Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.297
Cevap
123
Favori
104.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam size 2 sorum var.

1-şu an power tuşuna basıp masaüstü ne kadar sürede geliyor total hepsi dahil

2-silikon kalitesi çok kötüyse ve ryzen 7600 için konuşursak 6400 cl32 için hangi ayarlarınız düşürmeliyim. ram timing ya da yan özelliklerden

• Yaz ayları için güzel bir ayar oluşturdum. Max core clock negative(-) 150 Mhz ayarladım, 2. çekirdek -25 CO diğerlerini -35 CO olarak değer girdim.

İşlemcinin max core clock değeri 4891, anlık core voltajı 0.990 oldu.

Sıcaklıklar 65 dereceden 50 dereceye indi. 150 Mhz kayıpla çok güzel sıcaklık değeri elde ettim.

• Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt

max core clock dediğiniz hangi ayar oluyor hocam ?

• crashris kullanıcısına yanıt

Asrock PBO ayarlarında var. Diğer modelleri bilmiyorum.

• Digital Reaction kullanıcısına yanıt

aa evet o windows ayarları kısmını uygulamamıştım. akşam onları halledeyim. bir de win 11 kullanıyorum aynılarını uygulasam olur herhalde.

• TR-Berkay kullanıcısına yanıt

hocam hangi çekirdek sorunlu occt testinden nasıl anlıyoruz

• crashris kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar,şöyle açıklayım;

8 saniye

Memory context restore:enable

Power Down mode:enable

32 Saniye

Memory context restore:disable

Power Down mode:disable

2.İşlemci silikon kalitesi,infinity Fabric Clock(FCLK) ile İşlemcinin overclock potansiyelin'de veya CO negatif değerlerin de etkili olur.

Ram stabilitesi veya overclock potansiyeli tamamen ramin chip kalitesi ile ilgilidir.

• TR-Berkay kullanıcısına yanıt

Bir sıkıntı olmaz hocam win11'de de deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 12 Mart 2024; 16:3:43 >

valla hocam ben kapattım onları ama gear down da kapalıyken sırf boot olması 1dk10sn sürdü. ram overclock unun sağlığı ve gecikmenin kabul edilebilir değerde olması için Memory context restore:enable

Power Down mode:enable gear down mode:enable 3 ayarda olursa bize sorun olur mu ? manuel timing ve oc bitince.

• Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt

hocam senin bu ayarları deneyeceğim. çok güzel duruyor yaz kış kullanılır bu 100mhz eksik olsun ne olacak ki

• Üstadlar selamlar, 7800x3d işlemcimi max frekansı olan 5000mhz yada bu hıza yakın değerleri göremiyorum maks 4,6 ghz de kalıyor biostan bir ayar vs yapmamı gerekiyor ?

işlemci max 67 dereceyi görüyor

sistemim şuu şekilde

asus rog b650e e gamıng

corsair 2x16 6000 cl30 expo

nzxt kraken elite 360 aio

corsair rm 850w power

• Hocam şimdi durum şu ben 7800xd de soc voltaj 1.25 yaptım hatta coreları sırasıyla core0 35 core 1 35 core2-3-4-5-6 30 core 7 de 25 yapmıştım en son bi problem yoktu ama ayarlar da ben de gear mode ve offset voltaj ı bulamadığım için isimleri farklı heralde tekrar normal default ayarlarına aldım şimdi öyle kullanıyorum, anakartım asus tuf b-650 plus nasıl bulabiliriz bu ayarları

• bane170 B kullanıcısına yanıt

Asus anakartlarda Gear Down Mode , ADDR_CMD_MODE diye geçer ve ayarını BUF seçeneğine seçmeniz gerekir, disable etmek için.

Stabilitesi zor bi değer, oyun içinde denemedim fakat AIDA64 üzerinde bir getirisini göremedim.

Asus anakartlarda offset voltaj seçeneği yok malesef. Tabi bu X3D işlemci özelinde olabilir bilemiyorum çünkü normal x3d olmayan 7xxx serisi CPU kullanmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 13 Mart 2024; 11:16:22 >
  • donda kullanıcısına yanıt
    Peki hocam asus anakrtlar da offset ayarı yok dediniz peki ben bu ayarları offsetsiz yapmam da bi sakınca olur mu yoksa yoksa devam mı edeyim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sıkıntı olmaz hocam, offset voltajın mantıgı biraz daha voltaj düşürmek

• Selamlar hocam,

@donda arkadaşımız güzel açıklamış,bios da çalışma mantıkları aynı olsada anakartlar'da ki isimlendirmeler malesef hep değişiyor.

• ERHAN3481 E kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar,hem sıcaklığın düşük olması hemde frekansın düşük olması işlemci Power litimite takılıyor gibi duruyor,power limiti bir kontrol edin veya biosu güncelleyip,biosu bir resetleyin derim.

Hocam bu soc voltaj ben de auto 1.28 di senin tavsiyenle 1.25 e çektim ve ciddi anlam da bu ani sıcaklıkları 60 65 hatta bazen 70 bile gördüm şimdi 50 57 gibi takılıyordu cidden teşekkür ederim hem de yardımlarından ötürü donda ya da teşekkür ederim ama genel sıcaklıkları 1 veya 3 derece civarı farketti biraz daha mı kıssam soc voltajı ne dersin hocam ?

Rica ederim hocam,Soc Voltajın'da 1.25 üst sınırınız olsun hocam, 1.20v - 1.25v arası deneyebilirsiniz.

Çok düşürürseniz de bu sefer ihtiyaç duyduğu voltajı alamaz ise performans ve stabilite sorunu yaşarsınız.

Hocam occt de her seferin de 1 saat test yapmam gerekiyor mu ayar yaparken çünkü 1 hata olduğun da 8 10 saniye için de kapatıyor kendini ama gene de 2 3 dk bazen de 10 dk tutuyom ayarlarlen ondan sonra çıkıp çıtayı arttırdım hep böyle yaptım bir sıkıntı da olmadı hatta auto ayarın da işlemci 4.3 ghz test ettim occt de undervolt yapınca 5 ghz ye çıktı. Örnek core 7 yimi mesela 30 negatifte çalıştıramıyorum misal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bane170 -- 13 Mart 2024; 16:53:45 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.