Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.411
Cevap
127
Favori
113.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar, 7800x3d ve 5070Ti ikilisini düşünüyorum. Sizce işlemci ortalama kaç yıl daha idare eder?

• Hilas28 kullanıcısına yanıt
    -25 de 2 saat sorun çıkmadı occt de ancak üstüne çıkamıyorum çunki whea logları yok sistemde anca percore tek tek arttırp bakılabilir oda çok zor bios ayarı dedikleri yeri buldum bende o kısım yoktu yıllarca İntel kullandım en ufak cpu hatası girdi olarak gelirdi sanki psu restart ı gibi hiç bir belirti yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • okinkurt kullanıcısına yanıt
    Olay günlüğünde şu tarz hata raporudamı yok reset sonrası?

Psu kaynaklı gibi yazsada stabil olmayan bios ta bir neden, sizin anakarta göre yazılmış bir bios bile size bunu yaşatabilir, bu nedenle psu deyiştirenler de var.

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

• Hilas28 kullanıcısına yanıt
    Beklenmedik yeniden bsşlama var elektrik kesilmesinde olduğu gibi ama başka hiç bir girdi yok malesef önceden 9700k vardı direkt oraya işliyordu

olmuyorsa olmuyordur, zorlamayın, demek işlemcide limitiniz -20 veya daha altı.

her işlemcide PBO ve Curve ayarları benzer netice vermiyor. 20-25-30 arasında ciddi performans farkları yok, olduğu kadar uygulayıp keyfinize bakın.

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    Hocam -30 derdinde değilim sorun whea girdisi yok o yüzden ayarlara güvenemedim occt c ölmüyor bu sizce yeterlimi güven için

Restart atıyorsa WHEA hatası oluşmaz hocam. Restart atması CO değerlerinizin çok agresif olduğunu gösteriyor. Stabil olmaya yakın değerlerde restart atmaz, o zaman WHEA hatası raporlamaya başlar işte.

20 bile yemiyor benim ki. :D 18 denedim, Vampire Survivors oyununda sorun çıkarmaya başladı. Son çare 15'e çektim artık. Bir fark da hissetmedim.

Oda sicakligi 27-28 derece oluyor genelde klima yok. Daha önce Thermalright 240mm aio vardi ve dereceler +5, +7 yüksekligindeydi. Artic LFIII daha iyi geldi bana. Tabi ayarlarimi da paylasayim ki referans tutmaz yoksa.

Asagidaki thermal grafikte bircok kez 0 C ye dusmekte. Sebebinide ayrica arastirmam gerekecek.

Kasa Corsair 4000x ve AIO üstte montajli.

Soc -0.500

PBO +150mhz

Curve -20 All Core

AIO Fan curve ayarlarimda resimdeki gibi.

BF2042 ve C24 degerlerini de paylasiyorum. BF2042 2K Cozunurlukte 7800xt ile high-ultra ayarlarda calisiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARBINGER -- 18 Ağustos 2025; 22:5:42 >

• warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeniz için tesekkür ederim bir sorum daha olacaktı pbo kapalıyken oyunlarda ıslemci 4.8 in altına inmiyor cekirdek olarak ancak pbo acıp 10 bile versem oyunlarda cekirdeklerin 3.9 a düstüklerini farkettim cinebench de böle bir durum yok bunun sebebi nedir bazı yerlerde 120w ayarını acmam gerektiğini yazmıslar ısı farkıda gözlemlemiyorum

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okinkurt -- 18 Ağustos 2025; 23:29:40 >

Tekrardan merhaba. PBO'yu hangi seçeneği seçerek açıyorsunuz? Anakartınızda açmak için hangi seçenekler çıkıyor?

Bunlar var hocam AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

• bende en iyi sıvı soğutma var arctic lf pro 3 360mm bf6 bf2042 oyunda 70 derece oluyor 1080p, bu işlemcinin soğutma performansı kötü onun için hava soğutma alabilirsiniz.

ama bfv de 1080p 300 fps görürseniz hava soğutma ile 85-90 derece olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 20 Ağustos 2025; 2:7:48 >

Enabled yapıyorsunuz değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam enabled yapınca curve optimize yeri çıkmıyor advanced seçince çıkıyor AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

Anladım. PBO'yu Advanced yaptıktan sonra PBO Limits yazan seçeneği Motherboard yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warchief46 -- 20 Ağustos 2025; 18:44:26 >

Yaptım hocam sanırım baska bir problem var bende cunki bf 2042 de butun cekirdekler 4.8 de kalabiliyor pbo ile ama diger oyunlarda 3.9a dususler oluyor pbo kapatınca hepsi en kötu 4.7 oluyor yazılımsal bir durum var sanırım

Hocam bir de CPU Boost Clock Override'ı Positive seçip, değer olarak 200 girip dener misiniz? Gerçi sizin işlemci 7800x3d olduğu için +200 Mhz bir işe yaramayacak.

Hocam AMD Chipset sürücünüz de güncelse, demek ki diğer çekirdekler 4900'a çıktığı için oyun bu bana yeter deyip, o iki çekirdeğe yüklenmiyor olabilir. Ortalama FPS ne durumda her iki senaryo için?

Cinebench R23 ile PBO kapalı ve açıkken test yapıp, skorları karşılaştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warchief46 -- 20 Ağustos 2025; 18:55:42 >
    Cinebenc Stok ayarlarda 4.5ghz ye geriliyor puan olarak stokta 18300 alıyordum pbo acık 4.8 ghz de yine benzer bu pbo beni bitirdi hocam 9700k da ne güzel atıyordum 4.8 sabit duruyordu sizide yordum kusura bakmayın elimizden geleni yaptık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okinkurt -- 20 Ağustos 2025; 19:20:48 >
    Estağfurullah. PBO Advanced, PBO Limits:Motherboard seçip mümkün olan en yüksek CO değerleri (negatif olarak en yüksek) ile kullanmaya bakın hocam.

• 
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.