7900 ve 7950 olarak lense edilen işlemcileri crossfire/sli gibi düşün, 7800 ise tek kart gibi; muhtemelen bunu demek istemiş ama biraz sıvamış, alta birkaç kaynak bıraktım. Her ne kadar tek CCD daha yüksek performans verecek gibi görünse de günlük kullanımda arka plan uygulamaları, tarayıcı sekmeleri vb işlemler devam ediyorken özellikle yüksek cpu gerektiren oyunlar oynandığında durum pek öyle olmuyor ve ne kadar ekmek o kadar köfteye dönüşüyor. Devir artık 4K devri; yüksek performanslı çekirdek sayısı hangisinde fazlaysa kazanan o olacaktır. AMD Ryzen 9 7950X Posts Significantly Higher Gaming Performance with a CCD Disabled | TechPowerUp ![]() ![]() |
AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (126. sayfa)

-
-
banamı hocam bu yorum, bilmediğim bir noktayı sordum nedir hata anlayamadım?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
720P ve 1080P saf islemci gucu icin veriliyor.Sen istersen 8K da oyna oyununu...
Test eden de,alacak olan da CPU nun gucunu gormek istiyor.Ondan dolayı o testler yapılıyor.
Ayrıca benim anlamadıgım nokta su bu 7950X3D,7900X3D,13900K,13700K bunu alanlar hic mi yanlıslıkla da olsa render,blender,3D vs yapmıyor.Sadece oyun icin mi alınıyor?Tum Dunyada durum bu mu?
Bir de bu İntel neden adam gibi sadece 8 cekirdek 16 izlek 5.3GHZ,5.5GHZ 170W Max TDP gibi bir islemci cıkarmaz?
13600K cıkarmıssın 6 cekirdek koyuyorsun.Cıkart 13500K 8P 0E 16 izlek 105W TDP Max 170W Sınır...
-
4090 koyuyorlar teste, ekran kartı full özgür olsun, dar bogaz yapmasın diye. Duz mantık.
İşlemci testlerinde 1080p low quality moda alınır oyun ki; GPU ya olabildiğince az ihtiyacı olsun, tamamen CPU’ya abansin. Ayarları yükseltirseniz CPU’nun yaptığı bir çok işi GPU yapacaktır. Saf CPU gücünü test ediyor yani.
E o zaman Intel HD Graphics ile yapsın, 4090’a ne gerek var derseniz de, GPU yine çalışıyor sonuçta ama en hızlı ve düşük güç ihtiyacıyla karşılıyor onu. Böylece CPU’ya abanarak en yüksek FPS’i elde etmeye çalışıyorlar testte.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bari sende yapma
anlayın beni yawhu artık
-
İroni yaptıysanız anlayamadım, ciddi yorum yazdınız sandım, düzeltmek istedim :) Saygılar.
arkadaşlar merhaba; sistemimi topluyorum, bir bakıp sorun görüyor musunuz değerlendirir misiniz?
ryzen 7 7700
gigabyte b650 aorus elite
gskill trident neo 6000/cl32
2 tb kingston kc3000 nvme
corsair rm1200x atx3.0 1200w
galax rtx 4090 sg
ekran kartı ve ram'leri satın aldım. diğerlerini de bu ay alacağım. anakart konusunda bir türlü karar veremiyorum ama... tüm markalarda pek çok çeşitli sorunlar yaşayan var. adeta bşrkumar gibi duruyor.
var mı öneriniz? özellikle anakart için
-
Bu kc300lerin çakması oluyormuş piyasada eğer ki onu alacaksan uyduruk bir yerden alma.
Anakart seçiminde kararını yapmak istedigin builde göre seç.Kaç fan kullanicaksin ne kadar çikiş istiyorsun sivi sogutma mi olucak rgb severmisin.Ne kadar nvme girisi lazim.Ses kalitesine önem veriyormusun overclock yapicakmisin faz degerleri vb şeylere göre kendine uygun olanı seç.Bios flashback gibi hayat kurtaran özelliklere dikkat et vs vs.
Youtubede bu işi profesyonel olarak yapan benim keşfettiģim kadarıyla tek kişi var.Anakartlari noktasi noktasina inceler.Ne nerde ne ise yarar.Hepsini ayrintili anlatir.Almayi dusundugun kartı incelemişmi bilmiyorum.Burdan bakabilirsin.
Çatlak profesordür kendisi :)
youtube
Short tutorials and geeking around :), hope you will enjoy it as much as I enjoyed filming it :) No sponsoring.https://www.youtube.com/@Laurentschoice
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaNCeR91 -- 13 Mart 2023; 16:50:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
brom çok haklısın doğru söze ne denir ?
ama anlamazlar
nato kafa nato mermer.
aynen bu kafa ile devam etsinler.
sorunlarla uğraşıp dursunlar.
biz oyunumuza bakalım.
geyiğimizi yapalım
bu deyimide anlamazlar nato ne derler şimdi bunlar.
anne-babalarına hatta annane-dedelerıne sorsan onlar bıle bılmez.
boşşş ver biz nerler ile uğraşıyoruz burda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 13 Mart 2023; 17:7:22 > -
Haydi 1080p kartlarımızla oyuna devam edelim
-
lol
-
İroni geyik mi yapıyorsunuz ciddi mi diyorsunuz anlamıyorum ama 4080 + 7950x kombinim var. Rekabetçi oyun oynarken 1080p monitörümde yüksek FPS, düşük görsel kalitede oyun oynarken 4K OLED TV’mde de 4K Ultra oyun oynuyorum gamepad ile. Yani rekabetçide CPU’ma, Cyberpunk, RDR vs’de GPU’ma yükü veriyorum.
Rekabetçi oyunda gorsel kaliteyi kısarsınız ki rakibi daha iyi seçebilesiniz. Görseli kısınca da CPU’nuz ne kadar iyiyse, o kadar yüksek FPS alırsınız. 4K gaming’de Cyberpunk açınca da RTX + DLSS3 ile 120 FPS’lerde, en üst düzey görselliği alırsınız.
Gayet uygun bir oyun stratejisi izliyorsun.Para senin, sistem senin, akıl senin, zevk senin, canın nasil isterse öyle oynar öyle keyif alırsın.Bunun bir sabiti yada kuralı yok.Ferrarisi olan adam her yere max speed de gidecek diye birsey yok.Kimse kimsenin keyfinin kahyasi olamaz.Devam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanlışın var hocam, Intel işlemcileri bedava dağıtıyor :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Keyfime gore’den ziyade matematik neyse ona uyuyorum şahsen :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X