300'ü F/P tablosunda üst sıralarda görmek güzel ama namussuz anakart yüzünden 2.7ghz üzerine çıkamadım. Manuel O/C ile 3ghz'de sistem açılıyo ama 3DMark testinde reset yiyor
  • O/C de anakarta biraz daha fazla para yatırmak gerekiyor ama onada şükür, daha kötüsüde olabilirdi.
  • amdzone da amd 4000 u 2.99 da stabil çalıştıran vardı...

4200 le ilgili bir bilgi göremedim ama ben fsb 280 e çıkarttım ..dahada çıkardı sanırım ama psu um feel e geri döndü ve stock fan kullanıyorum...

bilgilendirme için saol dostum...
  • eline sağlık
  • Yahu gerçekten ellerine sağlık.Benim de aklıma takılıyordu Amd mi İntel mi alsam diye(x2 3800,e2140).Sanırım Xbitlabs'ın ve senin hesaplamalarınla bir x2 3800 almam daha faydalı en azından Amd anakartlar daha stabil.Ama dediğin gibi hangi anakartlar daha uygun olur onları da kullanan arkadaşlardan bekliyoruz.Ben karar veremedim şunları kullanan ve x2 3800 rahatça hangi değerlere çıktığını bilenler yazabilriler mi?
    Anakartlar;
    ASUS M2VMX M890 DDR2 VGA+LAN+SATA 16X 940p 58$
    ASUS M2NMX 6100 DDR2 VGA+GLAN+SATA2 16X 940p 67$
    ASUS M2AVM AMD690G DDR2 VGA+GLAN+SATA 16X 940p 71$
    ASUS M2N N430 DDR2 LAN+SATA2 16X 940p 78$
    ASUS M2AMVP 480XCF DDR2 GLAN+SATA 16X 940p 87$

Son 2 anakarta para vermeye değer mi yoksa 2.4ghz-2.6ghz için ilk 3 anakart yeter mi,overclock kapasitesilerini de bilen var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tbt

Ama dediğin gibi hangi anakartlar daha uygun olur onları da kullanan arkadaşlardan bekliyoruz.

Evet aslında bende kullanan arkadaşlardan stabil çalışan en ucuz intel ve amd anakartları ile, iyi O/C olan ama performans/fiyatı yüksek anakart tavsiyelerini bekliyorum. Bu anakartları bulmak zor değil ama, kullanan arkadaşların tavsiye etmesi birbaşka güzel olacaktır tabiiki ve gerçekçekçi.
  • onboard ekran kartı ile oc yi bir arada düşünenler için epox(supox) mhf6100-m.
    533mhz ramin zamanlamasına karışmadan gidebildiğim kadar gittim. amd 3800 x2 am2 yi 2,5ghz de sorunsuz bir süre kullandım havaların ısınmasıyla eski değerlere getirdim. bu anakartla 320fsb gören var.
  • Arkadaşlar Akıcı bir şekilde oyun oynamak için Fiyat Performans olarak hangi işlemciyi modelini önerirsiniz. Intel ve AMD tarafından olabilir.
    İmzamdaki sistemi Ekran kartı hariç upgrade etmeyi düşünüyorum.
  • Güzel olmuş arkadaşım ellerine gözlerine sağlık

Ancak X2 3600+ Brisbane için az yazmışsın olmamış bu işlemciler ile %50 den fazla hız aşırtma yapıp stabil kullanabilir herkes. mesela ben şu anda 2850 mhz de stabil bir şekilde kullanıyorum. garip ancak 2900 da voltaj istiyor hemde az buz değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DHHarezmi

Güzel olmuş arkadaşım ellerine gözlerine sağlık

Ancak X2 3600+ Brisbane için az yazmışsın olmamış bu işlemciler ile %50 den fazla hız aşırtma yapıp stabil kullanabilir herkes. mesela ben şu anda 2850 mhz de stabil bir şekilde kullanıyorum. garip ancak 2900 da voltaj istiyor hemde az buz değil.

Alınan değerler ortalama olduğu için böyle oluyor ve %46 da %50 ye baya yakın bir değer. İkinci olarak ise sonuçta O/C şans işi, her işlemcinin aynı düzeyde O/C olmasını bekleyemeyiz, kimi %55 olur X2 3600+ ların kimi ise %40 ta kalabilir o yüzden ortalama değeri almak bence daha makul.

• quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

quote:

Orjinalden alıntı: DHHarezmi

Güzel olmuş arkadaşım ellerine gözlerine sağlık

Alınan değerler ortalama olduğu için böyle oluyor ve %46 da %50 ye baya yakın bir değer. İkinci olarak ise sonuçta O/C şans işi, her işlemcinin aynı düzeyde O/C olmasını bekleyemeyiz, kimi %55 olur X2 3600+ ların kimi ise %40 ta kalabilir o yüzden ortalama değeri almak bence daha makul.

aynen..arkadaş biraz kişisel yaklaşmış..yani bizene onun işlemcisinden..önemli olan piyasadaki işlemcilerin oc kapasitesi..tebrikler..çok güzel olmuşş..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.