Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.225
Cevap
128
Favori
94.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bios betadan çıkmış ve güvenlik açıĝı yamalanmış.

Sırf güvenlik açığı yamalandığı için yüklemek gerekiyor,umarım bugsız temiz bir biosdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 13 Ağustos 2024; 12:55:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt

Biraz kurcaladım OCCT ve oyunlarda skor arttı fakat R23 Cinebench'de düşüş var.

• Cinebeach kullanımında işlemci 86.1°C gördü. Ryzen Masterla hız aşırtarak 7800x 3d olan işlemcinin tavan hızını 5000ghz e çıkardım normale de döndüremiyorum. Boşta bile 45-55 °C arasında dolaşıyor ısı. Yardımcı olabilecek var mı ?

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

• Mr.Uur M kullanıcısına yanıt

Hocam cinebench sıcaklığınız normal.

Diğer durum içinse uygulamayı silip ve biosdan 'restore defaults' yapıp daha sonra 'save and restart' diyerek işlemci ayarlarını resetlemiş olursunuz.

• bilgisayar alırken ram tercihi yanlış yapmışım. intel xmp 7200 mhz cl 34 almışım anakarta dram ışığı yanıyordu. sonra iade edip expo destekli 6000 mhz 30 cl alıp taktım ilk başta açılırken anakart uzun dram ışığı yanıyordu ah bozuk ram diye endişelendim biraz deneyerek cl 28e düşürdüm anakart drram ışığı vermeyi kesti. memtest hata bulamadı gayret stabil çalıştı . Yapacağım işlem var mı ?

• fethisagol kullanıcısına yanıt

Selamlar,

CPU VDDIO voltajı bir tık yüksek 1.35'e çekebilirsiniz.

Normalde 6000 mhz için 1.35v ideal fakat cl 28 denediğiniz için sanırım 1.4'e çekmişsiniz.

tRFC 512

tRFC2 400

tRFCsb 300

tREFI 50000 veya 65535 olarak değiştiriseniz gecikmlerde düşüş olacaktır.

Kıyaslama açısından eskiden stabil kullandığım 6000mhz bellek değerlerimi paylaşayım fakat Fclk 2133mhz de kalsın,ben 2200'de denemek için yükseltmiştim.

• Son yayınlanan AGESA ComboPI 1.2.0.0a Patch A updated. biosunu gayet başarılı tavsiye ederim.

** Açılışda gecikme yok,

** Stabil çalışan C.O ve manuel bellek gecikmelerinde bozulma yok,

** Sistem açılırken veya yeniden başlatıldığında memory training'de takılma yok,

** Sistem resetleme yok,

** SSD,M.2 veya usb çevre birimlerini görmeme sorunu yok.

Gayet stabil ve başarılı duruyor.

ben de indirdim kullanıyorum sorunsuz

• goktugerg93 G kullanıcısına yanıt

Bende baya beğendim,

bu stabiliteyi yeni X3D işlemci geçişinde de yakalarlar ise çok iyi olur.

Selamlar;

Voltaj ayarları dokunmadım ram direk 1.40v çalışıyor. ama seni dediğin ayarları deniyorum.

• sonuç :

1.4V u indirdim. Test başarılı Teşekkürler

• Şimdi söylediklerinizi yaptım ama işlemci hala temel hızı olan 4.2 üzerinde çalışıyor ve üstelik boşta olmasına rağmen pc boşta 4.1 - 4.7 aralığında çalışıp işlemci sıcaklığı da 45-55 arası

• sistem boşta cpu hızı yüksek görüyorsan güç planı değiştirmen fayda var

Yüksek performans açınca

• fethisagol kullanıcısına yanıt

Her yeni kurulumda mutlaka bir problem olacak illaha...

• Mr.Uur M kullanıcısına yanıt
    Benimki de böyle. Occt ya da ryzen master ile bakın orada bu şekilde göstermiyor ngörev yöneticisi niyeyse böyle gösteriyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alkımm kullanıcısına yanıt

Ben bunu yeni gördüm de aynı sıkıntı bende de var. Oyunlarda 53-59derecede gidiyorum, windows10 idle dururken 70-75 tırmanıyor. Şu son zamanlarda gelen 22h2(paket adı başka bişi olabilir emin değilim ama bu minvalde bi paket güncelleme) mi ne o güncellemeyi yaptıktan sonra böyle saçmaladı.

sıfır o/c & u/c bu arada, herşey default..

aşırı saçma, macun yeniledim, yine değişen bişi yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elinwelin -- 14 Ağustos 2024; 11:51:46 >
  • elinwelin kullanıcısına yanıt

Sizde çözer mi bilmiyorum ama. Ben güç seçenekleri bölümünden işlemci max ve min kullanımlar ile oynayarak sonra olması gerekene aldım.Düzeldi ama her windows açılışında aynı şey oluyor.W10 dan umudu kesin filan mı diyor anlamadım.AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi Oynadığım bazı oyunlarda 70 fps fark var w11 ile nedendir bulamadım 1 yıldır.

• teşekkür ederim deniyeyim, 11 okeyse geçerim ama onu da b*klayan çok.

bu saçma idle meselesi yüzünden pc başından kalkmaya korkuyorum, oyun açıp öyle kalkıyorum AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi 

asrock 30 temmuzda bios yayınlamış, yeni 9000 serisi için güncelleme diyor ama bi de onu yükliyim, yüklememiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elinwelin -- 14 Ağustos 2024; 11:59:57 >
  • Alkımm kullanıcısına yanıt

hangi oyunlarda fark var hocam ? w11 mi fazla fps veriyor ?

Müsait bir zamanda deneyeceğim hocam teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.