Şimdi Ara

AMD Tabanlı Bir Pc İçin Nasıl Soğutma Kullanmam Gerekir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkaşlar yeni bir bilgisayar toplamak istiyorum ve kendimce parçalar baktım fakat nasıl soğutma kullanılması gerektiğini bilmediğimden sizlere soruyorum ve kaç wattlık bir psu satın almam gerekiyor şimdiden ilgilenen herkeze teşekkür ederim..( Eğer sistem uyumlu değilse yardım ederseniz sevinirim )

Anakart-ASUS CROSSHAIR V FORMULA
    İşlemci-AMD FX X8 9590
    Ram-CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3
    Grafik Kartı-MSI R9 390X GAMING 8G
    Kasa-Dark Scorpion

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr_friend -- 26 Haziran 2015; 16:50:34 >

• mr_friend kullanıcısına yanıt
    Dostum ekran kartından anladığım oyun için bir sistem topluyorsun o yüzden sana tavsiyem intel işlemcilere yönelmen daha iyi olur
    16 gb ram oyunlar için şuan gereksiz onun yerine 8 GB ram ve ssd alabilirsin
    Seçtiğin ekran kartının güç tüketimini bilmiyorum o yüzden psu tavsiye edemiyorum
    Kasa olarak dark çok kaliteli değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önerilerin için teşekkür ederim intel işlemciler amd ye göre pahalı olduğundan tercih etmiyorum kasa önerin varsa söyleyebilirsin.. ilgilendiğin için teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr_friend -- 26 Haziran 2015; 17:42:36 >
    Dostum seçtiğin işlemci ve anakart çok ucuz değil ve birde soğutucu masrafı var o paraya h97 anakart ve i4 4460-4590 alabilirsin ve çok daha performanslı olur oyunlarda
    Kasa olarak zalman z3 Plus fiyat olarak uygun ama 200 liraya çıkarsan corsair 200r alabilirsin

• İntelin AMD'ye göre üstünlüğü çok bariz belli ettiriyormu performansta?
    R9 390x te fark baya belli olur özellikle bazı oyunlarda tek çekirdek performansı daha önemli 8 çekirdeğide kullanamıyor o tür durumlarda özellikle üzebilir baya.Ayrıyetten o işlemciye o para verilmez fx8300-8320 alıp 4.5-4.7 ghz kendinizde oclersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 26 Haziran 2015; 17:52:06 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Dostum oyunlarda tek çekirdek performansı daha önemli olduğundan i3 işlemcilerle aynı değerleri alabiliyor fx serisi oyunlarda...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki ozaman ekran kartı önerin nedir dx12 destekli olan
    Hocam ne istediğinize bağlı.Belirlediğiniz parçaların fiyatları yüksek baya bence pek gerek yok
    .r9 390 işe 390x arasında 350 tl fark var aradaki performans farkı %10-15 diye biliyorum sizin için pek önemli değilse r9 390 alıp 300 tl cepte kalabilir.Nvidiadan gtx970 seçeneği var onu tercih ederseniz alabilirsiniz.

Kasa olarak zalman z3 z5 plus corsair 200r daha iyi olur.Şimdi yeni modeller çıkmış Deepcool kendomen Aerocool gt-a sanırsam adları bunlara da bakılabilir 150 tl civarı kasa seçenekleri bunlar.

Psu olarak r9 390 serisi alcaksanız 600-650w +80 psu bakın Zalman Corsair Cooler Master Highpower f/p ise Aercool olabilir.Mesela 750w +80 Higppwer psular 250 tl civarıydı en son.

İşlemci olarak i5 4460-4590 alınabilir.Anakart olarakta h97 z97 chipset fiyatı uygun bir anakart alınabilir.İşlemci soğutucusu isterse alınabilir bu işlemcilere 70-80 tllik soğutucular yeterli gelir.

