Şimdi Ara

AMD Ryzen Mobil 6000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
21
Favori
22.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülkemize pek uğramasa da Windows'un en iyi cihazları, gerçek Apple rakipleri sayılabilecek Microsoft Surface dizüstü bilgisayarlar bu yıl Ryzen 6000 serisi mobil işlemciler ile gelebilirmiş. Intel'e bir tekme de Microsoft'dan :)


    windows central
    Surface Laptop 5 could get 120Hz PixelSense Flow display, AMD Ryzen 6000
    https://www.windowscentral.com/surface-laptop-5-leaked-specs
  • Ryzen 6900HS işlemcili ve Radeon RX 6800S ekran kartlı ROG Zephyrus G14 bilgisayar test sonuçlarına göre i7-12900H işlemci + RTX 3080 ekran kartı bileşiminden hem işlemci, hem ekran kartı olarak daha yüksek performans sergiliyor. AMD sonunda Nvidia'ya da çok ciddi cevaplar vermeye başladı, bu yıl gümbür gümbür, keşke alım gücümüzün içinden geçilmiş olmasaydı da sevinebilseydik...



    digital trends
    AMD laptop smashes RTX 3080 in leaked benchmarks | Digital Trends
    https://www.digitaltrends.com/computing/amd-ryzen-6000-rembrandt-cpus-spotted-in-benchmarks/
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Harika haberler gelmeye devam ediyor. Martta mı gelecekti cihazlar hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd nin ne kadar büyük bir sıçrama yaptığının göstergesi bu laptoplar.

    Böyle giderse incecik laptoplarda AAA oyunlar yakın zamanda oynanabilecek


    Bir laptopdan ne beklersin?

    uzun pil ümrü

    iyi performans

    Hafiflik, taşınabilirlik


    Bunların hepsini güzel bir dengede sunmayı başarmışlar.

    En güzel yani da nvidia ile gpu tarafında kapışmaktan ziyade p/w a odaklanıp az da olsa geri de kalsa bile 6800s leri az güç harcayarak şekilde çıkarması

    Çünkü laptopta en önemli özellik pil süresi olmalı. Bunun farkında olmaları güzel.

    Igpu dan tarafında zaten amd çok uzun zamandır tepedeydi hala tepede kendi ile kapışıyor.


    Ama eksisi ne o da sıcaklıklar. Yoğun kullanımda 90-95c ler görülmüş. Laptopların belki de en büyük sorunu da bu.

    Şu laptopların sadece igpu olanlarını yapıp gpu için kullanılan soğutucuyu da cpu ya bağlasalar ne güzel olur.

    Böyle bir laptop aradım ama bulamadım.

    Hem daha sessiz olur hem daha az ısınır.

    Arkadaşlar böyle bir laptop varsa iletirseniz sevinirim. 


    videocardz.com
    AMD Ryzen 6000 "Rembrandt" Laptop Review Roundup | VideoCardz.com
    https://videocardz.com/124491/amd-ryzen-6000-rembrandt-laptop-review-roundup



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 18 Şubat 2022; 17:8:13 >




  • InvisibleLord kullanıcısına yanıt

    Teknorya müjdeyi o şekilde verdi, üst seviye H serisi 6000'ler Mart ayında stoklarda olacakmış. İnşallah şu çip krizi denen saçmalık da en kısa sürede biter de daha bol ve uygun fiyatlı seçenekler görürüz.

