Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (199. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.598
Cevap
120
Favori
305.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam kullanım senaryosuyla alakalı biraz üst üst oyun açık online ve normal AAA oyun.AAA oyun kasmıyorsa o 1 2 hafta ecoya çekiyorum.Online oyun arkada kassada kendi oynamaya devam ediyor. 2 tür oyun açınca 82 84 derecelere çıkıyor.150w tüketime çıkıp. Tabi 360mm sıvı soğutma noctua fanlarla özelleştirilmiş felan soğutmam var soğutma ile alakalı bişey değil. Tek bir AAA oyun açınca neredreyse 0 ses te 67 derecede takılıyor. 38 db olarak.O şekilde curve yaptım. Ondan çift oyun açtığım için AAA oyun kasıp kasmamasına göre cpu eco veya normal mod ayarlıyorum.Gerek yoksa tabi eco modda 70 dereceyi geçmiyor.Daja sessiz ve oda çok hamam olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trakyacus kullanıcısına yanıt

Noctua Nhd-15 in performansını merak ediyorum 7800x3d karşısında.

• Rovildi kullanıcısına yanıt

5900x in oyunda 85 derecelerde olduğunu bir video rasladım. Teknoseyir incelemesinde.Görselde 86 derece max cinebech .%100 fan devri.

Bence iş görür ama %70 80 üstü her fan çok ses yapmaya başlıyor noctua bile.Sıvı soğutma daha başarılı.240mm bile taksanız daha iyi oluyor.Onun yerine 240mm sıvı soğutma tavsiye ederim size.Bende 7900x var en sessiz ağır bir oyunda 67 derecelerde takılcak şekilde bir ayar yaptım

Cooler master pl flux 360 vardı 45 db ses yapıyordu yine aynı derecelerde tutmak için.Noctua nfa 12 fanlar ile kendim montajlayıp değiştirdim ve 38 db ye indi ses aynı derecelerde.Baya fan elimden geçti.En kaliteli ve sessiz çalışan noctua oldu ona yakın olarakta thermaltake toughfan v12 .Bu 2 markanın serisi plastikten ziyade metal tuğla gibi ağır fanlar. Benim yaptığım şekil 7500 liralık maliyet oldu bu biraz abartı oldu.Fiyat performans için arctic 240 mm önerirler konu açıp sorsanız.İlerde daha çok çekirdekli işlemci takarım diye sorarsanız arctic 360mm önerirler çoğunluk. Hava soğutma alt orta seviye için tercih edilmeli bence ben olsam denemezdim sizin işlemciye noctua hava soğutma.

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0

• Trakyacus kullanıcısına yanıt

Şöyle bir şey de var noctua nhd15 240mm radyatörleri geçiyor performansta eğer bir değerlendirme yapacaksak bana kalırsa en az 280mm bandına bakmamız daha doğru olur. Zaten noctua 2 tane 14 cmlik fan kullanıyor 240lıkta 2 tane 12 cm fan ve radyatör sıvısı var. Fiyat olarakta makul tek eksisi ağır ve her kasaya sığmıyor olması.

• Rovildi kullanıcısına yanıt

Arctic 240 - Corsair Elite Capellix - Lian Li Galahad - Nzxt X53 gibi adam akıllı 240mm AIO modellerinin gerisinde kalıyor NH-D15.

• Evet önceki mesajda denildiği gibi iyi modellerin gerinde kalır.Bu arada kullanırsınız cpu yanmaz yada frekans kırmaz 80 85 derece gibi takılır belkide orda tutmak için %80 ve üstü fan çevirir gibime geliyor belki %100 tam hız vermesi gerekecek.Son hızlara yakın herhangi bir fanın kafa ütülememe durumu yok. 4 noctua var pc de egzoz NF-A14 ve sıvı soğutmaya nf a12ler takılı öyle %60 sonrası duyulmaya başlıyor ama %80 %90 açtığım an baya bir ses yapıyor.

