Şimdi Ara

AMD ve ATI ikilisiyle Hiç anlamayan Bana Sistem Tavsiyeniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ısrarla AMD ve ATI ıkılısını kullanmak ıstıyorum ve 2500 tl civarında bır ust lımıt dusundum. Tabii tamamını kullanmasam da olur :)

Elimde Samsung Marka HDMI ve VGI gırıslerıne sahip 26inc lik ledtv ye sahibim ve bunu HDMI ıle Monitor olarak kullanmak istiyorum.

Bir adet ssd ve sırasıyla 750 ve 500 gb iki adet 2,5 ve 3,5 lik hdd elimde mevcut.

Klavye ve mause olarakda locitech ve a4tech den benim için şık ve kullanışlı modellerıne de sahibim.

en onemlısı ise ben sureklı olarak notebook kullandım şimdi de elimde i7 li bir HP dv6 serisi bilgisayar var artık masaustune gecmek ve kurcalamak ıstıyorum elektırıgı ve elektronıgı severım ama bugune kadar ne hıkmetse hıc masaustu dusunmemıstım.

AMD ve ATI benım için biraz hayranlık ben bunların adını da gorselınıde herseyınıde sevıyorum o yuzden bunlara sahıp bır bılgısayar ıstıyorum.

Ayrıca İntel ve nvidia modellerine gore daha uygun geliyorlar bana. Sonucda i7 extreme li bir bilgisayar toplamayacam :)

Sizlerden ricam

AMD için mumkunse en ust seviyede degılse basamak olarak bır altında bir adet işlemci

Bu işlmeciye uygun bir adet ana kart (Sokettir uyumdur hic anlamıyorum en buyuk sorunum bu ayrıca su ramler ıcın yuksek mhz ıcın uygun olup olmadıgını da anlamıyorum)

Güzel bir Ati ekran kartı (Ben neredeyse hiç oyun oynamam bilgisayrım yeterınce oyunu kaldırıyor ama pek sevmem yınede gucu severım benım gucumun alabıldıgı kadarıyla o yuzden guclu olması temennım zıra 40 yılın bası heveslenıp bır oyun aldıgımda oynayamazsam o sıstemden sogurum emınım)

Yıne yukarıdakılere uygun guzel bir ram tavsiyesi ( mumkunse yuksek mhz larda tabı galıba bununıcın ıslemcının ve anakartın dogru secılmesı lazım bılmıyorum demıstım :) )

Donanıma uygun bir adet kasa ve psu u cunku kac watlık gerekır hangı psu hangı kasaya yada anakarta uygundur asla anlamıyorum.

Son olarak da gerekli sogutucular kablolar aparatlar araclar ve gerecler hakkında tavsıyelerınızı ıstıyorum. (Burada da asıl olan sukı bılgısayarı sırf bu yuzden topluyorum o fanlarla ıncık cıncık olmak renklı sematık sık kasa cıkarmak ayrıca boyle bogana kadar ıcınde elektrıklı parcalarla ugrasmak ıstıyorum oylekı bazı fanları adaptorle dısarıya bıle baglama hedefım var bu bıraz zevkım)

Bu konuda fıkırlerınızı paylasır bana destek olur ve tavsıyeler verırsenız cok sevınırım. Ayrıca aılem suan Hollanda da akraba ziyaretinde oldugu ıcın sısızn saydıgınız bazı parcaları onların donusunde getırmelerını saglayabılırım bu da bana ekonomı yaptırır o yuzden zaten bu hızla gırıstım bu ıse bır de laptoba alıcı buldum da :) Sizden rıcam yalnız fıyatları tr fiyatıyla hesaplamanız zira babam ık mık eder ne gerek var derse ona bunu anlatamam yok demezse işimizi kış tutmuş ama yaz çıkarmış oluruz.

