Şimdi Ara

Amd ve core center ile ilgili yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • amd3000 winchs. işlemcim ve msi k8n neo 4 platinum anakartım var.ben core centerdan overclock yaptım ve fsbi 222(command) a getirdim,soru şu corecenterdan pci-e nin hızınıda artırmalımıyım,artırmam gerekiosa ne kadar,yardımcı olursanız sevinirim....!!!!

• MSI neo plt lerde windows dan o/c yapmadan önce biosa girip "cell menü" den sistem fsb sini ve pci express hızını 1 mhz arttırmalısın. bu sayede pci hızların 33 mhz seviyesinde kitlenecektir. aksi takdirde pcı kartlar ve hdd ile sorunlar yaşarsın. bunun yanında o/c konusunda core center a pek güvenilmez. bunun yerine ntune ya da clockgen kullanmanı öneririm. o/c konusunda bu anakartlarla ilgili çok yazı var. internetten bunları araştırman yararına olur.

kolay gelsin.
  • Hocam ben oole bi abartı oc yapmıcam(daha onceden dedğin progları denedim),bana core center yeter,şu haliylede güzel çalışıo ama sağlam ossun istedim.O yüzden corecenterdan fsb yi 222 yapınca pci-e yi değiştireyim mi,onemli olan bu!! İlgin için saol...
  • clockgen daha iyi onu kullan
  • core center dan o/c yapacaksan pcı express hızını değiştirmen gerekmez. ancak core center ile 222 mhz e geldikten sonra clockgen i açıp oradan pci saat hızlarını kontrol et. eğer 33.5 civarında kitlenmemişse ve fsb hızına bağlı olarak artıyorsa biosa girip fsb yi 200 mhz den 201 mhz e getir.bu sayede pci saat hızların kitlenecektir. böylece hdd veya pcı kartlarının güvenliğini sağlamış olacaksın. ben core center ın yaptığı o/c a pek güvenemiyorum çünkü bazen kafasına göre fsb ya da voltaj verebiliyor. en azından MSI ın sitesinden son sürümü indir.

kolay gelsin
  • pcı hızlarınıbios altında sabitleyecek bi ayar varmı.ben bulamadım.şu an 9*260 fsb de.venice çekirdekli.
  • fsb hızı biostan arttırıldığı anda pci hızları otomatik olarak kilitleniyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.