AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (162. sayfa)

-
-
Tamam deneyecegim AMD eco modu açtım şu anda bi işe yarar diye belki ama eco modu kapatım bu resimdekilerin aynısını yapacagım sımdi... @Ridianod teşekkürler deniyorum şimdi
-
-
Cpu soc voltage yi manuele çek hemen altına deger girecegin yeni bir kutu açılır.Oraya gireceksin.Auto dayken gözukmez zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1101 kodlu bios sorunluydu sanırım onu kaldırmışlar gerçi şu an 7800x3d ve gene ile onu kullanıyorum ama voltajlar manuel bende.
-
Manuel yaptim ama cpu core voltage secenegi gelmedi @RaNCeR91
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erjan_ -- 23 Nisan 2023; 0:31:2 >
Eski BIOS'a niye dönmüyorsunuz?
-
@RaNCeR91 hocam 1.035v net bir bilgi mi (herhangi bir kaynak bulamadım) yoksa şahsi yorumunuz merak ettim llc7 de bahsettiğiniz şekilde ve auto da testleri ekledim.
auto @1,057v load /llc7 effective clock 5008.5 mhz
1.035v @ 1.021v load /llc7 effective clock 4791.4 mhz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 23 Nisan 2023; 0:51:25 >
-
Eski bioslari kaldirnislar ama redditte yuklemisler su anda donuyorum baska turlu olmayacak gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erjan_ -- 23 Nisan 2023; 0:40:57 >
Dönün hocam uğraşmayın. Sorunun düzelip düzelmediğini de yazın buraya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E502C764D -- 23 Nisan 2023; 0:41:33 > -
B 650e-f kullaniyorum Ben, anakarti ilk aldigimda ustunde 0821 vardi redditten buldum ona donuyorum. B650e-f modelinde daha yeni temiz bir versyonu varmi bildiginiz?
Şu anda 0821 bios'a geri döndüm, gereksiz fan sesinden ve yersiz yersiz peek yapan sıcaklıktan kurtuldum...
Umarım ileride baska problemler yaşamam.Bundan sonra bios falan da güncellemem.
İleride sorun yaşayanlar olursa diye değerleri atıyorum.
Gördüğüm kadarıyla 0821 daha iyi sanırım son kez voltaj değerlerini değerlendirirseniz sevinirim.
Ayrıca @RaNCeR91 @Ridianod @Frobe ve diğer arkadaşlara yardımları ve sabırları için teşekkür ederim.
Not : Bütün testlerde Cooler master ML360R sıvı soğutucu kullanıldı.
0821 bios boşta değerler :
1409 bios boşta değerler (Sıcaklıklardaki max değerin yüksek olması bahsettiğim uygulama açtığımda ya da chrome'da gezindiğimde sıcaklığın gereksiz ve anlamsız bir peek yapmasından dolayı)
0821 Bios 2 saat 30 dakikalık oyun voltaj ve sıcaklık değerleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erjan_ -- 23 Nisan 2023; 18:11:54 >
-
6000 dual channel.
videocardz.com
Redditor's Ryzen 7 7800X3D CPU burns out, GamersNexus immediately offers to buy it - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/redditors-ryzen-7-7800x3d-cpu-burns-out-gamersnexus-immediately-offers-to-buy-it
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Net derken ben SkatterBencher ın ayarına göre ayarladım hocam.İllaki sabit o voltaj olcak diye birsey yok tabiki.Sadece ciddi tehlike sınırının 1.15V oldugunu belirtmiş.Bunun ustunun sorun olusturabileceginden bahsetmiş.1.035 de de ortayolu bulmuş.Bende de şimdilik bu şekilde, çekirdek frekanslari ve sıcakliklar da stabil gibi duruyor.Zaten 3-4 ay oc vs kurcalamam, platform tam otursun, Yazılımsal gelistirmeler optimize edilsin ondan sonra bakıcam.Süreç olgunlaşana kadar ortayoldan devam.O yüzden pek kurcalamiyorum.Sen daha fazla da verebilirsin tabiki.