Öncelikle okudugunuz ıcın gozlerınıze sonrasında ise tavsıye veren vermeyen herkese ilgisi için teşekur ederim

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.sahin -- 9 Haziran 2013; 0:49:07 >

• Biraz uzun yazdım urkutucumu oldu acaba :S
  • Amd fx-8350
    Asus hd 7870 veya asus hd 7950
    thermaltake commander serisi pencereli kasa 700w
    ram ihtiyaci varsa kingston 2*4 gb ram
    asus m5a99fx.. anakart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarge17

Amd fx-8350
    Asus hd 7870 veya asus hd 7950
    thermaltake commander serisi pencereli kasa 700w
    ram ihtiyaci varsa kingston 2*4 gb ram
    asus m5a99fx.. anakart

tavsıyenız ıcın tesekur ederım sımdı hd7850 ve hd 7950 yı neye gore secmelıyım hangısı ne konuda avantaj saglar acaba

birde bu ramler kac mhz lık olmalı onerdıgınız ıslemcı ya da anakarta kac maks kac mhz da calısan ram takıla bilir ?
  • 2133 lukler vardi rakamlari karistirmis olabilirim. 7950 daha hizli iyi cozunurluklu ama benim gorusum 7870 de yeterli butce kisitliysa .Zaten onumuzdeki 2 yil icinde cikan oyunlari 6670 lar da acar.Bende Ati x1600 vardi call of 8 i takir takir aciyordu.

• Sana onerim amd yeine intel almalisin.i5 3570k Amd nin fx-8350 sinden daha iyi ve ucuz daha da ucuzu i5 2500 k ikisi de Amd den iyi

• quote:

2133 lukler vardi rakamlari karistirmis olabilirim. 7950 daha hizli iyi cozunurluklu ama benim gorusum 7870 de yeterli butce kisitliysa .Zaten onumuzdeki 2 yil icinde cikan oyunlari 6670 lar da acar.Bende Ati x1600 vardi call of 8 i takir takir aciyordu.

Tesekur ederım ozellıkle ekran kartı hakkında aydınlattıgınız ıcın zıra bende cok oyun oynayan biri degılım son 3 yılda 5 kere oyun acmıslıgım yok ama su yenı gta serisi gelırde guzel seyler sunarsa mahrum kalmak ıstemem o yuzden de cok vasat bısı dusunmedım yoksa bana intel işlmeci alsam uzun bir sure onborad olan hd 400 falan bile yeter :)

Sımdı işlmeciyi tartısmaya gerek kalmadı ekran kartı hakkında verdıgınız tavsıyelere bınayen yuksek olan mı alcak olan modelmı arkadaslarda fıkır verırse gerıye anakart kalıyor bu konuda cok uzagım en zoru burası olacak gibi cunku hıc bılgı sahıbı degılım hangısınde ne ıyıdır hangısınde ne eksıktır bunu bılemeyecegım ıcın en cok da bu konuda tavsıyeye ıhtıyacım var

Ram degerleri icinde teskur ederım pekı bu degerlerı verdıgınız anakartda kullanamma mumkun mu ve bu degerler yeterınce ıyı mıdır acaba. Dedıgım gibi ekran kartını hıc onemsemıyorum ama ıslem gucu acılıs hızı tepkı suresı benım ıcın onemlı oldugundan bunları basarılı tutmak ıstıyorum :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: j.sahin

quote:

2133 lukler vardi rakamlari karistirmis olabilirim. 7950 daha hizli iyi cozunurluklu ama benim gorusum 7870 de yeterli butce kisitliysa .Zaten onumuzdeki 2 yil icinde cikan oyunlari 6670 lar da acar.Bende Ati x1600 vardi call of 8 i takir takir aciyordu.

Tesekur ederım ozellıkle ekran kartı hakkında aydınlattıgınız ıcın zıra bende cok oyun oynayan biri degılım son 3 yılda 5 kere oyun acmıslıgım yok ama su yenı gta serisi gelırde guzel seyler sunarsa mahrum kalmak ıstemem o yuzden de cok vasat bısı dusunmedım yoksa bana intel işlmeci alsam uzun bir sure onborad olan hd 400 falan bile yeter :)

Sımdı işlmeciyi tartısmaya gerek kalmadı ekran kartı hakkında verdıgınız tavsıyelere bınayen yuksek olan mı alcak olan modelmı arkadaslarda fıkır verırse gerıye anakart kalıyor bu konuda cok uzagım en zoru burası olacak gibi cunku hıc bılgı sahıbı degılım hangısınde ne ıyıdır hangısınde ne eksıktır bunu bılemeyecegım ıcın en cok da bu konuda tavsıyeye ıhtıyacım var