İntel işlemci alıp oc yaparım derseniz o zaman işler değişir tabi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Peki dediğin gibi z97 gaming 3 anakart seçip i5-4690k işlemci alırsam ve amd bir ekran kartı seçmezsem bana dx12 li hangi grafik kartını önerirsin, ilgilendiğin içinde teşekkür ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr_friend

Peki dediğin gibi z97 gaming 3 anakart seçip i5-4690k işlemci alırsam ve amd bir ekran kartı seçmezsem bana dx12 li hangi grafik kartını önerirsin, ilgilendiğin içinde teşekkür ederim..

Toplam bütçeniz ne kadar ?

Anakart konusunda benim bildiğim Asus z97-A faz konusunda ( Yani oc konusunda ) Msi Gaming 3 ten daha iyi foruma bir konu açıp işi daha derin bilen arkadaşlara bir sorabilirsin zaten fiyatları birbirine yakın.

Dx12 konusunda şöle bir husus var şu anki çoğu kartların (dx12 diye satılmayanlarda) dx12 destekliyecek.Yalnız tam hakim değilim konuya ama Amd ekran kartları dx12 nin 1-2 özelliğini desteklemicekmiş (Çok önemli olmayan özellikler diye konuşuluyor 1 sene var sanırsam bu dediğime şu anın konusu değil)Nvidia gtx9xx seriside tümünü destekleyecek deniyor diye biliyorum ama bir sorun derim genede yani ısrarla dx12 diye sorduğunuz için söleyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 26 Haziran 2015; 18:25:48 >

• Toplam bütce 4000 tl felan olur yukarsını fazla zorlayamaz bilgilerin için teşekkür ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr_friend

Toplam bütce 4000 tl felan olur yukarsını fazla zorlayamaz bilgilerin için teşekkür ederim..

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i5-4690k-soket-1150-35ghz-6mb-onbellek-22nm-islemci.html

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-z97x-gaming-5-intel-z97-soket-1150-ddr3-3200mhzoc-hdmidvi-anakart.html

http://www.vatanbilgisayar.com/wd-35-1tb-caviar-blue-sata-30-7200rpm-64mb-cache-harddisk.html

http://www.vatanbilgisayar.com/crucial-4gb-ballistix-tactical-ddr3-1600mhz-cl8-15v-pc-ram.html Bundan 2 tane alın

Bunlar ortalama 1750 TL tutuyor.Gerisini niye yazmadım eğer 4.5 ghz falan düşünüyorsanız hava soğutma yetmeyebilir yada sağlam bir hava soğutma alınması gerekir.Su soğutma hakkında pek bir fikrim yok.Su soğutma göre kasayı ayarlamak lazım ondan yazmadım onları bilen arkadaşlar size yardım eder.

Ekran kartı konusundada şöle bir durum var

Sanırım son duruma göre r9 390 ile gtx970 ortalama aynı performansı veriyorlar.Fakat Nvidia destekli oyunlarda gtx970 daha iyi performans verir.Nvidia nın driverları Amd ye nazaran daha iyi oluyor genelde.Fakat gtx970 3.5 gb vram durumu ve coil whine denk gelme durumundan biraz sıkıntılı (gerçi 1080p için yeterli geliyor kart 3.5 gb vram sıkıntı yapmıyor deniyor ). Amd ekran kartları dx12 ile daha iyi performans gösterecek diyorlar ortalık biraz karışık anlayacağınız 2 ekran kartıda 1080p de üzmez pek r9 390 novada 1.250 TL civarıydı sanırsam gtx970 de aynı fiyatlarda bu kartlarla olur 3000 TL. Sıvı soğutma alırsanız kasasıyla beraber 3800 civarını bulur. Sanırsam 4000 tamamlamak için gtx980 bütçe yetmez belki r9 390x sığabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 26 Haziran 2015; 19:16:50 >

• İlgin için çok teşekkür ederim gtx970 seçicem seninde bahsettiğin gibi nvidia driver vs. konularında daha iyi amd den :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.