Dedi o oyunların server tick rate'inden bihaber rekabetçilerin efendisi... |
AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (127. sayfa)

-
-
Estağfurullah, üst düzey yetenekte bir oyuncu olduğumu düşünmüyorum. Belli başlı rekabetçi oyunları oynamayı seven, sadece yüksek FPS kovalamayan, 4K gaming de yapan + console'da da oynayan biriyim diyebilirim. Özetle herhangi bir türün fanı değilim, oyun skalam geniş.
Ancak tickrate ile konuştuğumuz konunun ne ilişkisi olduğunu anlayamadım. Genel olarak çoğu oyunda 60 tickrate kullanıldığından (hatta bazı oyunlarda daha düşük), olması gerekenin 128 olduğundan ancak artan server maliyetleri sebebiyle default 60 olacak şekilde dizayn edildiğini biliyorum sektörden takip ettiğim kadarıyla.
Server tickrate'e client'ın müdahale etme şansı olmadığından, client da en azından rendering latency'yi düşük tutma, monitör satın alırken ghosting / latency yaşamamak adına en f/p ürünü seçme, çevresel visual effect'leri kısarak hareketli nesneleri (düşmanları) daha hızlı seçebilme ve FPS'i yukarıda tutma (minimum monitörün sahip olduğu hertz değeri) peşinde. Default rekabetçi oyun oynayan biri olarak bunlara dikkat ettiğimi söyleyebilirim. Uzmanlığım olan bir konu olduğunu savunmadım herhangi bir post'umda. Yanlış anlaşılmaya sebep olan bir post'um varsa paylaşırsanız düzeltirim tekrar okuyup.
-
Burada bu kadar kibar olursanız sizi üzerler hocam. Bloklama mekanizmasını kullanın inanın ki çok daha rahat edersiniz.
-
Kovaladığın yüksek FPS server tick rate kadardır, ötesine yapabileceğin bir şey yok ki güncel kartlar 4K'da bile 400 FPS+ değerler görebiliyor. Hadi CS GO 64 tickrate veriyor, seninki 4K'da 256 olsun, ee ötesi ne olacak gelinen noktada?
Hepsini bir kenara bırakalım, istersen en iyi oyuncu ol adam geliyor hileyi açıyor ve oyununun içine ediyor, nerede kaldı senin kasıp durduğun yüksek FPS?
Madem rekabetçi oyunlar oynuyorsun, söyler misin son birkaç yılda girdiğin oyunlarda hileye denk gelmediğin oldu mu? Benim olmadı, mesela CS GO gibi güzelim bir oyunun ebesini bellediler, adım attığın yer tek oyunlu 1 lvl steam hesabı...
Hadi bu hilecilerden biraz kaçayım faceit vs oynayayım diyorsun, orada AntiCheat saytesinde aimbot yok ama wallhack kol geziyor. Kafanı çevirdiğin yer 1 level tek oyunu steam hesabı dolu, ban yeseler bile adamların umrunda değil ve hemen diğer hesaplarından birine geçiyor.
-
-
* CPU testlerinde düşük grafik kalitesi ve çözünürlük kullanılır ki yük tamamen işlemcide olsun, ortalamada en yüksek FPS değerini öğrelim ve anlayalım ki X işlemci, oyunlarda en iyisi / en kötüsü.
* GPU testlerinde 4K - Ultra'ya abanırlar ki en ortalamada yüksek FPS'i gösteren, en iyi GPU ilan edilebilsin.
Anlatmak istediğim buydu ama neden ısrarla başka başka konulardan bahsediyorsunuz anlamamakla birlikte aşağıdaki dayıların meme'ini paylaşıp kaçıyorum.
-
Sen server tick rate olayıni yanliş anlamişsin.Istemcide meydana gelen Fps sunucunun geçiş hızına bağlı değildir.Fakat sen fps server tick rate kadardir demişsin.Hiç alakası yok.Csgonun senin ornegindeki gibi 64 vermesi demek istemciye sn de 64 defa oyuncu konumu nesne konumu oyuncuya ait ateş etme bilgisi bir önceki konum ve son anlik konum ve reload aksiyonlari gibi bilgileri içeren dual communication data paketi alişverisinde bulunmasi demek.Csgo da hiç rastlamamiş olamazsin mesela karsi bir oyuncunun neti kopup serverla iletisimi kesildiginde adam servera ilettigi son konum ile tahmin algoritmasinin urettigi bir sonraki konum arasinda bir ileri bir geri sıçrama yaşar.Oyunda adama bir bakarsin baglantisi gidince saçma sapan hareket ediyo falan.Yani aldığin Fps oyunun server tick ratesini aştığinda oyun enterpolasyon ve hareket tahmini yaparak boşluklari doldurur.Bu sayede oyuncularin hareketleri yumuşatilmış olur.Senin mantigina gore 20 tick rateli bir oyunda 400 fps alabilecek donanima sahip olan bir adam oyuncularin hareketlerini 20 fps gormesi gerekirdi yani oyunda karekterler hödük gibi hareket ediyor olurdu.Öyle birsey yok.O yuzden Ne kadar yüksek fps alırsan o kadar daha iyisin.Espor oyunculari geriz.kali mi ne diye yüksek fps derdine düşüyor hiç mi düşunmedin.Atıyorum valoranttasin 128 server tick rate var.75hz lik monitorde oynuyorsun.75 den sonrası data kaybı demek.Bu da oyun ici hareketlerde duzgun yani eksiksiz tam bilgi alamadan bir miktar kayıp ile oynaman demek.Yani daha yüksek FPS daha doğru bir akış oluyor.Kısaca senin burada Server tick ratenin otesinde yapabilecegin birsey yok demen yanlış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
"...Fakat sen fps server tick rate kadardir demişsin." sonrasını okumadım.