Ram degerleri icinde teskur ederım pekı bu degerlerı verdıgınız anakartda kullanamma mumkun mu ve bu degerler yeterınce ıyı mıdır acaba. Dedıgım gibi ekran kartını hıc onemsemıyorum ama ıslem gucu acılıs hızı tepkı suresı benım ıcın onemlı oldugundan bunları basarılı tutmak ıstıyorum :)

Anakart bu ram a uygundur dostum. anakart m5a99 pro 2.0 veya m5a97 sec ama ilk soyledigim daha iyi ama ekran karti konusundada bende tam bi ayrim yapamiyorum ufak bi fark icin bu para odenir mi? buna karar ben de veremem ustadlar cevaplar birazdan .ama uzun vadede 7950 daha iyi bi tercih olacaktir.

• j.sahin kullanıcısına yanıt
    Dostum;

AMD FX 8320 İşlemci al

GSKill 1866 MHZ 8 GB Ram al yanlız 2x4GB al iki modül olsun tek değil...

MSI GD55 veya ASUS M5A97 R.2 Anakart al

HD7950 yada 7970 al ASUS Olacak

SSD'de tak bir tane Corsair alabilirsin...

Kasayıda Corsair 400R al sistemin cillop gibi olsun hayırlı ve uğurlu olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bybarone -- 10 Haziran 2013; 13:06:53 >
  • AMD FX X8 8350
    GIGABYTE 990XA-UD3
    Sandisk Extreme 120 GB SSD
    Sapphire 7850 OC
    Corsair 300R 600W
    Bu haliyle çok güzel oldu fazla oyun oynamayacağınızı varsayarsak.GTA V e rahatlıkla yetecektir.
  • CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 300R 80PLUS 600W MidT ATX SİYAH KASA
    ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
    INTEL Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    GIGABYTE GA-Z77-DS3H Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2400MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    ASUS GTX670 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

Güzel sistem oldu iyi günlerde kullanın iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bybarone

Dostum;

AMD FX 8320 İşlemci al

ilgilnediğiniz için tesekur ederim

işlemcide amd 8350 de karar kıldım

ekran kartı olarak da dedgınız gıbı muhtemel olarak 7950 alıcam ama sansımı zorlayayıp 7970 e de cıkabılırım

SSD corsair elimde bir adet mevcut ayrıca hdd de var bunlardan kısa vadede alamayı o yuzden dusunmuyorum

yalnız tavsıye ettgınız ramlerın mhz ı dusuk geldı anakartlardansa hıc anlamıyorum o konuda kesınlıkle burada ne soylenıyorsa onu alıcam ama asusa karsı bır sempatım oldugu gercegıde var. Ama asus hangı modelı alınmalı bılmıyorum cunku hıc anlamıyorum en buyuk derdım bu burada ozellıkle dıkkat ettıgım elımde bolca esata desteklı harici hdd oldugundan esata cıkısı olsun ıstıyorum bırde ramlerın mhz yuksek olsun ıstedıgımden bunu desteklesın ıstıyorum

bu konuda bana degerlerı ıyı bır anakart ve ram tavsıye edebilirmisiniz.

Dostum ramler 1866 o işlemci için idealdir zaten daha yükseğini alsanda işlemciyle aynı frekansı yakalayamaz oda performansda artışa sebep olmaz

Anakart ASUS veya GIGABYTE bakabilirsin...
  • quote:

quote:

sen de ocaktansın yavru kurt bu sistem işini görür

MSI G46 (üstü CF düşünülmüyorsa gereksiz CF için hava akımı iyi anakart kaliteli PSU bir vs. sürü zımbırtı uğraşma yani )

Corsair 2X4 Vengeance LowProfile 1600MHz Ram (Bizzat kendim kullanıyorum lowprofile olması daha iyi çünkü ısınma sorunu olmaz)

Olmazsa olmazımız FX 8350

Sapphire 7870XT (yok abi ben 3fps için daha fazla para ödemek istiyorum dersen Sapphire 7950 )

Seagate 1TB Barracuda 64MB Cache (Bu fiyata en iyisi)

Ve tabii ki bir işlemci soğutucu. Cooler Master 212X veya 612S bakabilirsin

Kasa olarak 300R yeterlidir hava akımı ve PSU'su kalitelidir daha fazlasını istersen 400R al ancak gereksiz

