AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (201. sayfa)

-
-
yeni alanlar için geçerli olur. eskilerde zaten star wars yeni oyunu verdi diye biliyorum.
-
AM5 sonunda ucuza oynamaya başladı. 7600 ve 7600X alanlara biraz yazık oldu ama bu işler böyle, firmalar ilk max kar edecekleri ürünleri çıkarır sonra f/p ürünlerini.
Muhtemelen 7600'den 100-200 mhz düşük olacak fakat zaten PBO'dan +200mhz yükselteibliyorsun. Kısaca 7600x'in igpu su disable edilmiş ve 300-400mhz düşmüş halini ucuza satacak tahminim 200 dolar olacaktır. Performans olarak 7600X'den pek farkı olmayacak.
browser.geekbench.com
ASUS System Product Name - Geekbenchhttps://browser.geekbench.com/v6/cpu/1872275
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 10 Temmuz 2023; 18:6:27 >
-
yedek sistem kurayım dedim 10k ya anakart işlemci ram bundle larından vardı. bulamadım. pahalanmış baya.
-
-
biostan kapat hocam. amd lerde gpu var 2 core.
dün akşam am5 anakart alıyım dedim. 5300 tl olan anakart 6400 çıkmış amazon primeden. kaçırdık ya.
-
Hocam şuan açıkken neyin tüketimini yapıyor fps artışı yapıyor mu yada ilave ısınma felan? Kapatınca bir kaybım oluyor mu? Son olarak biostan nerden kapatacağım x670e-a asus rog anakartım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
x670e -e benim de anakartım. tam bakmam lazım ama kapatmak tabiki faydalı olacaktır. ekran kartı bozulur vs değiştirirken ekran kartsız kalırsanız aktif eder geçici süre dizi film net için kullanırsınız. açık olması zaten şu anda çalışıyor anlamına gelmiyor. güce binmiyor ama neden bir veriyolunu alsın ki. kapatın gitsin.
-
Tamamdır hocam kapatayım ozaman nvidia ekran kartı çalışırken o neye güç harcıyor ilginç.Cpu total sıcaklık düşer mi acaba sonuçta 30 50 w çekiyor sürekli
zaten güclü bir igpu değil. 5w 15w anca çekiyordur tam yükte. gene de etkisi az da olsa görünür diye düşünüyorum.
-
Arkadaşlar bu değerler 7950x3D için normal mi? Arctic liquid freezer ii 360 a-rgb var. Birkaç gün önce de attım acaba termal macunu yanlış mı sürdüm diye yeni termal macun aldım. O da işe yaramadı.
Sorun işlemci soğutucunsda mı nerede?
Corsair H150i Elite LCD XT bakmaya başladım. Sizce alırsam değerler normale döner mi?
-
Gayet normal hocam değerler bende aynı sıvı soğutucudan ve 7600x var sıcaklıklar masaüstünde sizinkiyle neredeyse aynı içiniz rahat olsun amd intel e göre masaüstünde her zaman daha sıcak çalışır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler hocam içimi rahatlattınız
hocam boşta degerler değil de full yüktekilere oyundaki değerlere bakın. boşta bende bazen 38 bazen 50. 7800x3d var. sizin kasanız kaldırıyorsa arctic liquid 420 almanızı öneririm. iyi forumlar.
-
İntelden amd ye geçince ben de sizin gibi noluyoruz bi terslik mi var demiştim ama hiç pişman değilim siz de alışırsınız zamanla :) öneri olarak bios ayarlarında curve optimizer all core negative 25 yapmanızı öneririm yani undervolt, internette bolca video mevcut gayet faydalı bi yöntem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anuminas1994 -- 11 Temmuz 2023; 23:41:0 >
-
Bunun bir dezavantajı var mı? internette aratıyorum
Gayet normal boşta 7900x var bende de aynı derecelerde.Ki 360mm ve noctua fanlar var.Oyunlarda 65 75 arası geziyor oyununa göre.Bunlar normal eğer takılıyorsanız biostan sıcaklıklara göre fan devirlerini yükseltin ama ses yapar ki 53 derece normal amd için.Intel boşta 35 fln çalışıyor.Mimari farkı oda oyunda bakın 80 85 e ulaşmıyorsa normaldir bişey olmaz.Soğutucunuz sessiz çalışan bir soğutucu 80e yaklaşıyorsa manuelden az devir verirsiniz fanlara malum yaz geldi 6 7 derece arttı sıcaklıklar.
Bir dezavantajı yok ne soğutucu taksanız boşta böyle çalışır başka soğutucuya para harcamayın bozulmadıkça.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 12 Temmuz 2023; 3:49:12 >
Acil yardım integrated graphics biostan kapadım ekrana görüntü gelmiyor biosu bile göremiyorum napacağım?
Bios pilini çıkarın 10dk bekleyin gene takın veya komple pili değiştirin en temizi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X