  • Tam olarak istediğiniz olmasa da geçen yıl Ryzen 7 5700U işlemcili bir oyuncu cihazı çıkmıştı. Acer A715-42G. RTX 3050 ekran kartı barındıran ve oyuncu sınıfı soğutması olan bu cihazın en ilginç yönü Ryzen 7 5700U işlemci kullanması idi. Elimden iki defa geçti ve ikisinde de cihaza hayran kalmaktan başka bir şey yapamadım. Çünkü her ne kadar cihazlarda oyun oynama fırsatım olmasa da günlük işlemlerde ve işlemciye yüklenen programlarda ben bu kadar serin çalışan ve bu kadar sessiz olan başka cihaz görmedim. Üzerindeki soğutucu sayesinde asla turbodan düşmüyor ve buna rağmen buz gibi. Ayrıca testlerde abisi Zen 3 mimarili 5800U'dan, ya da daha da ilgincini söyleyeyim çok daha üstün sayılabilecek 45 Watt'lık i7-11800H'dan çok daha yüksek puanlar alıyor. Bu yüzden dediğinizi anlayabiliyorum. Ryzen U serisi işlemciler artık inanılmaz güçlü ve "oyuncu sınıfı" diye tabir edilebilecek soğutucularla desteklendikleri zaman ağzı açık bırakacak işler başarabiliyorlar. 15 Watt işlemcinin i7-11800H'dan yüksek performans göstermesi ve bunu yaparken ısınmaması, fanlarının ses çıkarmaması gerçekten takdire şayan bir şey. Huawei de bazı Ryzen laptoplarında harici ekran kartı olmamasına rağmen çift fan kullanıyor diye biliyorum ama o kadar ince cihazda maalesef çift fan olsa da soğutucu borular yeterince kalın ve ağır olamadığı için dediğiniz durum oluşmuyor.


    Edit: Bu arada paylaşım için teşekkür ederim, güzel olmuş. Artık ambargo kalktığına göre bol bol inceleme vs görebiliriz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 18 Şubat 2022; 20:1:3 >




  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    sağolasın forumdaşım. Teşekkür ederim.

    Bana gpu suz olsa iyi olurdu. Çünkü gpu tarafı yazılım geliştirmede bana hiç işime yaramıyor.

    cpu-ram-ssd iyi olursa her işimi görür.

    O sebeple gpu olmadan laptopum hem daha az ısınır hem daha az sesli çalışır da ondan öyle bir ürün arıyorum.

    Bu amd cpu larının içinde igpu da bana fazla fazla yetecektir aslında.(120hz 1440p verse yeterli)


    Edit: g15 ga503qm sorusunu ana konuya taşıdım. Teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 18 Şubat 2022; 21:54:29 >
  • Merakla bekliyorum bu seriyi. Hobi olarak 3d tasarım ve animasyon ile ilgileniyorum. Küçük çalışmalar yapıyorum haliyle bana şuan ki cihazım fazlasıyla yetiyor ancak her geçen gün teknolojik cihazların zamlanması hem de geleceğe yatırım amaçlı 30bini geçmeyen bir laptop almak istiyorum.


    i5 1035g1, MX 250, 32GB ram olan HP Pavillon laptobum var. Genel kullanımda ve aldığım render işlerinde 14 GB üzeri ram kullanmadı cihazım ama almışken 32GB olsun istiyorum. DDR5 ramleri düşününce 30bini gözden çıkarmak gerekecek sanırım. Bir an önce cihazlar gelsin de bir yol haritası çizelim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 18 Şubat 2022; 23:32:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yıl Ryzen 6000 serisinde dahili GPU neredeyse 2 katına güçlendirildiği, GTX 1650 Max-Q'ya yakın bir performans sergilediği için bu tip haricu GPU olmayan ama güçlü soğutma sistemine sahip cihazları görmemiz daha olası, bekliyoruz bakalım :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Amd zen3+ ile bir günlük pil süresi hedefliyormuş hocam. Start stop özelliği eklemişler cpuya :

    "This includes a “PC6” power state, where the entire chip is essentially turned off except for the security coprocessors and a link to the display. Idling the chip in this extremely low-power state can save quite a bit of power, Hallock said—so much that AMD designed hardware accelerators to get in and out of it quickly. (Think of it like a hybrid car shutting off its engine at a stoplight.)"

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Hocam şu anda 6000 serisi ddr4 desteklemiyormuş ama güncelleme sonrası destekleyenler olacakmış. Bu durumda 4 kanal da iki kanala iner ve bütçe dostu laptoplar çıkar gibi geliyor bana... Sonuçta adamlar bu işi para için yapıyor ve eskiden beri amd fakir dostu. Bu geleneği devam ettirir bence.

    "Swanstrom also mentioned that though the Ryzen Mobile 6000 does not support DDR4 memory, there will be other “upgraded” processors AMD will offer that will."