Takıldığın bir yer olursa çekinmeden sor. Hem Overclock merakın gitmiş olur bu sistem ile

• quote:

Orijinalden alıntı: magi34

CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 300R 80PLUS 600W MidT ATX SİYAH KASA
    GIGABYTE GA-Z77-DS3H Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2400MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart

Sizede ilginiz için tesekur ederim ama kullanım amacı sebebıyle birde amd ye hayranlıgım ve guclu ıslmecıyı daha uyguna alabılecek olmam sebbıyle ozellıkle amd ıslemcılı bır bılgısayar ıstıyorum

muhtemelen tavsıye ettgınız i5 işlemci belkide amd 8350 ile aynı belkide fazlası fakat eger oyleyse emınımkı fiyatıda yuksektir birde elimde i7 li bir cihaz var o yuzden amd istiyırum galiba :)

Son olarak dvd yazıcı vs tarzı seylere ıhtıyacım yok artık cd kullanmıyorum yıl olmustur zannediyorum cdrom u acmadıgım gun :) zaten gerekirse harici bir dvd okuyucuda var.

Son olarak ukalalık algılamazsanız Baslıkda ozellıkle AMD ve ATI ikilisini istemiştim siz hem amd yi hem de atiyi hıc tercıhlere koymamıssınız intel ve nvidia ki nvidia dan nefret ediyorum :)

O yuzden sormak ıstıyorum neden asus hd 7950 veya 7970 yerine ASUS GTX670 ve amd 8350 yerine INTEL Core i5 4670K.

Yanlıs anlamayın lutfen baslıkda ısrarla amd ve atı ıstedıgımı belırttgımden bunları yazmanızda bır sebeb oldugunu dusunuyorum soylerseniz belki ufkum biraz daha genısler.

Şimdiden okudugunuz ve verdıgınız cevaplar ıcın tesekurler

• quote:

quote:

Sizede ilginiz için tesekur ederim ama kullanım amacı sebebıyle birde amd ye hayranlıgım ve guclu ıslmecıyı daha uyguna alabılecek olmam sebbıyle ozellıkle amd ıslemcılı bır bılgısayar ıstıyorum

muhtemelen tavsıye ettgınız i5 işlemci belkide amd 8350 ile aynı belkide fazlası fakat eger oyleyse emınımkı fiyatıda yuksektir birde elimde i7 li bir cihaz var o yuzden amd istiyırum galiba :)

Son olarak dvd yazıcı vs tarzı seylere ıhtıyacım yok artık cd kullanmıyorum yıl olmustur zannediyorum cdrom u acmadıgım gun :) zaten gerekirse harici bir dvd okuyucuda var.

Son olarak ukalalık algılamazsanız Baslıkda ozellıkle AMD ve ATI ikilisini istemiştim siz hem amd yi hem de atiyi hıc tercıhlere koymamıssınız intel ve nvidia ki nvidia dan nefret ediyorum :)

O yuzden sormak ıstıyorum neden asus hd 7950 veya 7970 yerine ASUS GTX670 ve amd 8350 yerine INTEL Core i5 4670K.

Yanlıs anlamayın lutfen baslıkda ısrarla amd ve atı ıstedıgımı belırttgımden bunları yazmanızda bır sebeb oldugunu dusunuyorum soylerseniz belki ufkum biraz daha genısler.

Seçimini buna göre yap daha 8350 ile aynı fiyata sahip olan 3570K bile 8350'nin tozunu yutmuş

• quote:

quote:

Dostum;

AMD FX 8320 İşlemci al

ekran kartı olarak da dedgınız gıbı muhtemel olarak 7950 alıcam ama sansımı zorlayayıp 7970 e de cıkabılırım

SSD corsair elimde bir adet mevcut ayrıca hdd de var bunlardan kısa vadede alamayı o yuzden dusunmuyorum

yalnız tavsıye ettgınız ramlerın mhz ı dusuk geldı anakartlardansa hıc anlamıyorum o konuda kesınlıkle burada ne soylenıyorsa onu alıcam ama asusa karsı bır sempatım oldugu gercegıde var. Ama asus hangı modelı alınmalı bılmıyorum cunku hıc anlamıyorum en buyuk derdım bu burada ozellıkle dıkkat ettıgım elımde bolca esata desteklı harici hdd oldugundan esata cıkısı olsun ıstıyorum bırde ramlerın mhz yuksek olsun ıstedıgımden bunu desteklesın ıstıyorum