Mesela resident evil 4 remake oynuyorum 75 derecede gezmesine izin vercek ayar yaptım 65 68 e indirmek noxtuada olsa sesli oluyor.Bide sıvı soğutma kasa üstüne takılıyor radyatör fln diğeri tam ortada fln görüntü kirliliği gibi geliyor bana.

• Selam,

Benim makinanın yaptığı/yapacağı en ağır iş bu. Unreal motorunda Light baking denen işlemi yapıyor. Unreal Motoru bu işi yaparken, ben başka işlerle uğraşabiliyorum.

Kasılma falan yapmıyor. Şimdi bilgisayarın üstünde stock prism var fazladan bir macun dahi kullanmadım.

Şimdi noctua ya veya eşdeğeri bir sıvı soğutucuya, bir cpu parası verip alsam, bu 4500 mhz multi core ortalaması artar mı ? yoksa sadece cpu sıcaklığımı düşer ?

• Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt

işlemci hızı ortalamasını gösteren bir programa baksan sen de anlarsın ama bence ağırlıklı olarak sıcaklık düşer. d15'i 11700k'da kullanıyorum minicik kasada 10 numara 5 yıldız ama çok pahalı olmuş artık alınmaz çok gerekmedikçe. işlemcin throttle'a girip hız düşürmüş gibi görünmedi bana paşalar gibi çalışmış işte ama içimde kalır dersen şunu 3. sistemime ucuzken almıştım bu da çok güzel. bir de halnziye macun tamam işte.

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0amazon
    ARCTIC ACFRE00075A Freezer 34 eSports DUO Intel/AMD Gri CPU Soğutucu
    https://www.amazon.com.tr/Arctic-ACFRE00075A-Freezer-eSports-So%C4%9Futucu/dp/B07ZJHXQNS

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0amazon
    Halnziye P13 13,4 W/mK 2 Gr. Termal Macun
    https://www.amazon.com.tr/Halnziye-P13-Gr-Termal-Macun/dp/B09SRJHJFY

• Günümüz kuru ve önceki fiyatları düşünürsek Hepsiburada'da bazı işlemcilerde az da olsa indirim var diyebiliriz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zipmaker -- 25 Haziran 2023; 9:59:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• asus x670-e-f üzüyor beni

armoury crate e güncelleme mi geldi ne oldu yükledim şimdi bilgisayar kapat diyorum kapanmıyor

Oturdum Temiz kurulum yaptım yine güncelledi tabi, geçer sandım hala bilgisayarı kapat dediğimde ekran siyah oluyor, ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor. İlla power tuşa uzun basıp kapatabiliyorum

Bu asus bi beceremiyor güncelleme işini....

itunes da kurmayacağım geç açılıyor, artık kullanmayacağım. Valla soket yapısı vs filan dedik ama keşke intel alsaydım demeye başladım

Sürekli temiz kurulum yapmak zorunda kalıyorum ve işe de yaramıyor artık

• mob411 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende msi 650 carbon wifi var, işlemci 7600x, bilgisayarı yeniden başlat diyince siyah ekranda kalıyor ben de sizin gibi uzun basarak kapatabiliyorum anca

• Anuminas1994 A kullanıcısına yanıt
    Önceden böyle değildi güncelleme sonrası oldu

Kapanmıyor

Acaba donanımsal bişi mi oldu dicem ama güncellemeler sonrası oldu

• Anuminas1994 A kullanıcısına yanıt

Hocam aynı boardu son bios sürümü ile kullanıyorum 7800x3d ile beraber, ben henüz bu problemi yaşamadım. Sorunun kaynağı farklı olabilir mi?

• Yaz geldi, sıcaklıklar ne durumda millet? Yaklaşık bi' 5 derece arttı bende oyunlarda.

7950X + ASUS ROG Strix LC II 280 boşta bu şekilde:

• bende boşta 45lerde oyunlarda 70 sentetik açarsam 82

arctic liquid 420 ve haf700 ile.

• 7950X3D + Corsair H150i Elite LCD, bilgisayar başındayken ortam sıcaklığı 27ºC civarı, sizde olduğu gibi 5ºC'lik bir artış var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 29 Haziran 2023; 0:43:39 >
  • 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.