Boşa vakit kayıpları çok şu forumda...
-
Hilesiz online oyun için en iyisi sanırım PS5 ve XBOX. Bildiğim kadarıyla bu platformlarda hile yok dimi ?
-
Online oyunlara yavaş yavaş cross-platform desteği gelmeye başladığı için ne yazık ki en temizi single player oyunlar olarak kalmaya devam edecek.
Bildiğim kadarıyla bazı online console oyunlarında yerel dosya değiştirme işlemleriyle hile yapılabiliyordu, güncel durum nasıldır bilmiyorum.
-
Mevcutta 5600x işlemci kullanıyorum. Rx6800 ile fhd çözünürlükte online oyunlarda işlemci kaynaklı droplar yaşıyorum. Örneğin bf2042 gibi oyunlarda işlemci kullanım yüzdesi %100 e ulaştığı oluyor. Şimdi mevcut işlemci soğutucusu ve anakartla 5800x 3d almak mı mantıklı olur? Yoksa yeni soketli 7000 serisi işlemcilere geçmeye değer mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2 sorunuzun da cevabı evet :)
5800X3D+ cooler ile tüm sorunlarınızı çözersiniz ama sizi kaç sene götürür bilemeyiz. İlgili işlemci, dönemine göre gaming canavarı.
7000 seriye geçmek isterseniz + anakart + RAM full setup'ı yenilemeniz gerekir. Cebinizdeki paraya göre yol almalısınız.
GPU'nuz iyi. 3070'ten daha iyi bir GPU diye biliyorum (DLSS + RTX yeteneklerini katmazsak).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E502C764D -- 14 Mart 2023; 13:53:4 > -
Ne kadar şanslıyız. Burada bu fiyatlara satılsa alan çok olurdu. Forumlarda sorun yaşayan acemi kullanıcılardan geçilmezdi. Forumlar şimdi böyle ne güzel huzur dolu.
-
İşlemci soğutucum iyi. 5800x 3d için sadece işlemcinin kendisini değiştirmem yeterli olacak. Eski işlemciyi satıp yenisini almam 5k maliyet. Diğer türlü maliyetim çok fazla.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E502C764D2 sorunuzun da cevabı evet :)
5800X3D+ cooler ile tüm sorunlarınızı çözersiniz ama sizi kaç sene götürür bilemeyiz. İlgili işlemci, dönemine göre gaming canavarı.
7000 seriye geçmek isterseniz + anakart + RAM full setup'ı yenilemeniz gerekir. Cebinizdeki paraya göre yol almalısınız.
GPU'nuz iyi. 3070'ten daha iyi bir GPU diye biliyorum (DLSS + RTX yeteneklerini katmazsak).
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sharkoon rgb flow usb 3.0 atx
msi pro b650-p wifi
Ryzen 7 7700X
Bu kurulum için soğutucu arıyorum. Bu kurulumu alırken çok problem yaşadım artık bir sorunla karşılaşmak istemiyorum yardımcı olur musun?
-
APU bekleyen varsa en yüksek performanslı mobil APU 780m gtx 1050 ti performansı veriyor. 5700g, gt 1030 performansı veriyordu. Şu ana kadar masaüstüne apu geleceğine dair bir sızıntı vs. yok ama bekleyen varsa bunu göz önünde bulundursun.
-
deepcool ak620 aldım ryzen 7700x için. fan soğutucular hala benim için geçerli akçe. eğer estetik kaygılarınız yoksa su soğutmalara boşuna para vermeyin.
-
Buildzoid'in ayarlarıyla ram overclock'u yaptım, okuma hızı 5GB/sn kadar arttı, gecikme ise 4ns kadar düştü, herhangi bir mavi ekran ile karşılaşmadım. GSkill Trident Z5 Neo CL30 6000Mhz kullanıyorum, değerler aşağıdaki gibi.
kaynak:
https://www.youtube.com/watch?v=dlYxmRcdLVw
ekleme: ayarlamalardan sonra Geekbench 6'da tek çekirdek skoru 60 puan, çoklu çekirdek skorum ise 650 arttı. Bazı herbokologlar oyun işlemcisiyle bench skoru atılmasına laf etmiş, burası bir forum ve insanlar bilgi alışverişi yapmak için buradalar, marka fanatikliği yapıp insanların aklını bulandırabileceğiniz bir yer değil ve dünya sizin at gözlüğü ile baktığınız köhne pencereden ibaret değil bu işlemciyi alan herkes sadece oyun oynamıyor.
https://browser.geekbench.com/v6/cpu/549200
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 15 Mart 2023; 13:17:56 >
-
Hocam çok teşekkürler paylaşımın için
Tam yeni sistem kurma aşamasındaydım. İyi oldu gerçekten, aynı işlemci ve aynı ramleri kullanıyoruz. Bende senin yaptığı gibi yapacağım, haber ederim. Sanırım bendede sorunsuz olur gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X