KARDESM EKRAN KARTI OLARAK 7970 E ÇIKMANA GEREK YOK BENCE BU İŞİNİ GÖREBİLİR ;

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11199-20-20g-hd7870xt-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65317

ANAKART OLARAK HERKEZE ÖNERDİĞİM GİBİ GİGABYTE ÖNERECEĞİM ŞU ;

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-990xa-ud3-990xa-ud3-amd-990xsb950-am3+-ddr3-2000mhz-(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55948

İYİ FORUMLAR

• quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

quote:

Seçimini buna göre yap daha 8350 ile aynı fiyata sahip olan 3570K bile 8350'nin tozunu yutmuş

TEşekür ederim ben işlmecide aslında cok net amd istiyorum zaten baslıkda da ozellıkle belirttim amd ve ati olarak cunku bu fıyata daha iyisini intel sunmuyor ustunude ben odemek ıstemıyorum cunku ben 8350 ye guvenıyorum ve ılk defa bılgısayar toplayacagım ıcın sevdıgım markayla baslamak ıstıyorum.

Arkadas ısrarla hem amd yerine intel hem ati yerine nvidia yazmıs acaba ozellıkle illa bak demesi icin bir sebebı varmıdır dıye dusundum.

Son durumda az once aılemle konustum getırmelerı sıkıntı olmayacakmıs kı fıyat olarak baya kurtardım.

yurtdısından

amd 8350 işlemciyi

ve ramleri getirticem

henuz ekran kartında acaba kullanmayacgım seye para vereyım de gelecegımı dusuneyım yoksa para vermeyeyımde gelecekte yıne mı alırım onu dusunuyorum

ve birde anakart tavsıyelerınızı arastırıcam eger boyut ve gumruk sorunu olmazsa anakartıda yurtdısından getırmelerını ısteyecem.

İlginiz için tesekur ederim su anakart olayında neye bakarak kart secmelıyım acaba tek sorun bu bırde su ramlerın kac mhz olması gerektıgı 1866 mı 2133 luklerı mı tercıh etmelıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: respect4114

quote:

quote:

Dostum;

AMD FX 8320 İşlemci al

KARDESM EKRAN KARTI OLARAK 7970 E ÇIKMANA GEREK YOK BENCE BU İŞİNİ GÖREBİLİR ;

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11199-20-20g-hd7870xt-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65317

ANAKART OLARAK HERKEZE ÖNERDİĞİM GİBİ GİGABYTE ÖNERECEĞİM ŞU ;

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-990xa-ud3-990xa-ud3-amd-990xsb950-am3+-ddr3-2000mhz-(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55948

İYİ FORUMLAR

İnsan terimleri anlamayınca kafası karısıyor kendım ıcın soyluyorum :) ozellıkle anakart secenegı cok fazla anlasılan burada zorlanıcam ekran kartına gelınce sızlerı dınleyıp hd 78xx seirinden alacam sadece markalar neyı degıstıyor bu ekran kartların onu bılmek ıstıyorum mesela saphire ile asus aynı ekran kartını yapmıs farklar neler olur paylasabilirmisiz

Son olarak da dedıgım gibi anakartlar kafamı fena kurcalıyor bir arkadas

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-m5a99fx-pro-r20-m5a99fx-pro-r20-amd-990fxsb950-ddr3-2133mhz(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=63912

bu anakrtı paylasmıs sizin paylastıgınızla kıyaslarsanız artısı eksısı ne olabılır

Edit: sizin onerdıgınız lınkteki anakartların yorumları pek memnun edıcı gıbı degıl bu arada herkes bir sekılde birseylerinden rahatsız gibi ozellikle ram secmesi mhz sorunları gibi gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.sahin -- 10 Haziran 2013; 22:23:09 >

KARDESM ASUS UN SOĞUTMASI İYİDİR AMA PAHALI :) SAPPHİRE NİNDE ASUS UN SOĞUTMASINDAN EKSİK KALIR YANI YOK VE FİYAT OLARAK DAHAİYİ :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.