teşekkürler hocam, skatter benchin videolarına bende baktım fakat 7800x3d ilgili videoda birkaç method dan bahsetmiş ama sabit voltaj görmedim o yüzden sormuştum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 23 Nisan 2023; 1:25:52 > -
Statik voltaj silikon kalitesine göre değişiyor. Arkadaşım 3700xini yüksek lisansında anten modellemesi için render yapmaya kullandı. 4400 mhz tepe frekansdır bilmeyen için. O işlemciyi ben ondan 1 sene sonra aldığımda 4350mhz üstüne çıktığını görmedim. Çünkü sabit 1.27v ile 4.2de mi ne kullanmıştı. Googlelayınca göreceksiniz herkes 1.32nin güvenilir voltaj olduğunu iddia eder zen 2 için. Bizde 50 mhz gitti işlemciden. Yenileri deneme fırsatım olmadı ama ryzende işlemci içindeki boost algoritmasına bırakmak en doğrusu olduğunu düşünüyorum. Curve Optimizer + Boost override + Akılcı PBO limitleri (PPT, TDC, EDC) daha doğru geliyor bana. Statik oc için daha çok konu takip etmek lazım. Çünkü statiğin verdiği uçuyor kaçıyor kazanımı olmayacak. Gerek yok o riske ama yine de yapmak isteyenler için artık biosların stabilleştiği zamanda prime 95 gibi işlemci içindeki her birimin kullanıldığında işlemcinin voltajı kaç volta kadar düşürdüğünü takip etmek lazım. O sizin all core safe voltage'ınız oluyor.
@erjan_ Evet yukarıdaki mesajda da ilginç olduğunu yazmıştım. Şu an stabil görünen sürümde çekirdek voltajı kilitlenmiş durumda. Demek ki asus hangi biosda patladığını bilmiyor takoz işlemciler de crash yemesin diye voltajı olabildiğince tepe rakamdan girmişler anladığım kadarıyla. Umarım bir an önce oturur bu düzen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 23 Nisan 2023; 2:27:50 >
-
Ben de 7700x ve strix b650e-e mevcut. Bios aldığım gibi duruyor 0809 mevcut. Boş sıcaklık 36-37 derecelerde geziyor. Manuel voltaj ve değer girdim.
1.28v ile 5.45 ghz stabil çalışıyor. Cibench 23 ile 20727 puan alıyor. 5.5ghz yaptığımda 1.32v üzeri istiyor. 0.05 ghz için gereksiz. Herşey ideal çalışıyor. Ramlerim normalde 5600 mhz cl36 onlarıda 6200 e kadar çıkardım. 1.275v ile. standartta 1.25 calısıyordu. SOC voltaj da 1.128v yaptım.
Bios lar ile alakalı bu kadar sorundan sonra bende güncelleme yapmam kalsın böyle. Sadece açılış biraz sürüyor. Ölçmedim süreyi ama gerekte yok. 10 sn yada 20 sn çok önemli değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zipcikti88 -- 23 Nisan 2023; 11:31:57 > -
arkadaşlar son zamanlarda reddit, twitter ve youtube gibi platformlarda AM5 anakart ve işlemcilerin yandığına dair içerikler var, genel olarak AM5 platformunda ASUS anakart kullanan varsa ya BIOS'u son sürüme güncellesin ya da CPU voltajını limitlesin çünkü anakartdaki CPU voltajı bazı durumlarda 1.60V üzerine çıkıyor ve işlemci ile anakartı kullanılmaz hale getiriyor, bilginize sunarım.
-
Çok genelleme yazmışsınız. Son sayfalarda biz de bunu konuştuk. Kesinleşmiş bir durum yok. X3D’lerden birinde bu sorun yaşanmış bir kullanıcı tarafında. Arkaplanını bilmiyoruz. Yaşanan durum zaten son sürümde yaşanmıştı. Sürümle mi alâkalı, kişinin yaşadığı spesifik bir durum mu var, kimsenin bilgisi yok şu anda. Nvidia’daki kullanıcı hatalı yanmaların, genel sorunmuş gibi anons edildiği şekilde yazmışsınız burada da.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X