Bildirim
AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) (71. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Chipset 18.10 dan sonra sürücü çıktımı arkadaşlar ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 31 Temmuz 2018; 13:16:42 > -
çoktan gelmiş 2933 mhzde çalıştırmanın.Ben sistemi topladığımdan beri 3200 mhzde kullanıyorum.Güncellemeler oturdu artık.Asrock anakartları bilmiyorum ama xmp gibi bir özellik olmalı docp heralde ondan ayarla 2933 mhz ye çalışması lazım direk otomatik tabi bios güncelle ilk -
ryzen 5 2600x ile ekleyin hocam -
RYZEN 5 1600 ve asus b-350ma ile beni de ekler misiniz? -
-
bu mesaj silindi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 23:14:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu mesaj silindi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 23:14:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
nasıl yapıcaz hocam pek bilgili değilim.Osd var herhalde biraz araştırdım.Monitor menüsü mü oluyor? -
şundan var mıquote:
Orijinalden alıntı: İyi Kötü ve Çomar
nasıl yapıcaz hocam pek bilgili değilim.Osd var herhalde biraz araştırdım.Monitor menüsü mü oluyor?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Maalesef hocam anakart asrock asus değil. -
O halde şundan almak şartquote:
Orijinalden alıntı: İyi Kötü ve Çomar
Maalesef hocam anakart asrock asus değil.
aliexpress.com
US $0.17 27% OFF|Mini Plug Speaker For PC Computer Motherboard Case Buzzer Board Beep Alarm New #1-in Speaker Mounts from Automobiles & Motorcycles on AliExpresshttp://s.aliexpress.com/nYjiIFRb
RAM hatalarında 3 kere bipler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bugun montajlama fırsatım oldu, kabaca fikirlerim.
Stock sogutucu cok hosuma gittiği için noctua yı hiç takmadım, windows 1803 güncellemesi aldı driverları güncelle ,derken daha bir tane oyna girebilmiş değilim(çok özlemişim çocuğumu ya :) )
ramleri 3200mhz çekmek haricinde hiç bir ayara /suya sabuna dokunmadan kendisi all core 4ghz çalışıyor duruma göre 4,350e(hepsi değil tabi) kadar çıkıyor, daha oyunda deneyemedim tabi.
eski işlemcimde soc voltajını 1,2v veriyordum(4x8gb 3200mhz ramler için), bunda 1.1v kendisi veriyor ve stabil, ama ufak bir detay var bu işlemciyi takmak için son bios güncellemesini yaptım ne olur ne olmaz diye belki biostan kaynaklıda olabilir bu gelişme.
Stock sogutucu bu sefer sesli çalışıyor, özellikle %70 e gelince bayağı hissettiriyor kendisini eskisinde ki %100 den gürültülü kesinlikle.
yarın akşam geri döneceğim için fazla test yapma şansım yok.
bu sefer olmuş bu işlemci diyebilirim.
Dipnot:stock sogutucu ile tahminimce max 4,1ghz all core şeklinde tutabilir duruyor ama uzun sureli %100 yük altında kesinlikle o hızlarda tutamaz,
4ghz seviyesinde kendisi 1,3v veriyor en yuksek 1,4v vermiş 4,3 için.
bu işlemci de +10C offsetli geliyor(tctl) gerçek değer(tdie) sensörde.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.
-
merhaba,
bugün bende ryzen 7 2700x alıp sistemi kurdum. kendi kutusundan çıkan ışıklı soğutucuyu kullanıyorum.
fakat 1-2 şey garip geldi.
mesela bazen işlemcinin ordan cızırtı gibi sesler geliyor. neden olur?
masaüstündeyken fanlar hep dönüyor ama bazen duruyor ve hatta tersine dönüyor gibide oluyor. normal mi bu durumlar? -
işlemcinin oradan cızırtı gelmesi için bayağı bir vcore vermesi lazım(Precision Boost Overdrive etkinse olabilir 1.4 vcore +)Sesi bende fark ettim kapatınca düzeldi.
Diğer sorunuzun cevabı ise o skill efekti, fanın donus hızı artıp azalmıyor aslında.Bir iki mesaj yukarıda programın linkini vermiştim fan led ayarından "mirage off" yaparsanız daha canlı yanar ve o efekt kaybolur -
Bios tan buldum o dediginiz seyi. Auto da. Disabled mi yapmak lazim?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bende enable idi auto yapınca kapattı kendisi,sizde kapatarak deneyebilirsiniz.Aklıma başka bir şey gelmiyor şuan.
Birde hwinfo ile ekran görüntüsü atabilirseniz, daha iyi olur(vcore gözükecek şekilde). -
RogueTech Gamingyoutube
Wraith Prism RGB Cooler - Ryzen 7 2700Xhttps://www.youtube.com/watch?v=HuGJhqb-Xbg
şu video da benzer ses var. bende hep auto daydı o. disabled yaptım olmadı, enabled yaptım olmadı. bi de fazla sıcak gibi sanki.
-
-
ilk çalıştırdığınız da senser only seçerseniz daha detaylı bilgi edinebilirsiniz/iz.
enable yaparsanız daha sıcak çalışıyor, fazla vcore ile mumkun olan en yuksek boosta zorluyor.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X