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sallami kullanıcısına yanıt

    Öyle bir durumda dahili ekran kartının performansı yerle bir olur, kesinlikle aynı kodlu işlemci hem DDR4 hem DDR5 destekler şekilde yapılmamalı, örneğin 6600U ve 6800U DDR5 destekliyorsa, DDR4 destekleyenler 6500U ve 6700U olmalı ve DDR5 desteklememeli. Yoksa aynı işlemcide büyük performans farkları görürüz. Ayrıca istenirse DDR5 de çift kanal yapılabilir elbette ama bu da ekran kartının performansını düşürür, 16 gb çift kanal yerine 16 gb 4 kanal tercih etmeleri üreticiler için çok ufak bir fiyat farkına mal olur ama dahili ekran kartı performansında büyük farklar görülür. Özellikle harici ekran kartı olmayan modeller 4 kanal ram ile çıkmalı.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Alttaki video incelemede aksini iddaa ediyorlar. Hatta stres testinde termal shutdown yaşanmış.


    Matthew Monizyoutube
    Review of the 2022 ASUS ROG Zephyrus G14. They completely changed the design for the better and it uses the new Ryzen 6000 series cpu. It's a much better gaming laptop, finally has a webcam and the battery life is amazing. But it's not perfect and theres a few things to watch out for! ASUS ROG G14 ($1899) at Best Buy - https://go.magik.ly/ml/1fge8/ Want to be part of the Moniz Family and support the channel become a channel member for some cool perks! https://www.youtube.com/channel/UCVlMUh4WsDQvOxCJJXmWwdw/join This is where I get my Music: http://bit.ly/2T5iuPP If you have any questions feel free to hit me up on Discord - https://discord.gg/mattmoniz Follow me on Social Media: Twitter: http://www.twitter.com/mattmoniz Instagram: http://instagram.com/mattmoniz123 Website: http://www.matthewmoniz.com
    https://www.youtube.com/watch?v=aRPIYdk12QY&feature=youtu.be

    Hatta satışa da çıkmış

    https://www.bestbuy.com/site/asus-rog-zephyrus-14-wqxga-120hz-gaming-laptop-amd-ryzen-9-16gb-ddr5-memory-amd-radeon-rx-6800s-1tb-pcie-4-0-ssd-moonlight-white/6494639.p?skuId=6494639&irclickid=SuGX2iRRPxyIUAlXYLRve3KTUkGRuxwoPVdU200&irgwc=1&ref=198&loc=MagicLinks&acampID=0&mpid=52269&intl=nosplash




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 20 Şubat 2022; 20:7:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nohackmove kullanıcısına yanıt
    Asus şu meseleyi çözemedi gitti, 10 ve 11. Nesil Intel cihazlarında da yaşanıyor termal shutdown. Aslında BIOS güncellemesi ile çözülebilecek mesele, ya da daha üstün termal macunla...

    Edit: Tamamen izleme fırsatı buldum, zaten sıvı metal kullanmışlar termal macun olarak, tek iş BIOS'a kaldı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 20 Şubat 2022; 20:45:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Üç soru:

    Giriş seviyesi 5425U cihazların fiyatı ne kadar olacak

    Cihazlar türkiye pazarına ne zaman düşecek

    5300U ile performans farkı ne kadar olur

  • Affection and Hatred kullanıcısına yanıt
    1. Tahmini olarak 5300U cihazlar seviyesinde veya bir tık üstünde olacaktır.
    2. Önce 6000H serileri gelecek, ardından büyük ihtimalle 6000U serilerini göreceğiz ve en son eğer gelirse 5x25U serilerini görebiliriz. Geçen yıl 5400U'yu hiç göremediğimiz için 5425U görebileceğimiz konusunda emin değilim.
    3. Çok büyük bir fark beklemeyin, 5300U'ya göre işlemci olarak çekirdek sayıları aynı, baz hızda 100 mhz, turbo hızda 300 mhz hız farkı var. Tabi ki Zen 2 yerine Zen 3 çekirdekleri olduğu için gerçekte fark bu verilerden daha fazla olacaktır. Ekran kartında ise yine 5300U gibi 6 çekirdekli Vega ekran kartı var, sadece 1500 Mhz yerine 1600 Mhz hıza sahip.
  • Ryzen 6000 Mobil serisi ile ilgili daha çok inceleme açığa çıkıyor.

    Aşağıdaki makalede yer alan testlere göre Ryzen 6600H ve Ryzen 6800H işlemci testlerinde 12. Nesil i5-12500H ve i7-12700H'a kafa tutmayı başarıyor, yapılan testin hangi markada daha iyi çalıştığına göre Intel veya AMD öne geçebiliyor.

    İş dahili ekran kartı testlerine geldiğinde AMD ezici üstünlükle öne geçiyor. Özellikle 6800H'ın 12 çekirdekli 680M dahili ekran kartı Nvidia'nın giriş seviyesi MX harici ekran kartlarının en üstünü olan MX450'yi her alanda geçmeyi başarıyor. MX450 aşağı yukarı GTX 1050 gücünde. Buna göre Ryzen 6800H'daki dahili 680M ekran kartının GTX 1050 Ti gücünde olduğunu söylemek yanlış olmaz ki bu bir dahili ekran kartı için muhteşem bir değer.

    Fakat iş 6600H'daki 6 çekirdekli 660M ekran kartına gelince büyük bir düşüş yaşanıyor. Her ne kadar Intel'in en iyi dahili ekran kartı olan Iris Xe'nin önünde yer alsa da abisi 680M'in çok gerisinde bulunuyor. U serisi işlemcilerde ise 6800U'da 12 çekirdekli 680M ekran kartı bulunacakken 6600U'da 6 çekirdekli 660M ekran kartına yer verilecek. Son bir bilgi olarak bundan önceki Ryzen serilerinde ekran kartları en fazla 2 GB hafıza çekebiliyorken 6000 serisi işlemcilerin ekran kartları kendilerini 8 GB'a kadar ölçeklendirebilecekler. Bu da büyük ram miktarlarının ekran kartı performansını olumlu etkileyeceği anlamına geliyor.

    https://www.notebookcheck.net/AMD-Ryzen-7-6800H-and-Ryzen-5-6600H-s-RDNA2-iGPUs-trounce-similarly-specced-Intel-and-Nvidia-counterparts-in-leaked-benchmarks.601705.0.html

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Hocam ryzen 5 lerde olan radeon 660m , 680m in çekirdek sayısı yarısı tam olarak. Bu çok üzücü ben bir konsol apu'su gibi gpu su güçlü , işlemcisi güçsüz ucuz apu hayal ediyordum. En başarılı iGPU için gereksiz yüksek performanslı ryzen 7-9 lar almamız gerekmeseydi keşke. 680m'i oyunlarda destekleyebilecek minimum performansta 4c 8t - 6c 12t ryzen 3-5 ler olsaydı ne güzel olurdu. Hayvan gibi kırpmışlar 660m'i.


    Bir sorum da elinizden geçen acer modelleri ile ilgili. Kasa , malzeme kalitesi nasıl ? Piano black , kolay çizilebilir bir yapısı var mı ?

  • Hocam teknolojide ileriye yatırım çok çok iyi olmayabilir. Aldığımız teknolojiler birkaç ayda bile eski kalıyor. mesela arkadaşım pahalı bir monster konfigürasyonu yapmıştı 10.nesil işlemci , rtx 2060 , 32 gb ram. ancak sahibi olduğu 2-3 yılda hiç bu güçlere ihtiyacı olmadı. 11.nesil u serisi , mx450 bir laptop haydi haydi işini görürdü. ram atıl kaldı , gpu , cpu transistörlerinin büyük bölümü neredeyse hep ölü boşluk olarak durdu. 30 bin rakamını kulağıma hala. gaip geliyor :) umarım biz de o rakamları telafuz edecek hale gelebiliriz.


    bu arada benim 2 favori laptobum var


    https://www.akakce.com/arama/?q=Acer+Swift+X+


    ve


    https://www.epey.com/arama/e/YToxOntzOjM6ImFyYSI7czo3OiJwcm8gMTR4Ijt9X047=/


    özellikle asus fiyatına göre çok iyidi. h serisi işlemci , 3050 gpu , 2,5k oled ekran 14 bin liralara idi. bitmiş malesef.

    bu iki cihazda sevdiğim şey giriş seviyesi 3050 gaming laptop parasına 14" kompak 3050 ultrabook olmaları. fiyatları pek değişmeden tasarım , dizayn iyileşmesi olması.

    Anacak malsef alamadım , trene bakar gibi baktım sadece.



    @Bloodin hocamın da fikri önemli.





  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Fiyat özellikler neydi hocam ? Sayfa ve ürün görünmüyor ?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.